Lagbanner
Time for heroes

Time for heroes

Det blåser bekanta vindar för anhängare till Queens Park Rangers FC. För nu ekar många röster för managerbyte ännu en gång.



För er som har kort minne, eller kanske inte känner till det, så är ovanstående byte ett koncept klubben provat 25 gånger de senaste 15 åren. Utan att jämföra ledarkompetens så kan man snegla på t.ex. Manchester United som bytt manager 6 gånger på 35 år. Det senare känns mer rimligt och mer lyckat?

Jag skrev i september att Mark Warburton lyckats, med små medel, göra laget mer attraktivt/effektivare/rakare spelande än vad Steve McClaren lyckades med men att:
”diskussionen om att kicka Mark kommer säkert om ett par månader då många återigen kommer att gapa på Holloway eller Warnock eller någon annan frälsare.”.
Nu är vi där.

Nej, jag slår mig inte för bröstet eller utlyser någon sorts ”vad var det jag sa”-tävling. Ej heller avser jag att så split mellan QPR-fans som tycker olika.
Vi vill samma sak och vi blir alla lika glada när Rangers spelar traditionsenligt underhållande framgångsrik fotboll.
Managerbyte eller ej.

Jag vill bara uttrycka min ödmjuka åsikt då de som vill kicka folk till höger och vänster alltid tycks höras mest.

Jag är helt klart för att byta manager vid många tillfällen.
Två enkla exempel:
När gaffern inte längre har något förtroende alls bland spelarna. När de är tydligt missnöjda och stämningen är skit beroende på en envis manager som kört fast/ej lyssnar.
Men är det fallet i QPR nu?
När laget grovt underpresterar trots att styrelsen satsat hårt på kunniga nyförvärv/en manager som ej kan sy ihop ett fungerande lag av ett fantastiskt material?
Men är det fallet i QPR nu?

Det finns givetvis några fler legitima orsaker men att ett lag hamnar i en svacka poängmässigt tycker jag inte räcker. För om ni tittat på matcherna spelar vi riktigt skapligt emellanåt.
Med vinster mot t.ex. Boro, Watford, Stoke och oavgjort mot Brentford, Reading, Bristol City så hade vi haft 9 poäng ytterligare och parkerat endast 4-5 poäng under play off-strecket.
Ni som sett matcherna vet att det hade varit en högst rättvis utdelning och ett inte alls orimligt utfall.
Och jag överdriver inte det minsta, snarare tvärtom.

I mitt huvud är inte managern det största problemet. Det största problemet är att vi kan FAN inte göra mål. Med en, eller två, helst tre, naturliga målskyttar så hade poängskörden sannerligen varit annorlunda.

Jo, jag förstår alla som stör sig på Marks laguttagningar och byten under matcherna. Och även samma upprepanden om ”sloppy goals” i eftersnacket.
Men är det tillräckligt för att bryta ett kontrakt som inte gäller längre än något enstaka år till?

Och man måste verkligen ställa frågan:
Vem ska rimligen in istället som kan lura i våra spelare att de är världsstjärnor?

Mark Warburton har säkert sina brister men han har inte (vad jag vet) tappat omklädningsrummet. Och en ledare som inte tappat omklädningsrummet måste få fortsätta. Några av våra spelare blir inte bättre av att han försvinner.
Vi har de spelare vi har.

Fortsätt diskutera i vårt forum...!

Mangerbyte eller ej. Vi vill samma sak. Up the R´ssssssss....!!!
 

Matz Petersoninfo@swehoops.se2020-12-26 14:43:00
Author

Fler artiklar om QPR