Lagbanner
QPR lånar norsk mittfältare
Den norska landslagsmannen Stefan Johansen lånas in från Fulham

QPR lånar norsk mittfältare

Under tisdagen blev det klart att den norske landslags-kaptenen Stefan Johansen lånas in från Fulham

QPR fortsätter att låna in spelare. Med Tom Carroll på skadelistan åtminstone 3 månader blev behovet av en central mittfältare uppenbart och ganska snabbt föll valet på 30-åriga Stefan Johansen som hamnat i frysboxen hos Fulham.

Norrmannen kom till London 2016 efter 3 framgångsrika år i Celtic där han var med och tog 3 ligatitlar och fick spela både Champions League och Europa League. Säsongen 2014/15 blev han vald till Player of the year av fansen i Celtic och spelarna i skotska ligan.

Två gånger har han hjälpt till att spela upp Fulham till Premier League men väl där så har det inte blivit så mycket speltid. Säsongen 18/19 står han noterad för 13 matcher innan han blev utlånad till West Bromwich under vårsäsongen och den här säsongen står han endast noterad för 2 cupmatcher.

Även Blackburn var intresserade av Johansen, som gjort 55 landskamper och är lagkapten i norska landslaget sedan 2017, men han valde att stanna kvar i London. Han säger sig vara väldigt spänd. Vi vet ju att nordbor har bra koll på engelska ligan och han säger att QPR ses som en stor klubb i Norge. Han har pratat mycket med Mark Warburton och fått ett väldigt bra intryck av både person och spelsätt.

Warburton var naturligtvis också nöjd med att ha fått låna en spelare med erfarenhet från den inhemska ligan och från internationell fotboll. Dessutom kan Johansen spela både som djupt liggande mittfältare och i en mer offensiv roll. Eftersom nästa match spelas först på måndag kommer man att kunna jobba med spelaren på träningsanläggningen i veckan innan man fattar ett beslut om han är redo för match. Han har kontrakt med Fulham över nästa säsong och lånet gäller den här säsongen ut.

Jörgen Tjärnström2021-01-26 19:03:13
Author

Fler artiklar om QPR