Queens Park Rangers FC - Southampton FC 0-1

En arbetsseger som hängde på en skör tråd då bollen rullade in bakom Forster i slutsekunden men som tur var för oss Saints fans hade den assisterande höjt flaggan innan.

Queens Park Rangers FC - Southampton FC 0-1


QPR:

Robert Green, Armand Traore (Mauricio Isla 73), Steven Caulker, Clint Hill, Nedum Onuoha, Richard Dunne (Eduardo Vargas 83), Joey Barton (c), Leroy Fer, Adel Taarabt (Mauro Zarate 63), Matt Phillips, Charlie Austin

Avbytare:

Alex McCarthy, Niko Kranjcar, Karl Henry, Bobby Zamora

Varningar:

Barton (14), Hill (58)


Southampton:

Fraser Forster, Nathaniel Clyne, Jose Fonte (c), Maya Yoshida, Matt Targett (Florin Gardos 26), Victor Wanyama (Morgan Schneiderlin 60), Steven Davis, James Ward-Prowse, Eljero Elia (Dušan Tadic 79), Sadio Mané, Graziano Pellè

Avbytare:

Kelvin Davis, Harrison Reed, Jake Flannigan, Ryan Seager

Varningar:

Schneiderlin (75), Forster (90)

Mål:

Mané (90)


Stadio: Loftus Road Stadium

Domare: Roger East

Publik: 18,082 (1772 bortasupportrar)



Ett managerlöst QPR bjöd strid i 90+4 minuter men fick till sist kapitulera mot Koemans mannar.

En tråkig incident i början av matchen gav bitter eftersmak, Phillips gick upp stenhårt i luften mot Targett som verkade bli medvetslös redan i luften och störtade därefter handlöst i backen, Targett rörde sig inte under de 7-8 minuter Saints läkarteam jobbade med honom, till sist bars Targett ut på bår och forslades till närmaste sjukhus.

I nuläget ser det ut som allt är ok med Targett mao inga huvudskador eller nackskador men antagligen en rejäl hjärnskakning vilket säkert sätter honom ur spel 1-2 veckor.

I matchens absoluta slutskede skedde också en märklig händelse när QPR fick in bollen i mål bakom Forster, ser man på Viasat eller stream är det svårt att få grepp om situationen men helt klart friar East för tacklingen på Forster då vår keeper tappar bollen men den assisterande vinkar för offside i momentet efter då bollen rullas in i öppen bur.

Jag tycker det blev onödigt spännande då Elia Mane och Pelle borde fått ut mer under matchen mot det lite stabbiga och åldrade QPR försvaret, Hill och Dunne i mittförsvaret för hemmalaget är onekligen riktiga fotbollsarbetare men med Koemans arsenal av snabba unga spelare borde vi kunnat avgöra tidigare än på den tredje stopptidsminuten.


Matchen:


Mane Targett och Wanyama var tillbaka i startelvan, Wanyama tillbaka efter skada - Targett ersatte den avstängde Bertrand - Mane som hoppade in senast fick nu chansen framför Tadic, Schneiderlin också tillbaka efter skada började på bänken.

Saints tog snabbt tag i spelet och hade bollinnehavet medan QPR sjönk ner lite i banan för att inte åka på ett baklängesmål.

I 7 minuten spelade Mane fram Elia med en snygg genomskärare, Elia löpte starkt och höll undan hemmabacken men avslutet gick strax utanför den bortre stolpen.

Så efter ca en kvart så fick Targett smällen som gjorde att Gardos fick hoppa in, Yoshida klev ut till vänster medan Gardos tog plats bredvid Fonte.

Mane spelades fram av S Davis men Green klarade och strax efter var det Ward Prowse som spelade fram Mane som dock fick se sitt avslut styras ut till hörna av Green, hörnan togs av Ward Prowse som hittade den framrusande Fonte som gjorde ett akrobatiskt upphopp och sköt bollen klockrent i överliggaren utan att Green hann reagera.

Den assisterande visade upp 7 stopptidsminuter efter Targetts skada, i den andra stopptidsminuten bröt sig Elia igenom men hemmakeepern klarade vid första stolpen, strax efter revs Elia ner av Dunne och Ward Prowse slog den efterförjande frisparken någon decimeter utanför den högra stolpen.


