Spelarbetyg 20/21 - Målvakter

Spelarbetyg 20/21 - Målvakter

Under åren har några av världsfotbollens främsta målvakter spelat i Manchester United. Är det dags för ytterligare ett tronskifte? Unitedredaktionen granskar och utvärderar säsongen 2020/2021 med start på just målvaktssidan.

5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 – Underkänd


Målvakter:
#26 Dean Henderson: (26 matcher, 22 insläppta mål, 13 hållna nollor)
Kontrakt: Juni 2025
Säsongsbetyg: 2

Hendo har haft en stabil säsong. Han har flertalet gånger varit förstavalet och många gånger också stått för bra prestationer, med undantag från avslutningen mot Liverpool då han tappade just förstaplatsen till fördel för De Gea. En del misstag under sin första ordinarie säsong är endast något att förvänta sig för en ung talang som Henderson. Vi anser att framtiden ser ljus ut men frågan kvarstår om han är det rätta förstavalet för att bidra till Uniteds fortsatta återtåg till toppen...

#1 David De Gea (36 matcher, 46 insläppta, 12 hållna nollor)
Kontrakt: Juni 2023
Säsongsbetyg: 1

Spanjoren har fått se sig passerad av målvaktskollegan under stora delar av den här säsongen och med tanke på prestationerna De Gea stått för är det rättfärdigt. Överlag har spanjoren inte levt upp till de enorma krav som ställts på honom och sett till prestationerna har han dessvärre underpresterat i år. 46 insläppta på 36 spelade kan dessvärre inte generera bättre än underkänt. 

#22 Sergio Romero (-)
Kontrakt: Juni 2021 + 1 optionsår
Säsongsbetyg: 
Spelat för lite för att bedömas.
Under den gångna säsongen har Romero haft det oerhört kämpigt då han spelat noll minuter i A-laget och agerat fjärdeval efter Hendo, De Gea och Grant. Av allt att dömma kommer även argentinaren att lämna när kontraktet nu löper ut den 30 Juni. