Spelarbetyg 20/21 - Anfallare och Manager

Spelarbetyg 20/21 - Anfallare och Manager

Med ett antal unga och spännande spelare råder det inga tvivel om att Uniteds offensiv ser väldigt lovande ut under kommande år. Men hur har egentligen anfallarna skött sig den här säsongen? Unitedredaktionen betygsätter även våran manager Ole Gunnar Solskjaer och ställer oss frågan om han är mannen som ska leda Manchester United tillbaka till en ny storhetstid. Allt detta när säsongsbetygen avslutas.


5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 – Underkänd



Anfallare:
#9 Anthony Martial: (36 matcher, 7 mål, 9 assist)
Kontrakt: Juni 2024 + 1 optionsår
Säsongsbetyg: 1

Fick stora delar andra halvan av säsongen förstörd på grund av skada. Men visst har fransmannen underpresterat. Det har varit allt för många matcher där Martial har varit totalt osynlig och missat alldeles för många målchanser. Han har även fått se sig förbipasserad av anfallskollegan Edinson Cavani. Det känns som man fortfarande går runt och väntar på att det ska lossna för Martial och frågan är om det någonsin kommer att ske i United? Tveksamt säger vi. Martial är en av säsongens stora besvikelser och han bör nog oroa sig över sin framtid på Old Trafford.

#10 Marcus Rashford: ( 57 matcher, 21 mål, 15 assist)
Kontrakt: Juni 2023 + 1 optionsår
Säsongsbetyg: 4

Rashford är utan tvekan en av de viktigaste kuggarna i lagbygget Man United. Poängskörden talar sitt tydliga språk, 36 poäng på 57 matcher skojar man inte bort. Däremot så har han matchats väldigt hårt under säsongen och OGS vill som bekant gärna ha honom på banan, även om det innebär risker i och med de skadekänningar han dragits med. Rashford har även under delar av säsongen varit totalt osynlig i vissa matcher. Dock backar vi upp beslutet som Solskjaer tar i att låta honom vara på banan trots sämre prestationer då en spelare av Rashfords kaliber bara behöver ett läge för att vara direkt avgörande. Vi väntar enbart på att han ska ta det där sista klivet som behövs för att tillhöra den absoluta toppen av offensiva spelare i fotbollseuropa och vi tvekar inte för en sekund om att han kommer att ta det. 

#7 Edinson Cavani: (39 matcher, 17 mål, 6 assist)
Kontrakt: Juni 2022
Säsongsbetyg:  4

Säsongens nyförvärv av United. Det var många som ställde sig frågande till värvningen av Cavani inför den här säsongen men som han har motbevisat tvivlarna. Trots att han inte varit fullt ordinarie har han i princip presterat varenda gånga han varit på planen. Uruguayanen steppade verkligen upp i slutet av säsongen då han tillsammans med Bruno avgjorde dubbelmötet mot Roma. Fick nyligen förlängt kontrakt över nästa säsongen något vi anser är fullt rättmätigt. Förhoppningsvis tar åldern inte ut sin rätt och Cavani är lika bra även nästa säsong.

 #21 Daniel James (26 matcher, 5 mål, 2 assist)
Kontrakt: Juni 2024 + 1 optionsår
Säsongsbetyg: 1

Vi är nog inte de enda som får en tår i ögat när man hör om historien om Daniel James. Walesaren har dessvärre inte lyckas ta en ordinarie plats och är allt som oftast osynlig när han får speltid. Faktumet är således att värvningen av James från Swansea enbart är en felrekrytering, annat går tyvärr inte att säga. 

#11 Mason Greenwood: (52 matcher, 12 mål, 6 assist)
Kontrakt: Juni 2025 + 1 optionsår
Säsongsbetyg: 3

Greenwood har cementerat sin startplats i Uniteds elva och tagit ytterligare kliv i sin utveckling, framförallt spelmässigt. Unitedtalangen inledde säsongen svagt och fick en del kritik men under andra halvan har han verkligen steppat upp och visat vilken enastående fotbollsspelare han är. Greenwood har spelat de flesta matcher som högerytter. En position som egentligen inte är hans naturliga. Hans främsta egenskaper syns tydligast när han får spela nia och det är egentligen där han ska spela enligt oss. Förhoppningsvis tar han ytterligare kliv mot världstoppen nästa säsong, Framtiden ser ljus ut för Mason.

#19 Amad Diallo: (9 matcher, 1 mål, 1 assist)
Kontrakt: Juni 2025 + 1 optionsår
Säsongsbetyg: Spelat för lite för att bedömas. 

Kom till Manchester United i januari och fick snabbt en plats i A-laget efter framstående prestationer i U23 laget. Speltiden har dock blivit knapp för Amad men det han har visat så här långt finns det all anledning att tro att han kan bli en framstående spelare i Manchester United i framtiden.

#74 Shola Shoretire: (3 matcher, -)
Kontrakt: Ungdomskontrakt
Säsongsbetyg: Spelat för lite för att bedömas. 

Shoretire är utan tvekan en av de främsta talangerna i Manchester United. Han besitter en snabbhet, teknik och öga för mål samtidigt som han hela tiden är lätt på foten. Det ska sannerligen bli intressant att fortsätta följa hans resa. 

#56 Anthony Elanga: (2 matcher, 1 mål,-)
Kontrakt: Ungdomskontrakt 
Säsongsbetyg: Spelat för lite för att bedömas. 

Svensken från den egna akademin är en målfarlig ytter som väntas ta stora kliv framöver och räknas ingå i OGS planer inför kommande säsong. Solskjaer själv benämnde Elanga i en intervju med Manchester Evening News, som en spelare som verkligen har ‘’en X-factor’’. Vi lär få all anledning att återkomma till svensken som i dagarna blev uppkallad till Sveriges U21-landslag.


Manager: 
Ole Gunnar Solskjaer
Säsongsbetyg: 1

Förutsättningarna var tydliga inför säsongen. Komma topp 4 och ta en titel. Ett av dessa mål klarade man, det andra inte, trots flertalet chanser. Manchester United är en klubb som ska vinna titlar, något vi hittills inte lyckats med under Solskjaers ledning. Den här säsongen har vi förlorat två semifinaler (ligacupen och FA cupen), en final (Europa League) samt en förlust i den avgörande gruppspelsmatchen mot Leipzig i Champions League. Det är inte godkänt och i samtliga av dessa matcher är känslan att det är norrmannens matchcoachning som varit den bidragande orsaken till dessa förluster. United är en klubb som höjer sig i de avgörande lägena, inte faller ihop och kollapsar. Känslan är att vi börjar skapa en loserkultur snarare än en vinnarkultur runt United vilket är något som är oroväckande. Visst en andraplats i ligan är bra men det är allt för stort avstånd till City för att det ska vara tillräckligt. 

Solskjaer har uttryckt att han vill ha 3-4 värvningar för att göra laget slagkraftigare inför nästa säsong, vi får alla hoppas att han får den uppbackningen som behövs och att han kan få tillbaka United på rätt spår.

Viktor Rundlöf & Johan ÅkessonViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2021-06-07 12:10:03
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham