Lagbanner
Trio lämnar QPR
Steven Caulker hoppas han kan vakna upp ur mardrömmen, hitta en ny klubb och få ordning på privatliv och karriär.

Trio lämnar QPR

Precis som de senaste januarifönsterna så handlar det för QPRs del att ytterligare slimma kostymen och försöka göra sig av lite spelare som inte platsar, chansen till nyförvärv som ska kliva in i startelvan är i det närmaste minimal. Under onsdagen meddelade QPR att man skickar iväg två mittfältare när man säljer Yeni Ngbakoto till Ligue 1-åttan Guingamp och lånar ut Sean Goss till Glasgow Rangers. För en vecka sedan bröt man även mittbacken Steven Caulkers kontrakt i förtid.

Yeni Ngbakoto anslöt sommaren 2016 från franska Metz som precis gått upp till Ligue 1. Förväntningarna var tämligen stora men Ngbakoto lyckades aldrig riktigt imponera trots riktligt med speltid och fick aldrig en fast startplats i Rangers. Totalt blev det 35 matcher i tvärrandigt, ganska jämt fördelat mellan starter och inhopp. Bland hans 5 mål återfinns dock förra säsongens snyggaste mål, frisparken från långt håll borta mot Birmingham ifjol. Under säsongen 2017/18 har det endast blivit 2 starter och 3 inhopp i ligaspelet.

Nyfikenheten var stor på 22-årige Sean Goss när han i förra januarifönstret ”handplockades” av Ian Holloway från Manchester Uniteds ungdomsakademi. Men Goss har inte gjort något avtryck alls, han fick 3 starter och lika många inhopp under våren men under säsongen 2017/18 har han inte ens varit i närheten av A-truppen. Nu lånas han, något förvånande ut till skotska storklubben Glasgow Rangers som ligger trea i ligan.

I förra veckan rev slutligen QPR 26-årige mittbacken Steven Caulker. Caulkers karriär och privatliv har gått spikrakt utför sedan han skrev på för Queens Park Rangers inför återkomsten till Premier League 2014/15. Det blev nedgradering precis som säsongen innan med Cardiff, trots att han var en av de blekaste spelarna i truppen räckte CV:et till utlåningar till båda Southampton och Liverpool (!) under QPRs första säsong tillbaka i Championship.

Sin sista match under fjolårssäsongen gjorde han redan i oktober och efter att han försökt komma tillbaka från depression, spelmissbruk med tillhörande dåliga alkoholvanor samt ett flertal polisgripanden på kontot fick han under hösten chansen i 4 matcher av Ian Holloway. De chanserna mittbacken inte förvaltade särskilt väl. Totalt blev det 54 matcher och 3 mål i QPR och efter att under 2 ½ års tid förjäves bli av med sin £8M-värvning löser man alltså ut kontraktet i förtid. Ännu en lysande affär av Rangers…

Henrik Swende2018-01-03 17:14:30
Author

Fler artiklar om QPR