Rico Henry och Sullay Kaikai till Brentford
Kommer Sullay Kaikai få fart på Brentfords tröga anfallsspel?

Rico Henry och Sullay Kaikai till Brentford

Två stora talanger ansluter till Brentford. Vänsterbacken Rico Henry har köpts in från Walsall, medan högeryttern Sullay Kaikai lånas in från Crystal Palace.

Den 19-årige Henri började spela för Walsall redan som barn. Som 17-åring, i december 2014, spelade han sin första ligamatch för klubben. Förra säsongen tog han en ordinarie plats som vänsterback i The Saddlers startelva. Under 2015-16 gjorde han också sina två första ligamål. Efter sitt fina spel blev han belönad med en plats som vänsterback i League 1 Team of The Year för 2015-16. Tillsammans med Lewis Cook från Leeds och Moussa Dembélé från Fulham blev Henry också nominerad till utmärkelsen Football League Young Player of the Year. Det priset gick dock sedermera till Lewis Cook. I november 2015 blev Rico Henry uttagen till Englands U19-landslag. Henry har skrivit på ett 5-års kontrakt med Brentford. Övergångssumman ryktas initialt ligga nära 1,5 miljoner pund. Summan kan dock stiga till närmare 5 miljoner förutsatt att ett antal klausuler i kontraktet uppfylls. Just nu lider Henry av en skadad axel. Risken finns att axeln måste opereras för att läka ordentligt. Han beräknas därmed vara borta från spel i flera månader. Förmodligen får vi inte se honom debutera i Brentford förrän 2017. Men det här är utan tvivel en mycket lovande spelare som när han blir återställd kommer blåsa nytt liv i Brentford ganska sömniga vänsterkant.
 
Sullay Kaikai kommer till Brentford som ett lån från Crystal Palace. Kaikai är en 21-årig mittfältare, som oftast håller till på högerkanten.  Förra säsongen debuterade han i Premier League när han hoppade in för Crystal Palace i säsongsavslutningen mot Southampton. Säsongen 2014-15 var Kaikai utlånad till Cambridge U i League 2. Den säsongen blev det 25 matcher och 5 mål för Kaikai. Senaste säsongen, 2015-16, var han utlånad till Shrewsbury i League 1. Då svarade Kaikai för 12 mål på 26 ligamatcher. Kaikai är en mycket intressant värvning för The Bees. Han kan i bästa fall få fart på det offensiva spelet som varit trögt i säsongsinledningen. Hans målfarlighet är lovande, och tillsammans med Scott Hogan och Lasse Vibe kan Kaikai bilda en offensiv trio som kan hota alla försvar i Championship. Förhoppningsvis blir han en fullgod ersättare för Sergi Canos och Jota som fyllt högerkanten med energi och finess de senaste säsongerna. Enligt lånavtalet kommer Kaikai stanna i Brentford resten av säsongen.

Sullay Kaikai och Rico Henry är två hyperintressanta värvningar som det blir mycket spännande att följa i The Bees under säsongen.

Johan Edqvist2016-08-31 21:10:00
Author

Fler artiklar om Brentford