Southampton - Leeds United
1 - 0

Southampton - West Ham
Spelarna firar Maya Yoshidas 1-0 mål

Southampton spelade helt enligt planen, precis som Koeman tänkte med sitt byte inför match så avgjorde Maya Yoshida. Sen tog Wanyama ett rött så dom fick träna tillbakapressade. Allt enligt matchplanen, eller? Nej, det här var en av de hemskare andra halvlekar jag vart med om.

Det började iallafall bra och jag vill säga att det var bara Saints första kvarten. I spelminut 9 hade Maya Yoshida väldigt oväntat hade dröjt sig kvar i anfallet när bollen dök upp framför honom och han tryckte in 1-0.
Några minuter senare blev det en tilltrasslad situation framför West Hams mål men bollen kom inte fram till något riktigt guldläge utan dom lyckades freda sitt mål. Nu började dock West Ham jobba sig in i matchen och i 30:e minuten hade dom ett jätteläga som Forster gjorde en suverän reflexräddning på.
Sista kvarten hände inte mycket värt att notera och ska jag sammanfatta halvleken så tror jag att vädret spelade en hel del roll, det är lättare att spela destruktivt i dåligt väder. Jag tycker att man såg väldigt fint spel av Southampton stundtals men att det blev lite väl avancerat, jag menar alla i laget är ju inte Brasilianare.

Andra halvlek börjar som så att West Ham äger massvis av boll men kommer ingen vart. Det är 10 minuter in i andra som Victor Wanyama får ett väldigt hårt dömt rött kort, det ska dock nämnas att tacklingen är onödig så han kunde avstått att tackla men ibland gör den mannen obegripliga saker. När han blir utvisad har West Ham ägt 87% av bollinnehavet.
Efter detta följer West Ham försök på försök men dom kommer aldrig till något farligt. I 67:e minuten blir Romeu kapad bakifrån, vilket i min värld är betydligt mer rött kort än Wanyamas det stannar dock vid gult. Med 20 minuter kvar reser sig de flesta på arenan och jublar, då gör Charlie Austin hemmadebut. West Ham pressar mer och mer, Emmenike kommer rätt på ett inlägg och nickar hårt strax utanför. Cirka fem minuter innan slutet kommer enligt mig matchens fulaste situation och det är West Hams Byram som i en närkamp går in med dubbsidan först, han belönas med gult kort.
Romeu stod för ett fantastiskt förarbete när han drev upp bollen, gjorde bort en motståndare och frispelade Carlie Austin som borde stängt matchen men tyvärr sköt utanför.
Det farligaste som hände bakåt i andra halvlek var på stopptid när Soares fick hjärnsläpp och höll på att lägga bollen i eget mål men det blev som tur var bara hörna.

Matchen slutade 1-0 och trots att West Ham sköt 18 skott träffade bara två mål. Bollinnehavet i andra halvlek var hela 84% till West Ham, någon som kan minnas om det nånsin vart så här illa på St Marys? Jag tycker det var en riktigt jobbig andra halvlek att se på, man ska inte behöva vara så tillbakapressade med en man mindre på hemmaplan.
Jag tycker det är skönt att möta ett lag som West Ham direkt efter Arsenal då man slapp se motståndare svärma och flaxa runt domaren vid varenda inkast och allt annat som inte går deras väg.
En nyckel i matchen är i mitt tycke att Southampton lyckades få Payet fullständigt osynlig. En stor eloge till Clasie som löper kopiöst mycket och Wanyama som är som ett väldigt rörligt betongblock, har han förlorat en närkamp någonsin? Hela backlinjen är suverän, och Maya man var så orolig för innan matchen tog inte många felsteg under matchen. Plus i kanten på Romeu då det är svårt att komma in i matcher som innermittfältare men han gjorde det med bravur. Femte raka nollan för Forster, den mannen har verkligen skapat stabilitet bakåt.