Lagbanner
Steve McClaren blir ny manager för QPR

Steve McClaren blir ny manager för QPR

Det blir som väntat den 57-åriga Steve McClaren som tar över som manager efter Ian Holloway. Han skrev i dag på ett tvåårskontrakt med klubben

McClarens största meriter som manager är att ha fört Middlesborough till ligacuptiteln 03/04 och andraplatsen i Uefa-cupen 05/06. 2010 blev han ligamästare i Holland med Twente och utsågs då även till Årets manager i Eredivisie. Han var med och assisterade Harry Redknapp i QPR under tre månader i början av säsongen 2013/14 innan han tog managerjobbet i Derby och där förlorade Playoff-finalen på Wembley efter Bobby Zamoras sena segermål. McClarens senaste arbetsgivare var Maccabi Tel Aviv där han assisterat managern Jordi Cruyff på konsultbasis under fem månader.

Till officiella hemsidan säger han: ”Det känns bra att vara tillbaka och det är en spännande utmaning. Jag har följt klubben noggrant de senaste fem åren efter min tremånaders period här. Jag har sett vilket arbete och vilka framsteg som har gjorts, särskilt under de två senaste åren, med att forma truppen och minska budgeten. Styrelsen och ägarna förtjänar beröm för det. Att slussa in yngre spelare har varit uppfriskande och det är bra för framtiden. Jag vill spela en attraktiv anfallsfotboll och vi har unga hungriga spelare här som kan göra det. Det viktiga är att vinna matcher, men vi vill vinna dom på ett snyggt sätt”

Det är ännu inte officiellt vem eller vilka som kommer att ingå i ledarstaben

Jörgen Tjärnström2018-05-18 18:34:00
Author

Fler artiklar om QPR