Southampton FC - Crystal Palace FC 1-0

Äntligen seger och mål framåt!

Southampton FC - Crystal Palace FC 1-0


Southampton:

Fraser Forster, Nathaniel Clyne, José Fonte (c), Maya Yoshida, Ryan Bertrand, Victor Wanyama, Morgan Schneiderlin, Eljero Elia (Dušan Tadic 59), Filip Djuricic (James Ward-Prowse 77), Sadio Mané, Graziano Pellé (Shane Long 70)

Avbytare:

Kelvin Davis, Toby Alderweireld, Florin Gardos, Steven Davis

Mål:

Mané (83)


Crystal Palace:

Julian Speroni, Joel Ward, Scott Dann, Damien Delaney (c), Martin Kelly, James McArthur (Shola Ameobi 84), Joe Ledley, Yannick Bolasie, Jason Puncheon, Wilfried Zaha, Dwight Gayle

Avbytare:

Wayne Hennessey, Adrian Mariappa, Brede Hangeland, Hiram Boateng, Jake Gray, Pape Souare

Varningar:

McArthur (30), Delaney (90)


Stadio: St Marys Stadium

Domare: Martin Atkinson

Publik: 28,351 ( 1,871 bortasupportrar)


Efter många om och men satte Saints till slut bollen i motståndarens nät och liksom senast mot QPR var det Mane som stod för nätrasslet.


Matchen:


Toby var tillbaka i truppen, tack för det!

I startuppställningen fick Gardos och Tadic lämna till förmån för Djuricic och Elia.

Saints rivstartade och både Djuricic och Elia hade fina chanser tidigt i matchen, känslan var att laget hade bestämts sig för att komma in på vinnarspåret igen.

Djuricic spelade fram Schneiderlin i bra läge men den defensiva mittfältarens styrning smet precis utanför.

Bolasie slog en fin cross in i boxen där Forster lät bollen studsa så Zaha var en hårsmån från att skicka gästerna till ledningen i matchen.

Saints tog så på nytt tag i händelserna på planen och Mane löpte igenom gästernas försvar men avslutet gick utanför och en stund efter var Pelle nära efter en hörna men matchen var mållös i halvtid.


Andra halvlek:


Släkten är värst heter det och vår fd Saintsspelare Puncheon seglade ifrån hemmaförsvaret innan han sköt men Forster klarade.

Pardews mannar började känna vittring efter en 3 poängare när hemmalaget gik bet på att hitta ledningsmålet, Bolaise sköt och Forster klarade innan Zaha träffade stolpen.

Efter ca en timme spelad byttes Tadic in istället för Elia.

Djuricic löpte igenom i 68 minuten innan han släppte ut bollen till Clyne som slog in bollen i boxen där Pelle (som vanligt) var tiondelen för sen till bollen.

Tadic tvingade fram en hörna som Schneiderlin slog in perfekt till Yoshida som såg ut att ha ett öppet läge men bollen gick utanför, det började kännas som en sådan där mörk dag då bollen bara inte kunde gå in oavsett vilka lägen som bjöds.

Med 20 minuter kvar byttes Long in istället för den stackars Pelle som hamnat helt snett på sistone vad det gäller kliniska avslut men i övrigt jobbar som en galärslav.

Mane ordnade en frispark som Tadic sköt över, Wanyama bjöd på lite bollshow lite senare då han löpte in i straffområdet och lyfte bollen över en försvarare innan hans skott blockerades av en annan bortaförsvarare.

Tadic försökte gång på gång hitta inspel in i boxen men alla bollar rensades undan och tiden började rinna ut för Koemans mannar.

Så frälstes hemmpubliken i 83 minuten då Ward Prowse sköt ett skott som Speroni fick släppa retur på innan Mane snabbt var framme och skickade lädret in i nätmaskorna bakom gästernas duktige keeper, det intressanta med målet var den bestämda löpning Mane gjorde, mer av den varan och vi börjar producera mål.

Pardew försökte flytta upp laget i slutet men hemmalaget höll undan till en lindrigt sagt vital seger trots att det var mer än lovligt förvirrat i försvarslinjen de sista 4 stopptidsminuterna.


Analys:


Koeman blandar och ger, han försöker med olika uppställningar hitta en vinnande formell, tyvärr känns det inte som han riktigt är framme ännu.

Mane är i varje fall helt klart vårt farligaste vapen framåt för dagen och jag är villig att ge honom 90 minuter i varje match därför att han visat att målfarligheten finns.

Djuricic är också en riktig plusvariant, honom tror jag mycket på framåt.

Idag satt Alderweireld på bänken och honom tillbaka i startuppställningen kommer ge plus både framåt och bakåt i säsongsavslutningen.

Med dessa tre friska pinnar får jag upp hoppet igen men det måste bli bättre framåt, ge Pelle 2-3 matcher där han börjar på bänken och får komma in så han hittar tillbaka till sin målfarlighet, tillbaka till formen som kröntes av den underbara "brassesparken".

Säsongen börjar närma sig slutet och chansen finns fortfarande för att komma in i Champions League, om inte det räcker så långt har vi Europa League att se fram emot.

När denna säsong är slut hoppas jag vi kan teckna kontrakt med de positiva lånen där Alderweireld är russinet i kakan.

Ove Karlsson2015-03-05 07:31:18
Author

Fler artiklar om Southampton