Lagbanner
QPR lånar Jeff Hendrick
Jeff Hendrick (t.v.) lånas in från Newcastle under våren

QPR lånar Jeff Hendrick

Newcastles irländske landslagsmittfältare lånas in.

Med minuter kvar innan transferfönstret gjorde QPR klart med ett lån. Irländske landslagsmannen Jeff Hendrick, som fyllde 30 under gårdagen, lånas in från Newcastle under våren. Detta var inte vad som förväntades när måndagen började. Den spelare som då sades vara mest intressant var Swanseas Jamie Paterson. Här kom dock klubbarna inte överens, trots flertalet bud från QPR, och Paterson förefaller inte heller ha lånats ut till någon annan klubb.

Hendrick, som inledde karriären i Derbys akademi innan han flyttade till Burnley 2016, som betalade dryg 10 miljoner pund för honom, och sedan vidare till Newcastle 2020 när kontraktet med Burnley gick ut. Efter en bra start i Newcastle och flera matcher från start så har det sedan i februari förra året bara blivit en handfull korta inhopp i Premier League, även om han funnits med i matchtruppen vid de flesta tillfällena. Totalt under karriären så har Hendrick gjort runt 380 matcher i Premier League, Championship och cuper och 200 av dessa har varit i Championship med tillhörande kvalspel till Premier League. Hendrick fanns för övrigt med på planen när QPR besegrade Derby i kvalfinalen på Wembley 2014.

Detta till trots så har han behållit sin plats i det irländska landslaget och Hendrick har gjort närmare 70 landskamper sedan debuten 2013 och spelade bland annat 90 minuter i alla Irlands matcher i 2016 års EM-slutspel.

Hendrick är innermittfältare, högerfotad och spelar oftast i en central roll, även om han även använts mer offensivt eller på högerkanten vid en handfull tillfällen i karriären.

Det spekulerades även i att QPR under gårdagen skulle låna ut några spelare, men detta verkar inte ha inträffat. Tidigare under transferfönstret så har man lånat ut mittbacken Jordy de Vijs till Fortuna Düsseldorf i 2. Bundesliga, anfallaren Charlie Kelman och mittbacken Conor Masterson till Gillingham i League One medan U23-lagets mittfältare Amrit Bansal-McNulty, återigen lånas ut till Crawley i League Two. Han spenderade tidigare hösten på lån där, men återvände till QPR i början av januari.

 

Simon Ståål2022-02-01 13:06:15

Fler artiklar om QPR