Lagbanner
SWEDISH HOOPS - Vol 7 Utg 2 - R u still here?
Why? Why? Why?

SWEDISH HOOPS - Vol 7 Utg 2 - R u still here?

Våra mailproblem fortsätter så vi lägger ut senaste medlemsutskicket på sidan så alla får ta del av det.

“Tough times never last, but tough people do”

 

 
Hallå igen alla luttrade Swe Hoopsare.
 
Innehåll denna gång:
1. Arrogant pajas?
2. Är vi nöjda?
3. Duger 310?
4. Vill du vinna Dennis The Menace?
5. Medlemsresa i februari?
6. Är du över på Brentford?
7. Kan du nya mailadressen?
8. Kommer du ihåg Simon Barker?
 
 
 

Well fuck you too Steve...
 
1. Steve McClaren
Efter den minst sagt bedrövliga starten i ligaspelet så repade laget sig och visade upp en fin svit med tre segrar och en oavgjord på fyra försök. Allt var plötsligt frid och fröjd fram tills man såklart faller tillbaka med en 0-1 förlust mot vårt bogey team Norwich City och en klar 3-0 förlust mot Swansea.

Undertecknad tyckte ändå det var riktigt roligt att vi överlevt två omgångar i Ligacupen (CARABAO).
Säga vad man vill men vi hade en jättechans att gå ännu längre eftersom vi fick effing Blackpool i tredje rundan. Därmed en stor chans att råka på någon av de stora klubbarna i ”åttondelen”.

Tyvärr tyckte tydligen inte Steve McClaren att detta var intressant alls. Han hade nämligen ingen tanke på att satsa. NIO ändringar i laguppställningen.

Goodbye Rangers således och congrats Seasiders!
Hoppas ni får en riktig publikmagnet och ger era fans en häftig match, håvar in en sjujävla peng och går stolta från cupen hur det än går.
För att ta chansen att möta Arsenal, Chelsea, Man City, West Ham, Tottenham, Fulham m.fl. var tydligen inget för Queens Park Rangers…

Från allra första början var jag positiv till McClaren. Efter den usla starten blev jag tveksam. Efter 10 poäng på 4 matcher blev jag förhoppningsfull igen. Kunde lättare smält de två senaste förlusterna om vi vunnit i cupen. Nu är jag mest förbannad igen. Så är det att heja på QPR. Att man aldrig lär sig…
 
2. Swedish Hoops viktiga för QPR
En av de supporteransvariga i QPR FC för officiella/inofficiella fanklubbar runt jordklotet heter Jordan Hayes. Han är en av de killarna som gör det möjligt för oss att synas i olika sammanhang. Vi får tillskriva Jordan en beskärd del i t.ex. närvaron av självaste Andy Sinton till vår fotbollsmatch/pubkväll förra medlemsresan.

Jordan har mailat och frågat om vi har några förslag och idéer för att göra saker bättre/lättare för oss overseas fans. Nästa vecka kommer han att ringa mig så ni får väldigt gärna slänga över lite åsikter åt mitt håll.

Jag har faktiskt inte så mycket att anmärka på. Jag tycker kontakten och servicen är utmärkt. Man känner sig uppskattad och Swe Hoops får ju figurera ganska ofta i t.ex. matchprogrammen. Men hör av er om ni har något på hjärtat som ni vill att jag ska framföra.



 
 
3. Över 300 igen såklart
Vi är återigen över 300 medlemmar och det gläder stort. 310 i skrivande stund och då är det faktiskt 70-80 pers till som någon gång varit medlemmar men som inte ”vill” eller ”orkar” förnya.

Jag skickar någon påminnelse och liknande via mail ibland och vi syns tydligt på Facebook och hemsidan.
Är förresten övertygad om att vi skulle kunna vara 500 medlemmar om alla bjöd till (cheap bastards).

Men tjatar mer gör vi inte. Lite måste man engagera sig själv. Vi kan inte trycka ner medlemskortet i halsen på folk.

Tack till er troende och för ert förtroende.
 

4. Tävling 2
Vi kommer löpande framöver att dela ut några av våra grejer som vi köpt in till Webshopen samt fått av QPR genom åren. För att göra det lite spännande så kör vi en tipstävling om det.

