Silly Season 12/13 - Deadline Day
Londonsonen Kieran Richardson har skrivit på för Fulham.

Silly Season 12/13 - Deadline Day

Silly Season är här igen. Vilka spelare lämnar och vilka spelare ansluter till Craven Cottage?

Senaste nytt i grön text:

Förlängningar:


2012-07-27 - Alex Kacaniklic
Svenskskottet Alex Kacaniklic förlängde under gårdagen sitt kontrakt med två år med option på förlängning med ett år. "Kaca" fick debutera i a-laget i våras och tränare Jol gillade det han såg och lät den unge svensken att starta i några matcher under slutet av säsongen. Kacaniklic är en frejdig yttermittfältare med bra teknik. Det ska bli spännande att följa skånepågens utveckling under kommande säsong. 
Fulhamfc.com

2012-07-24 - Stephen Kelly
I dag kom beskedet att Fulham förlänger kontraktet med den irländske landslagsmannen Stephen Kelly. Högerbacken kom till Fulham sommaren 2009 och fick mycket speltid under den gångna säsongen. Kelly spelade 33 matcher och nästan samtliga från start. Det nya kontraktet sträcker sig fram till sommaren 2014.
Fulhamfc.com

Klara in:

2012-08-31 - Dimitar Berbatov

Anfallaren Berbatov blev under fredagen helt klar för Fulham FC.
http://www.svenskafans.com/england/fulham/Berbatov-klar-453564.aspx

2012-08-31 - Ashkan Dejagah

Det spekulerades länge under dagen om Fulham skulle lyckas knyta till sig mittfältaren Ashkan Dejagah eller inte. Sent på fredagskvällen blev så Dejagah presenterad för Fulham. 26-åringen har skrivit på ett treårskontrakt med option på förlängning med ett år. Dejagah kommer närmast från Wolfsburg där han spelat i fem säsonger.
Fulhamfc.com


2012-08-31 - Kieran Richardson
I dag blev det klart att Sunderlands vänsterbreddare Kieran Richardson har skrivit på ett tre-årskontrakt med Fulham med option på förlängning med ett år. Richardson har hunnit fylla 27 år och har spelat i Sunderland sedan 2007. Britten är en väldigt mångsidig spelare som både kan ta hand om vänsterkanten som ytterback och som yttermittfältare. Dessutom kan han användas på det centrala mittfältet och som släpande anfallare. Mångsidigheten är nog en av anledningarna till att Jol har värvat britten som är mycket glad efter att affären nu är klar:  I’m delighted that my transfer to Fulham has been completed and now I’m eager to start training for my new club straight away and pulling on the white shirt for the first time.” Tränare Jol:s ord om Richardson: “Kieran is a proven top-level player, who has the versatility to play a number of positions. He will bring all-round quality which will add strength to our squad and I’m confident that he will adapt well to our style of football, and make an impact for us.”
Fulhamfc.com


2012-07-12 - Hugo Rodallega
Så blev det äntligen klart efter en tids spekulationer. Rodallega blir Fulhams tredje nyförvärv den här sommaren. Efter att många anfallare lämnat Londonklubben var det väntat att ett nytt namn skulle in, att det blev just Rodallega var lite oväntat men nu är övergången klar. Den tidigare Wigan-spelaren kommer på free transfer och har skrivit på ett 3-års kontrakt. Nu väntar han bara på sitt arbetstillstånd innan han blir helt spelklar. Så här kommenterar han själv övergången till Fulhamfc.com: "I’m thrilled to have signed for Fulham Football Club. I wanted to stay in England and I’m delighted that I now have this opportunity with Fulham. I would like to thank the staff and fans of Wigan Athletic for three and a half wonderful seasons there. I’m looking forward to pre-season training with the rest of the Fulham squad and starting a new chapter in my career."
Fulhamfc.com

2012-07-06 - Sascha Riether
Då var Fulhams andra av förhoppningsvis många nyförvärv klar. Sascha Riether kommer närmast från nedflyttade Köln och kan spela både fefensiv mittfältare och högerback. Den sistnämnda som mest trolig i Fulham, och då som tänkbar ersättare till Stephen Kelly.  Precis som Petric så mötte Riether oss i Europa League-slutspelet 2009 när han spelare för Wolfsburg. På de två senaste åren har vi nu alltså kontrakterat 4 stycken som vi mötte under vår väg till final i Europa League. Grygera (Juventus), Riise (Roma), Petric (Hamburg), Riether (Wolfsburg). Har de något samband? Vi välkomnar hur som helst Riether med öppna farmar och hoppas han är den högerback vi så länge suktat efter.
Fulhamfc.com

2012-06-28 - Mladen Petric
Fulhams första förvärv för sommaren blir kroaten Mladen Petric. Anfallaren har skrivit på ett 1-årskontrakt med klubben. Efter att många anfallskrafter lämnat "The Whites" så var det bara en tidsfråga innan en ny anfallare skulle bli klar. Petric kommer närmast från Bundesliga och Hamburg och har skrivit på för ett år.
Fulhamfc.com

Klara ut:

