Lagbanner
Silly Season QPR - Sommarfönstret 2023 (8/1)
Jack Colback, mittfältare med förflutet i Nottigham Forest, Newcastle och Sunderland har skrivit på för två år.

Silly Season QPR - Sommarfönstret 2023 (8/1)

Under sommaren har en rad spelare som hade fått mycket speltid senaste säsongerna lämnat klubben, framföra allt målvakten Seny Dieng, mittbacken Rob Dickie och mittfältaren Stefan Johansen. Rutinerade målvakten Asmir Begovic och mittfältaren Jack Colback har anslutit, men än finns det en hel del luckor i Gareth Ainsworths lagbygge - framför allt i mittförsvaret.

Uppdaterat 2023-08-01:
Jack Colback
 klar för QPR och har skrivit på för två år.

Uppdaterat 2023-07-31:
* Jack Colback,
kontraktslös defensiv mittfältare (senast i Nottigham Forest) ryktas vara på väg in.
* Dominic Gape, kontraktslös defensiv mittfältare (senast i Wycombe Wanderers) har provspelat i ett par träningsmatcher.
Tim Iroegbunam, är QPR sugen på att ta in ännu en säsong på lån.
Lewis Wing, hade ryktats till QPR men har skrivit på för Reading istället.
Niko Hämäläinen, fick inget nytt kontrakt med QPR och har nu valt att flytta hem till Finland och HJK Helsingfors.


Klara in:
Jack Colback (mittfältare, 33 år, free transfer från Nottingham Forest)
Asmir Begovic (målvakt, 36 år, free transfer från Everton). Läs mer här.
Morgan Fox (back, 29 år, free transfer från Stoke). Läs mer här.
Paul Smyth (anfallare, 25 år, free transfer från Leyton Orient). Läs mer här.
Ziyad Larkeche (back, 20 år, free transfer från Fulham). Lär mer här.


Klara ut:
Seny Dieng (målvakt, 28 år, £2M till Middlesbrough)
Dieng spelade samtliga 48 tävlingsmatcher 2022/23 och totalt blev det 121 matcher för QPR – och ett mål mot just Premier League-satsande Middlesbrough som han nu går till. Läs mer här.

Rob Dickie (back, 27 år, £1M till Bristol C)
Rob hade en liten mellansäsong 2022/23 där han stundtals var petad. Det blev 32 starter i ligan och 40 matcher totalt, under sina 3 säsonger i klubben 129 matcher och 8 mål från mittbacken.

Stefan Johansen (mittfältare, 32 år, ny klubb ej klar)
Norrmannen var i sina bästa stunder en nyckelspelare och lagpappa i QPR, var Johansen bra var QPR bra. Dessvärre blev det glesare och glesare mellan de bra insatserna sista säsongen i QPR med 21 ligastarter och 30 matcher totalt. Sedan ankomsten i januari 2021 så blev det 88 matcher i 7 mål i Rangers.

Luke Amos (mittfältare, 26 år, ny klubb ej klar)
Den ständigt skadedrabbade Luke Amos anslöt till QPR sommaren 2019 på lån från Tottenham, ett lån som ett år senare blev till en permanent övergång. Under fjolårssäsongen blev det endast 8 starter i ligan och ytterligare 13 inhopp – och totalt 94 matcher och 8 mål för tvärrandigt.

Ethan Laird (back, 21 år, lån upphört, åter till Manchester United)
Ytterbacken Laird imponerade stundtals ordentligt under sin lånesäsong 2022/23 med 30 ligastarter, 3 inhopp och 1 mål på kontot. Det har knorrats en hel del får QPRs supportrar under sommaren när ligakonkurrenten Birmingham lyckats köpa loss honom för under £1M.

Tim Iroegbunam (mittfältare, 20 år, lån upphört, åter till Aston Villa)
20-åringen gjorde en habil lånesäsong 2022/23 i QPR med 28 ligastarter, 4 inhopp och 2 mål – men känns ändå inte helt oersättlig för Garath Ainsworths lagbygge.

Leon Balogun (back, 35 år, free transfer till Rangers FC)
Leon kom inför förra säsongen till Rangers från skotska Rangers. Totalt blev det 15 ligastarter, 1 inhopp och 1 mål i QPR innan Balagun återvände till Rangers FC och återförenades med QPRs förre manager Mick Beal som värvade honom i motsatt riktning förra sommaren.

