Lagbanner
Toni Leistner lånas ut till Köln
Toni Leistner (bilden) lånas ut till Köln fram till sommaren.

Toni Leistner lånas ut till Köln

Mittbacken flyttar till Bundesliga i hopp om mer speltid

QPR har under dagen bekräftat att man lånar ut sin tyske mittback Toni Leistner till Köln resten av säsongen.

29-åringen kom till QPR sommaren 2018 och har inte varit fullt så ordinarie under Mark Warburton som han hade önskat, även om han spelat de flesta matcherna. Då han nu får chansen att spela i Bundesliga, Köln ligger på 14 plats, samtidigt som han sägs vara en av klubbens högst betalda spelare så låter beslutet rimligt, även om det just nu sätter QPR i en liten kris vad gäller antalet tillgängliga backar.

Yoann Barbet har en bit kvar till att vara tillgänglig igen och förväntas att spela någon match i U23-laget innan han kastas in från start i ligaspelet och Geoff Cameron är avstängd två matcher efter att ha fått sitt tioende gula kort mot Blackburn i tisdags. Detta innebär att Grant Hall och Conor Masterson är seniortruppens enda tillgängliga mittbackar de kommande matcherna. Lee Wallace har visserligen spelat mittback i ett par fall där man spelat med tre centrala försvarare och även Dominic Ball har spelat på positionen tidigare under karriären, men det är inte deras primära position.

En annan av klubbens försvarare, U23-truppens mittback Nathan Carlyle har varit utlånad till Concord Rangers, hemmahörande i National League South sedan i julas. Det lånet är nu förlängt till slutet av februari och ett tätt spelschema med nio matcher på fem veckor gör att 19-åringen får nyttig erfarenhet av spel på seniornivå. En annan back från U23, Ben Wells, återfinns även han på lån i samma klubb.

Simon Ståål2020-01-30 21:47:18

Fler artiklar om QPR