Lagbanner

QPR släpper spelare från U23 och U18 och förlänger med några

Färre antal reservlagsspelare till nästa säsong

För ett par säsonger sedan strukturerades reservlagsserierna i England om för att de skulle bli mer förberedande för ligafotbollen. Här har QPR inte alls varit på banan, om man inte räknar antalet spelare. De traditionella B-lagen ersattes av U23 där man fick ha fyra överåriga spelare per match. Under säsongen 2016/17 använde QPR över 70 spelare i U23 och under den nyss avslutade säsongen har siffran varit runt 60. Detta ger såklart dålig kontiutitet för de flesta spelarna. Samtidigt så innebär det att man har alldeles för många spelare på lönelistan.

Även om majoriteten inte tjänar några gigantiska summor så känns det hela väldigt onödigt. Att tiotalet spelare kommer in på provspel hör såklart till, men att låta runt 60 spelare dela på 20 till 25 matcher gynnar ingen.

Klubben har nu verkat vakna och sju spelare med U23-kontrakt kommer nu att lämna. Brandon Adams, Romeo Akinola, Alex Finney, Conor Hudnott, Zenon Stylianides och Joshua Wallen hasr aldrig varit aktuella för spel i första elvan. Det har Chris Paul varit till den ringa grad att han för något år sedan återfanns på bänken vid ett par tillfällen. Dessa spelare får nu hjälp att hitta nya klubbar. Det är inte mycket att säga om att dessa spelare lämnar, även om Finney under säsongen var utlånad till Maidstone och blev där utsedd till årets spelare.

När det gäller U18 så får spelarna Mus Dauti, Daniel Disubi, Jardel Francis-Adeyinka, Ethan Kaiser, Gilbert Miller och Leandro Ribero Matues lämna. Här reagerar några av de fans som följt laget på den sistnämnde då han sägs ha bättre teknik, speluppfattning och inställning än de flesta spelarna i truppen.

När en klubb tar in U18-spelare så förbinder man sig att utbilda dem under två säsonger och om man väljer att avsluta efter ett år så måste man hitta en klubb som tar över deras kontrakt. Efter de två åren kan man även erbjuda ett tredje år. Sju spelare har accepterat detta. Det handlar om Amrit Bansal-McNulty, Faysal Bettache, Myles Bowman, Caden Genovesi, Kraig Noel-McLeod, Aiden Mesias samt Mickel Platt. Platt är en spelare som sett bra ut i U18 och producerat en del mål. Även Bansal-McNulty ses som en lovande spelare av de som regelbundet ser U18 spela.

Källa: qpr.co.uk

Simon Ståål2018-05-08 13:12:58

Fler artiklar om QPR