Lagbanner
Tony Fernandes kliver av som ordförande
Amit Bhatia (bilden) är ny ordförande i QPR

Tony Fernandes kliver av som ordförande

Förändringar i QPRs styrelse väcker hopp bland fansen.

Förra veckan skrev Tony Fernandes att hans dagar som ordförande närmade sig sitt slut och i dag kom beskedet. Fernandes och klubbens andra ordförande, Ruben Gnanalingam, lämnar över ordförandeklubban till Amit Bhatia.

Den nu 39-årige Bhatia dök upp på QPR-scenen när hans svärfar Lakshmi Mittal blev minoritetsägare i klubben i samband med att Flavio Briatore och Bernie Ecclestone tog över. Han har under åren haft olika roller i styrelsen och har också varit engagerad i QPRs uppskattade Community Trust. 2011 försökte han köpa klubben, men lyckades inte och lämnade under en period helt. QPR var då nykomligar i Premier League och hade aviserat ökade biljettpriser på runt 40%. Dessutom hade klubbens dåvarande VD och ordförande Ishan Saksena, kollega och vän till Bhatia, fått lämna sin post. Beslut som Bhatia var emot och han såg då ingen annan utväg än att lämna klubben.

När Fernandes tog över QPR i Augusti 2011 kom Bhatia tillbaka till styrelsen som vice ordförande. En post har har behållit fram tills nu, även om han inte varit synlig utan fokuserat på andra projekt. Sedan Fernandes övertagande av klubben har även Gnanalingam kommit in i bilden som aktieägare och duon har delat på ordförandeskapet. Likt Bhatia har han hållit en låg profil och Fernandes har varit den som man referat till som både ägare och ordförande.

Amit Bhatia är alltså ordförande från och med i dag. Gnanalingam tar rollen som vice ordförande, medan Fernandes enbart kvarstår som aktieägare. För tillfället så har alltså inte ägarskapet i klubben förändrats.

Reaktionerna bland fansen är än så länge positiva. Bhatia har varit en populär figur med sitt långsiktiga tänkade och en tydlig passion för klubben, medan meningarna om Fernandes går isär och misstagen med värvningar av dyra och ointresseade spelare och managers som fått lov att äventyra klubbens existens har satt sina spår bland fansen.

Med kort tid kvar att värva spelare på och en ansträngd ekonomi skall vi inte hoppas på för mycket på en gång av Bhatia, men på sikt kan klubben bli mer stabil och kanske blir det tal om såväl ny träningsanläggning som arena?

Simon Ståål2018-08-15 22:16:00
Author

Fler artiklar om QPR