Först ut i pris är en Dennis The Menace i storlek medium.
 
Det gäller att tippa slutresultatet i matchen borta mot Ipswich 20/10. Fler kommer kanske att ha korrekt resultat så därför skickar ni även med ett förslag på publiksiffra så vinner den som är närmast.

Lycka till!


Likadan tröja kan bli din...
 

5. Medlemsresan kan överraska
Omröstningen på hemsidan är borttagen och förslagen via mail har ebbat ut. Det är splittrade förslag men matchen i april mot Swansea ”leder” just nu. Men det mycket knappare än vad man kan tro.

Det finns en hel del members som aldrig har möjlighet att åka i april och vi kanske borde göra dessa medlemmar glada någon gång också?
Så märk väl, inget är spikat ännu.
Ni får förbereda er på att det kan bli februari eller mars.

Dock kommer vi INTE att slå på stora trumman som vi gjorde förra säsongen. Det blir ett mycket enklare program. Många idéer finns redan, jag slänger ut några i nästa utskick. Under tiden vore det trevligt om ni kunde maila förslag på aktiviteter som NI vill se hända.
 
swehoopsqprssc@gmail.com


6. Nästa samling på agendan
Samling i Sverige hänger fortfarande lite i luften men däremot kommer vi att ha en mindre sammankomst i London den 10/11 när vi möter Brentford.

Hör av er om ni tänkt åka och se QPR möta lillebror… (Oh dear, vi kan snart inte ens säga det, känns som alla andra lag går framåt medan vi bara går bakåt…)

 
7. Problem med vår mail 
Lägg märke till att vi använder en annan mailadress nuförtiden. Efter massa problem är vi på banan igen. Vad det berodde på låter jag vara osagt och jag orkar inte (har inte tid) att göra någon större efterforskning. Någon hackade väl adressen men jag har dock lärt mig genom åren att inte bli alltför upprörd. Jag har inga känsliga uppgifter där.

Ni som skickat mail på sista tiden och ej fått svar. Har ni en fråga i ert mail? Skicka igen.

Mitt bankkort blev förresten kapat häromdagen. Jag loggade in på internetbanken och såg att jag hade 0:- på kontot. Fattade inget och började kolla överföringar. Det var två stycken jag inte kände igen. Fick ingen panik här heller då jag aldrig har mer än någon tusenlapp kopplat till kortet.

Telefonkö till banken såklart. ”Du har plats nummer 27”.
 
Det tog cirka 45 minuter men jag gjorde som ”Tåta” för god tur. Tog en sväng till tvättstugan (frugan hade lyckats boka en tid när hon jobbar… hmmm?).
Det var förresten fredag så jag öppnade en finöl också. Och lyssnade på Darkbuster (se där, ännu ett lysande band från Boston. Börja med att lyssna på plattan “22 Songs That You’ll Never Want To Hear Again”. Jo, det vill du...)

När jag slutligen kom fram till banken så skötte de sig med den äran:
- Hej, jag har ett par överföringar jag för mitt liv inte kan komma ihåg att jag gjort…
- Ok, är du i USA just nu?
- Nej.
- Då är det ett bedrägeriförsök. Ditt kort har blivit kapat men det kan lika gärna vara för ett halvår sen. Det här är jättevanligt, de drar mindre summor och ofta märker inte folk det.
- Vad ska jag göra?
- Inget, vi sköter alltihop, pengarna får du tillbaka asap, mycket bra att du är uppmärksam på dina transaktioner.
- Ok, tack.


De hade försökt dra pengar vid 6 tillfällen. Bl.a. hade jag tydligen åkt taxi i Los Angeles, käkat på McDonalds och köpt skor...
 
Jag vet att vi inte behöver byta adress men jag tänker passa på att göra det. Vi skaffade flera potentiella adresser när vi bildade föreningen och det är egentligen nuvarande som var aspirant nummer 1. Kommer inte riktigt ihåg varför jag droppade ett S men skitsamma.
Så här läser man vår nya mailadress: Swedish Hoops QPR Sweden Supporters Club.
 

8. Simon Barker var svaret
Fem personer knäckte att det var Simon Barker vi åsyftade i förra utskicket. Jag garanterar en pint till er vid nästa tillfälle.
 