Andra halvlek:


Saints forstsatte att rulla boll, hemmalaget kämpade och slet men passningskvaliten var låg, när QPR väl vann boll förlorade de ofta bollen efter den 4-5 passen.

Efter en timme spelad byttes Wanyama ut till förmån för Schneiderlin.

Strax efter bytet lyckades Pelle med en skarv frispela Mane men avslutet var riktigt uselt, bollen försvann högt över.

Zarate ersatte Taarabt och bara minuten efter sitt inhopp nådde han ett inlägg från den pigge Phillips men vinkeln var dålig så trots att det var ett friläge så lyckades han bara toffla bollen i famnen på Forster.

Yoshida prövade ett distansskott som Green klarade.

Känslan av att detta kunde bli ett nytt Swansea debacle började krypa på en då Koemans mannar inte lyckades sätta dit bollen och med drygt 10 minuter kvar var det millimetrar ifrån att fahågan besannades, Barton sköt-passade Austin ett par meter framför Forster, Austin satte fram foten och bollen ändrade riktning men trots att det såg omöjligt ut lyckades Forster slänga fram armen och styra bollen över.

I 79 minuten byttes Elia ut till förmån för Tadic.

Zarate sköt strax över i 87 minuten, nu började man nästan känna att man var nöjd med en pinne.

Saints lyckades inte komma till det riktigt heta avsluten och när klockan tickade upp mot 90+3 kändes det långsökt att tro på vinst men Yoshida drev upp bollen på vänsterkanten innan han slog in bollen mot Mane som bevakades av Onuoha men Mane lyckades genom sin rörelse komma in bakom hemmabacken och höll emot samtidigt som han klippte till bollen med vänstern, bollen sköt rakt upp i krysset, 0-1.

Saintsbänken dansade segerdans och det blev i det närmaste tv-puck hög på planen med Mane underst, mitt nervösa jag konstaterade att det nog var ca 2 minuter kvar av matchen.

Saints ramlade ner i knät på Forster efter målet och QPR flyttade fram 10 man, så helt plötsligt blev Saints vänsterkant väldigt öde, Elia låg lite högt och Yoshida hamnade "en mot en" och tappade sin spelare som löpte loss fri på sin högerkant innan det kom en hög cross in i boxen där det var typ 20 man runt Forster, Forster gick upp och fick tio fingrar på bollen men kunde inte hålla den då han fick en reltivt elak knuff från en hemmaspelare, Forster - bollen och en hög med spelare hamnade en meter från mållinjen och plötsligt låg bollen i nätet bakom Forster men den assisterande hade höjt flaggan, det ser ut att vara sista touchen från hemmaspelaren som ligger precis vid stolpen som föranleder offsiden avblåsningen.

Forster var trots det bortdömda målet vansinnig efter händelsen och klev fram till East och sa sin mening om situationen där han anser sig tacklad då han har bollen under kontroll, denna utskällning renderade ett gult kort.


Analys:


Fortsatt trögt framåt, hade inte Mane tryckt in 0-1 i 90+3 minuten hade vi spelat två matcher mot relativt blekt motstånd utan att kunna finna nätet.

Elia och Mane är heta på sina kanter medan Pelle kämpar och sliter som target, på offensiva har vi Ward Prowse och på kanterna brukar Bertrand och Clyne ständigt vara på väg framåt men ändå är det något litet som saknas.

Hade Mane haft ett litet bättre skott (kanske fel och kritisera honom efter det snygga målet) så skulle säkert hans målproduktion öka dramatiskt då han har snabbheten att ständigt skapa lägen åt sig själv, även Pelle skapar mycket åt sig själv utan att vara den där Gert Muller i straffområdet som bara sätter dit bollen utan pardon.

Men trots lite brister i målfabrikationen är det helhetsmässigt svårt att klaga på något, försvaret är bäst med Toby och Fonte, det defensiva mittfältet är bäst med Wanyama och Schneiderlin men vid enstaka skador och avstängningar finns det bra ersättare dock är det tydligt att vår bästa startelva är mycket bättre än den startelva vi ställer upp med vid 3-4 skador eller avstängningar, United Arsenal City Chelsea har världsspelare på bänken om någon skadar sig medan Saints har Seager Reed osv.

Ove Karlsson2015-02-09 13:56:08
Author

Fler artiklar om Southampton