2012-08-31 - Clinton Dempsey
Amerikanen Dempsey ville lämna Fulham och sent på fredagskvällen blev det verklighet. "Deuce" lämnar Fulham men inte London - amerikanens nya adress blir Tottenham där han gör sällskap med Moussa Dembélé.
Tottenhamhotspur.com


2012-08-29 - Moussa Dembélé
Fulhams kanske mest tekniska spelare i truppen blev under eftermiddagen klar för AVB:s Spurs. Belgaren som länge har varit på tapeten för många klubbar lämnar ett Fulham som nu kommer gå en tuff säsong till mötes. Dembélé har under sina år på Craven Cottage växt ut till en av lagets största profiler och det var bara en tidsfråga innan han skulle bli klar för en större klubb. Nu tappar Fulham en viktig mittfältsspelare och vem som kommer styra det centrala mittfältet under säsongen är fortfarande en gåta.
Länk: http://www.tottenhamhotspur.com/spurs/News/dembele-deal-agreed-29082012.page

2012-08-03 - Dickson Etuhu

I dag blev det klart att innermittfältaren Dickson Etuhu lämnar Fulham för Championship-klubben Blackburn Rovers. Efter några lyckade säsonger så har mittfältaren haft det svårt att etablera sig i laget under det senaste året och har många stunder fått agera bänkvärmare. Nu packar Dickson väskorna för en flytt längre upp i landet till Blackburn Rovers där han nästa säsong gör sällskap med Danny Murphy på det inre mittfältet. Tack för trogen tjänst hos The Cottagers, Dickson.

2012-07-23 - Marcel Gecov
Mittfältaren Marcel Gecov kom till Fulham förra sommaren från tjeckiska Slovan Liberec. Gecov signade på ett tvåårskontrakt med "The Cottagers" men fick under den gångna säsongen minimalt med speltid. Därför har Gecov nu beslutat sig för att lämna London och Fulham. Den nya adressen blir belgiska K.A.A. Gent.
Fulhamfc.com

2012-07-15 - Orlando Sá
Portugisen Sá lämnar Fulham efter bara en säsong i klubben efter en muntlig överenskommelse. Anfallaren får ses som en misslyckad värvning då det bara blev sju matcher i Fulhamtröjan. Det ända positiva vi kommer att minnas från portugisens tid i klubben var hans mål mot Norwich på nyårsafton.
Standard.co.uk

2012-07-15 - Björn Helge Riise
Björn Helge Riise fick som väntat inte förnyat kontrakt av Fulham när han 3-årskontrakt löpte ut i somras. Riise den yngre kom till Fulham sommaren 2009 från norska Lilleström. Mittfältaren var lycksom under sin första säsong i klubben under Roy Hodgsons ledning där det blev totalt 31 framträdanden. 12 matcher i ligan, och 15 i den fantastiska Europa League-sagan. Efter Roys avsked från London så fick Riise det svårt att etablera sig i laget och blev utlånad två gånger och gjorde bara ett par strömatcher för klubben under sina två efterföljande säsonger. Vad den nya adressen blir för Riise är i skrivande stund oklart. 
Uppdatering 2012-08-03: Norska Lilleström blir norrbaggens nya klubbadress.
Bröderna Riise - Återföreningen som uteblev:
http://www.svenskafans.com/england/fulham/Broderna-Riise-Norrmannen-som-aldrig-aterforenades-434118.aspx

2012-07-05 - Pavel Pogrebnyak
Nu har Pogrebnyak fixat uppehållstillstånd i England och därmed kritat på ett 4-års-avtal med tidigare ryktade Reading. Det har ryktats om £65.000 i veckan, något som dock Reading verkar förneka. Lönen är alltså fortfarande okänd, men såpass vet vi att den är klart högre än hos oss - minst det dubbla. Vi tackar Pogrebnyak för hans tjänster under andra halvan av förra säsongen och önskar honom trots allt lycka till i Reading.
bbc.co.uk

2012-06-18 - Andrew Johnson
Andy Johnson lämnar som väntat Fulham och Queens Park Rangers blir den nya adressen. Britten har signat på ett tvårårskontrakt med klubben. "AJ" kom till Fulham sommaren 2008 och hittade nätet 27 gånger på 100 matcher med "The Cottagers". Den här säsongen gjorde han tre PL-mål och alla i en och samma match, mot just QPR i den berömda 6-0 vinsten i oktober. Mer lyckosam var han i Europa Leauge-spelet där han vann den interna skytteligan med fem fullträffar.
Johnson har alltid slitit och kämpat på planen men har tappat mycket av sin forna kapacitet på senare tid, till viss del beroende på de skador han tampats med på slutet. Vi tackar Johnson för hans prestationer i Fulhamtröjan men kan även konstatera att han lämnar Fulham i rätt läge.
Fulhamfc.com

2012-06-17 - Danny Murphy
Nu står det klart att Fulhams rivjärn på mittfältet, Danny Murphy lämnar klubben. Murphy erbjöds inte något nytt kontrakt och skrev i slutet av juni-månad kontrakt med Blackburn Rovers. Det är med sorg i hjärtat vi tar emot detta besked. Tack för allt Danny Murphy. Du kommer alltid vara ihågkommen på Craven Cottage!
Fulhamfc.com

Redaktionen2012-09-01 01:28:00

Fler artiklar om Fulham