Lagbanner
Stefan Johansen klar för QPR
Stefan Johansen återvänder till QPR, den här gången på permanent kontrakt

Stefan Johansen klar för QPR


Igår blev det äntligen klart att QPR lyckats köpa loss Stefan Johansen från liga- och lokalkonkurrenten Fulham och inför träningsmatchen mot Manchester United presenterades han för hemmafansen på KPF Stadium. Övergångssumman sägs ligga på £600000 och kontraktet gäller över säsongen 23/24. 
Johansen är född i Vardø längst uppe i nordöstra Norge. Via Bodö/Glimt och Strömsgodset tog han klivet över Nordsjön i januari 2014 när Celtic köpte honom för £2m.Efter 3 framgångsrika år i Celtic där han var med och tog 3 ligatitlar och fick spela både Europa League och Champions League köptes han av Fulham inför säsongen 16/17. Två gånger har han hjälpt till att spela upp Fulham i PL men väl där har det inte blivit så mycket speltid. Säsongen 18/19 står han noterad för 12 serie- och 1 cupmatch innan han under våren blev utlånad till WBA och förra säsongen blev det 3 cupmatcher för Fulham innan han blev utlånad till QPR där han var en stor anledning till att vi gjorde en så stark vårsäsong. 
 
Johansen säger till officiella hemsidan att han kände under vårsäsongen att hans spelstil passar bra till sättet Mark Warburton vill spela och att det har spelat en stor roll för övergången. Han tycker att vi har haft ett bra transferfönster och ser en stor potential i truppen. Han påpekar också att det är en väldigt tuff liga där det gäller att få det flyt vi hade under våren. När vi är på topp kan vi slå alla lag i den här ligan.

Mark Warburton tillhör dom som är överlyckliga att Johansen valde QPR. Alla kunde se vilken betydelse han hade för oss förra säsongen. Han har erfarenhet, kvalite och ett lugn i pressade situationer. Dessutom är han som en mentor för våra unga spelare både på matchdag och på träningsanläggningen. Det är många människor som har lagt ner mycket arbete för att få den här övergången möjlig så det känns fantastiskt att arbetet till slut bar frukt. Men allt arbete är meningslöst om inte spelaren själv vill genomföra övergången därför var det viktigt att Stefan efter låneperioden var tydlig med att han ville komma tillbaka, säger R’s manager.

Jag får hålla med om att vi har gjort ett fantastisk transferfönster så här långt. Alla 4 lånespelare som bidrog till uppryckningen under våren har värvats permanent för en spottstyver.Massor med cred till alla som har gjort detta möjligt. Dessutom har Ass. manager John Eustace nobbat att bli manager för Swansea för att få fortsätta resan med QPR. Det enda negativa är väl knäskadan på Sam Field som verkar hålla honom borta en längre tid. På det stora hela ser det onekligen lovande ut just nu för våra tvärrandiga favoriter.

Jörgen Tjärnström2021-07-25 19:50:31
Author

Fler artiklar om QPR