Sammanfattning av januarifönstret
Cancelo förlänger sitt kontrakt med City till och med 2027

Sammanfattning av januarifönstret

Ferran Torres lämnade för Barcelona och Julian Alvarez ansluter från River Plate i juli det blev facit av januari fönstret. Den övriga aktiviteten var främst utlånande spelare som bytte adress.

Förväntningarna inför januarifönstret var låga när det gällde aktivitet från Manchester Citys sida. Det första som hände var dock att löftet Ferran Torres återvände till Spanien och konkursboet Barcelona för 55 miljoner GBP något som de kan tacka Goldman Sachs för när investmentbanken var generös med en ny kredit.

City brukar i princip vara långsamma i agerandet att ersätta de stora spelarna som lämnar klubben. Det tog bland annat 1 år att hitta Kompanys ersättare i Ruben Dias och lika lång tid att ersätta David Silva med Jack Grealish.
Nu har klubben värvat en renodlad anfallare i form av Julian Alvarez från River Plate i Argentina (Agueros ersättare?). Den unge anfallaren ansluter först i juli vilket troligen var en förutsättning för att kunna värva honom under januari månad. 
Alvarez kostade 14 miljoner GBP så netto fyllde City på kassan med 41 miljoner GBP under januari månad.

För övrigt så var det primärt utlånande spelare som bytte adress:

Taylor Harwood- Bellis från Anderlecht till Stoke
Tommy Doyle från Hamburg till Cardiff
Patrick Roberts från Troyes till Sunderland (permanent övergång)
Luke Bolton Salford (free transfer)
Philipe Sandler  från Troyes till Feyenoord (lån med köpoption)
Matt Smith (MK Dons permanent övergång)
Luka Ilic (Troyes)
James Trafford  från Accrington Stanley till Bolton
Finley Burns Swansea (lån)

Noterbart är även att Liam Delap och James McAtee som flertalet klubbar önskat låna stannar i klubben.

Den övriga aktiviten under januari var att förlänga Joao Cancelos kontrakt till och med den 30 juni 2027. Övriga kontrakt som kan komma att förlängas är med följande spelare Gundogan, Jesus Gabriel, Mahrez och Sterling som samtliga har kontrakt som löper ut den 30 juni 2023. Lyckas klubben inte förlänga med spelarna så är det inte omöjligt att man som i fallet med Leroy Sane kan vara intresserade att lyssna på eventuella bud på spelaren.
 

John Talbot2022-02-01 13:46:00
Author

Fler artiklar om Manchester C