Lagbanner
QPR värvar Idrissa Sylla från Anderlecht
Les Ferdinand med sitt 6:e nyförfärv under sommaren.

QPR värvar Idrissa Sylla från Anderlecht

Jimmy Floyd Hasselbaink och QPR har lugnt och metodiskt byggt sitt lagbygge bakifrån och med de senaste värvningarna av Yeni N'Gbakoto samt tisdagens värvning av Anderlechts anfallare Idrissa Sylla så har man tillslut täppt till de offensiva hålen.

Silly Season i W12 brukar förknippas med en otrolig spelaromsättning, feta kontrakt till kända spelare som passerat zenit i sin karriär och ett halvt dussin lånespelare som får oproportionerligt mycket speltid i tvärrandigt.

Men sommaren 2016 har varit raka motsatsen. Les Ferdinand och beslutfattarna i Queens Park Rangers har fortsatt sitt arbete med att pressa ner lönekostnaderna och göra sig av med sina dyraste spelare för att istället ersätta dem med hungriga spelare med framtiden för sig. Och med ett par dagar av transferfönstret så här ännu inge lånespelare tagits in.

Sommarens 6:e värvning av 25-årige anfallare Idrissa Sylla är en av de äldsta spelarena som skrivit på under transferfönstret. Sylla, med fem mål på sina 22 landskamper för Guinea började precis som många andra afrikanska spelare sin karriär i Frankrike.

Sylla gjorde sin första seniorsäsong 2010/11 i Bastia, dit han var utlånad från Ligue 2-klubben Le Mans. Debutsäsongen var lyckad, Sylla spelade 29 matcher och stod för 7 mål när Bastia vann Championnat National, Frankrikes tredje liga. Säsongen därpå blev han ordinarie i Le Mans där han stannade i två säsonger, men efter degraderingen 2012/13 gick flyttlasset till Belgien och ligan tvåan Zulte Waregem.

Det blev tvära kast från bottenskiktet i Ligue 2 till Champions League-kval och gruppspel i Europa League men Sylla höll sin plats. Zulte Waregem dalade dock under hans två säsonger i klubben med en 4:e och en 12:e plats i ligan. Men Idrissa Sylla imponerade på storklubben Anderlecht som gav honom ett 4 ½ -årskontrakt och under säsongen 2015/2016 gjorde han 30 matcher och 7 mål för ligatrean.

Säsongen 2016/17 inledde han med mål i de två första matcherna för Anderlecht och nu har han alltså skrivit på för QPR för en som vanligt okänd övergångssumma. Kontraktet är på 3 år och han kommer ha nummer 40 på ryggen.

Henrik Swende2016-08-31 00:27:09
Author

Fler artiklar om QPR