Lagbanner
Sommarens första träningsmatch spelad

Sommarens första träningsmatch spelad

QPR vann över Portsmouth bakom stängda dörrar

QPR spelade på onsdagen sommarens första träningsmatch då man på onsdagen tog emot Portsmouth på träningsanläggningen Harlington.

Syftet med matchen var att ge spelarna lite matchminuter och Mark Warburton valde att låta 22 spelare spela 45 vardera. Portsmouth gjorde samma sak för sina utspelare, medan målvakten Alex Bass spelade hela matchen. Det var lite starkare elvor i första halvlek och efter paus var det mer reservbetonat, speciellt hos gästerna som då till största del hade provspelare på plan.

QPR började piggast och Charlie Kelman hade en nick, efter ett inlägg från Albert Adomah, som gick strax över och minuter senare gjorde Bass i bortamålet en bra räddning på ett skott från Charlie Austin. Gästernas Ronan Curtis testade Seny Dieng med en frispark från distans innan Pompey tog ledningen mitt i den första halvleken. Marcus Harness spelade fram John Marquis som placerade bollen utom räckhåll för Dieng.

Strax före paus hade bortalaget en chans att öka på sin ledning, men Dieng gjorde en bra räddning på Paul Downings nick efter en hörna.

Knappt tio minuter in på den andra halvleken kvitterade QPR då Olamide Shodipos skott räddades av Bass, men inte bättre än att danske anfallaren Marco Ramkilde kunde slå in returen.

Portsmouth hade en bra chans att återta ledningen, men en nick från Reeco Hackett-Fairchild gick strax utanför.

Shodipo, som var utlånad till Oxford United förra säsongen, var i farten igen tio minuter senare. Han tog sig in i straffområdet och förbi två motståndare innan han fälldes och domaren dömde straff. Shodipo satte själv straffen i mål.

Gästerna jagade en kvittering, men QPR kunde hålla undan till vinst med 2-1.

Laget i första halvlek var Dieng, Adomah, Kakay, Dickie, Barbet, Wallace, Field, Dozzell, Willock, Kelman, Austin.
Efter paus spelade Walsh, Odubajo, Kefalas, Masterson, Gubbins, Shodipo, Ball, Thomas, Bettache, Ramkilde, Alfa.

Moses Odubajo är en 28-årig högerback som de två senaste säsongerna spelad för Sheffield Wednesday. Han har tidigare tillhört Brentford och hade då Mark Warburton som manager. Odubajo hade en del skadeproblem under förra säsongen, men har fått chansen att träna med QPR och kan komma att erbjudas ett kontrakt om skadorna ligger bakom honom.

QPRs officiella hemsida skriver att Jordy de Wijs och Ilias Chair stod över matcher på grund av lättare skador.

Nästa match för QPR spelas kommande fredag, 16 juli, då man gästar Gillingham. Inga bortafans kommer att tillåtas se matchen på plats, men matchen kommer att streamas via den app som tillhandahålls av QPRs nya samarbetspartner Recast.

Simon Ståål2021-07-09 22:19:41

Fler artiklar om QPR