Lagbanner
QPR lånar högerback
Ethan Laird, på bilen i moderklbuben Manchester Uniteds tröja, lånas in hela säsongen.

QPR lånar högerback

Ethan Laird klar för QPR säsongen ut

Efter veckovis av spekulationer kunde QPR på måndagen slutligen gå ut med nyheten att man förstärker truppen med en högerback. Det handlar alltså om 21-årige Ethan Laird som lånas in från Manchester United under hela säsongen. Enligt bland andra West London Sport var Laird nära att lånas ut will Watford, men när detta inte blev av hamnade han i stället hos QPR, även om andra klubbar också visade intresse.

Laird, som tillhört Manchester United sedan han var nio år, har skaffat sig rutin av seniorfotboll de senaste säsongerna. Våren 2021 lånades han ut till MK Dons där han hade en plats i startelvan under hela låneperioden och spelade drygt 25 matcher i liga och cup.

Förra hösten tillbringades på lån i Swansea där han spelade runt tjugo matcher. I början av januari avslutades lånet och en ny låneperiod hos Bournemouth inleddes. Här hade Laird det tuffare och fick nöja sig med fyra matcher från start och ett par inhopp. Laird kommer alltså till W12 med drygt femtio matcher på meritlistan. Till detta skall läggas att han spelat en hel del med Man Uniteds U23  och ungdomslag, både i England och internationellt. Laird har även representerat England på U17-, U18- samt U19-nivå.

Laird beskrivs som en snabb och offensivt lagd högerback och kommer troligen att förpassa Osman Kakay till reservbänken. Han spelade 90 minuter för Manchester United i en träningsmatch mot Rayo Vallecano för ett par veckor sedan och förra veckan gjorde han ett inhopp i en U21-match och är därmed hyfsat matchtränad.

Simon Ståål2022-08-15 22:22:25

Fler artiklar om QPR