Olamide Shodipo (mittfältare, 26 år, ny klubb ej klar)
Shodipo kom till QPR redan som 15-åring 2012, men trots att han alltid var något av en fan favourite så var det aldrig någon av de mängder av managers som passerade revy under årens lopp som på riktigt trodde på honom. Efter A-lagsdebuten 2016 blev det utlåningar till Port Vale, Colchester, Oxford, Sheffield Wednesday och Lincoln. Sista säsongen blev det 3 ligastarter och 9 inhopp - totalt 11 ligastarter, totalt 44 matcher för QPR och inte ett enda mål för den offensiva yttern.

Niko Hämäläinen (back, 26 år, free transfer till HJK Helsingfors)
Den 26-årige finske landslagsmannen kom till QPR redan 2014, men fick det aldrig att lyfta i klubben. Närmast en startplats kom han under Warburton 2020/21 då han spelade 23 matcher, men före och efter det blev han mest känd för sina otroliga utlåningar och CV:et är spektalkulärt för en spelare som inte höll i the Championship. Eller vad sägs om blandningen mellan London-klubben Dagenham & Redbridge, skottska Kilmarnock, belgiska RWDM, båda Los Angeles-klubbarna LA Galaxy och Los Angeles FC – och en tripp till Brasilien och Botafogo FR 2022. 2022/23 blev det en start i ligan och ytterligare 3 matcher i Rangers och total blev det 20 ligastarter och totalt 33 matcher under sina 9 år.

Conor Masterson (back, 24 år, free transfer till Gillingham)
Den en gång så lovande mittbacken Conor Masterson kom till QPR sommaren 2019 men spenderade de två sista säsongerna av sitt kontrakt på lån i Cambridge och Gillingham. Totalt blev det 21 matcher och 1 mål i QPR och nu har han skrivit på för Gills där han varit ordinarie i de två senaste vårsäsongerna.

Murphy Mahoney (målvakt, 21 år, lån till Swindon Town)
Tillsammans med Joe Walsh står Mahoney för klubbens framtid mellan stolarna. 2021/22 fick Mahoney begå A-lagsdebut och stod två ligamatcher under en vår där QPR använde sig av hela 5 målvakter. Hösten 2021 blev det 7 matcher Welling i National League South, 2022/23 blev de sportsliga höjdpunkterna två matcher på QPRs bänk. Inför 2023/24 blev han tidigt på sommaren klar för ett säsongslångt lån i Swindon Town i League Two.


Rykten in:
Jack Colback (33 år, mittfältare, kontraktslös senast i Nottingham Forest)
QPRs trupp inför 2023/24 är riktigt tunn, framför allt bland mittbackar och defensivt innermittfält. Colback med sina nästan 200 matcher i både Premier League och the Championship vore ett enormt viktigt rutinerat tillskott . West London Sports

Dominic Gape (28 år, mittfältare, kontraktslös senast i Wycombe Wanderers). Gareth Ainswoth behöver verkligen bredda truppen, Dominic Gape har visserligen gjort över 200 matcher för Wycombe Wanderers men senaste 3 säsongerna har det blivit sparsamt med speltid så Dominic är nog inte aktuell för en startplats. Gape spelade i QPRs två sista träningsmatcher, men det ska nog en del till för att det ska bli ett kontrakt.

Tim Iroegbunam (mittfältare, 20 år, Aston Villa)
QPR sägs ha förhört sig om att få låna 20-åringen ytterligare en säsong, men Aston Villa verkar inte lika sugna i år. West London Sport

Chris Forino (back, 23 år, Wycombe Wanderers)
QPR har en del luckor att fylla i försvaret och Ainsworth verkar vara sugen på att fiska hos sin gamla klubb. West London Sports

Josh Knight (back, 25 år, Peterborough)
En annan back på QPRs radar är 25-årige Josh Knight, som Ainsworth haft på lån i Wycombe. Peterborough Telegraph


Rykten ut:
Ilias Chair (Leicester)
Ett rykte som florerat under sommaren är att Ilias Chair ska vara aktuell som ersättare till James Maddison i degraderade Leicester. Football Insider 

Chris Willock (Middlesborough)
QPRs kanske viktigaste spelare, Chris Willock, har ryktats på vägen till Middlesborough tillsammans med Seny Dieng. Dieng skrev på Boro, men intresset för Willock verkar ha svalnat. Teeside Live


Avskrivet rykte in:
Lewis Wing (mittfältare, 28 år, kontraktslös)
Wing spelade i 44 av 46 Wycombes matcher 2022/23 så det var ingen vågad gissning att League One-klubbens förre manager Garath Ainsworth var sugen på att ta honom till sin nya klubb. West London Sports mfl rapporterade att det är nära en signering av den kontraktslöse 28-åringen. Men 2023-07-21 skrev Lewis på ett 3-årskontrakt med League One-klubben Reading.


 

Henrik Swende2023-08-01 09:20:00
Author

Fler artiklar om QPR