Real Sociedad 0 - 4 Manchester United

Manchester United står för en fin insats och kör över Real Sociedad i lagens första möte i denna 1/16-final. Bruno Fernandes spelar åter på topp men är idag knappast ensam.

Real Sociedad: Remiro - Zaldu (Gorosabel 73’), Elustondo, Zubeldia, Monreal - Silva, Illarramendi (Guevara 73’), Merino - Januzaj (Portu 80’), Isak (Barrenetxea Muguruza 80’), Oyarzabal (Bautista 86’)

Manchester United: Henderson - Wan-Bisakka, Maguire, Bailly, telles - McTominay (Matic 60’), Fred, Fernandes (Mata 83’) - Rashford (Martial 69’), Greenwood (Diallo 83’), James

Första halvlek:
Matchen börjar med att spanjorerna ges en möjlighet nästan direkt när Erik Bailly dräller med bollen som slutligen hamnar hos Adnan Januzaj som placerar bollen tätt utanför. Ruskigt nära en mardrömsstart. I sekvensen efter frispelas Marcus Rashford som tar ner bollen men avslutar tamt när Alejandro Remiro får göra en enkel räddning. Inte nog med detta, direkt efter spelar åter Bailly tveksamt och Alexander Isak kommer halvt fri med Dean Henderson men även han avslutar klent och 0-0 står sig trots väldiga chanser inledningsvis.

Efterföljande tio minuter händer inte speciellt mycket och det känns mest som lagen känner på varandra. Därefter tar engelsmännen över successivt och efter en kvart vrickar Bruno Fernandes elegant fram Scott Mctominay som tar sig igenom försvaret och kommer till skott. Bra läge.

Ett par minuter senare uppstår ännu hetare chanser för United när först Rashford spelas fri och skjuter, men målvakten räddar, och returen hamnar hos Fernandes som nickar men utan framgång. Vi noterar en väldigt fin genomskärare från Alex Telles som startar det hela. United har kopplat ett rejält grepp om spelet och 0-1 hänger i luften.

I minut 27 spelar Rashford in bollen från vänster och på ett imponerande vis lyckas Fernandes ta sig förbi både försvarare och målvakt för att simpelt rulla in 0-1.

Ett par minuter från slutet av första halvlek får hemmalaget lite av ett tryck och skapar ett par halvchanser och såväl Bailly som Harry Maguire tvingas till blockeringar. Tillsist blir det väldigt farligt när Bailly räddar på mållinjen men då har domaren hittat en frispark när Henderson tacklats lite väl tufft.

Första halvlek blåses av och bortalaget leder rättvist med 1-0.

Andra halvlek:
Andra halvlek drar igång och spelet känns öppet med en gång och vi kan konstatera två lag som båda vill vinna det här.

Tio minuter in i andra är det så dags för Fernandes igen att göra mål och utöka ledningen till 2-0. Det är åter Rashford som spelar in bollen från vänster och Daniel James som med en lätt passning frispelar Fernandes som placerar in bollen i bortre hörnet. Målet granskas först men godkänns.

Inte lång tid hinner gå innan det är dags igen. Nu är det Fred som som slår en magisk passning och frispelar Rashford, och denna gången gör engelsmannen inget misstag och rullar in 3-0 bakom Remiro.

I minut 73 står Greenwood för en fin intention när han tar sig förbi sin försvarare på vänsterkanten och kommer till avslut med högern. Dock något taskig träff på bollen och inga problem för Remiro denna gång.

Det snabba och intensiva spelet som speglat matchen börjar avta något med kvarten kvar. Real Sociedad vill mycket men United pressar bra och är inte enkla att anfalla mot.

Med tio minuter kvar får James ett fint läge när han får mycket yta på högerkanten men avslutet är snällt och Remiro kan åter styra undan.

När det hela kändes slut sätter James igen fart på sin kant, den här gången framspelad av Bailly, och tar sig hela vägen till målet och rullar in bollen mellan benen på Remiro. Fin prestation av walesaren som stått för en imponerande insats ikväll. Och vi har alltså 0-4.

Efter fem tilläggsminuter blåses matchen av och United står som segrare med hela 4-0.

Slutresultat: 0-4
Målskyttar: Fernandes x 2, Rashford och James.
Bäst i United: Fernandes