Mikael ”Mikke” Scherman
Peter ”Poppe” Karlsson
Henrik Olsson
Simon Ståål
Peter ”Lungan” Lungström


 


Spelare: SIMON BARKER
Position: Mittfältare
I QPR: 1988-98
Legendstatus: 9,47 av 10


Simon Barker började sin karriär i Blackburn Rovers tidigt 80-tal och gjorde över 180 matcher och cirka 40 mål för Riversiders innan han kritade på för Londons stolthet Queens Park Rangers.

Herr Barker var en mittfältare av rang och han kom inte till oss för att sitta på bänken. Det blev över 300 matcher i tvärrandigt och drygt 30 baljor.

Ren fakta är att vi inte fick loss Simon förrän vi hostade upp £400 000 vilket var ett klubbrekord för oss. Och faktiskt även ett klubbrekord för Rovers, mottagen summa då förstås.
Var i helvete är alla dessa fantastiska talangscouter idag? Hallå QPR!?

Man kan vrida och vända på det hur mycket som helst. Man kan ha sina favoritspelare när vi låg i PL eller nere på nivå 3. Jo, vrid och vänd som sagt, men man måste ändå konstatera att Barker var en kille som höll på högsta nivå.

Vi blev Top London Club 92-93 och vi spöade alla London-lag medan han var hos oss. Han stannade dessutom i knappa 11 säsonger vilket ju är smått unikt idag.

Simon Barker kan nog vara en av de spelarna som ibland glöms bort. Men han står åtminstone för två underbara personliga minnen för mig. Det första är när jag var över live på Loftus Road säsongen 1989-90 med en segerviss Hotspur-fan (RIP Pära Bergh) och Barker punkterade matchen med sitt 3-1 mål när han rundade Tottenhams keeper Erik Thorstvedt.
Över 20 000 exploderade i ren och skär glädje. Spurs hade t.ex. Gascoigne och Mabbutt på plan. En riktig skalp för Rangers

Det andra är en Tipsextra-match med massa tvivlande vänner när Simon får en klockren träff efter hörna och sänker Nottingham Forest med sitt 2-0 mål.
H-vete vad jag jublade vid dessa tillfällen!
 

Inställningen... You better fucking get out of my way...
 
Det var tamefan dags att jubla dessutom, för hur ni än försöker skönmåla era minnen och förvränga era Tipsextra-upplevelser, så har QPR en erbarmlig svag svit på svensk TV.

Det gör egentligen vår fanbase ännu mer imponerande. För om jag är rätt underrättad figurerade vi på klassiska Tipsextra för första gången 1972 då vi mötte Millwall i en match som slutade mållös. Andra framträdandet var vårt mest lyckade. 3-0 mot Coventry 1973 och champagnefotboll. Då är jag ganska säker på att många svenskar fastnade för det där charmiga tvärrandiga laget.

Men sedan, som åsyftades ovan, följer en öken av pissiga resultat. Inte en enda seger förrän Barker dyngar in det där 2-0 målet anno 1990. Tro det eller ej…

Simon Barker fick en testimonial match (så stor var han givetvis) och den spelades såklart på Loftus Road. JAMAICA stod för motståndet.

Efter detta spelade Simon för Port Vale och minsann, han gjorde faktiskt mål i första återkomsten till Loftus Road. Men Rangers vann ändå med 3-2.
Otroligt nog...

https://www.youtube.com/watch?v=wp9zaGBg1vo
3-1 mot Spurs
https://www.youtube.com/watch?v=TaWOK1WU7DI
2-0 mot Forest
https://www.youtube.com/watch?v=i6rjjkx-KFs
PANG mot Everton

 


Pure Legends. Those were the days...
 

All for today folks.
Hör gärna av er med reseberättelser, andra historier och allt som rör QPR eller Swe Hoops. Det är väldigt uppskattat!

Det finns en risk att några mail inte nått oss. Så snälla, känner ni att ni inte fått någon respons så skicka igen. Vi ber om ursäkt för besväret.
 

Matz Petersoninfo@swehoops.se2018-10-01 17:31:00
Author

Fler artiklar om QPR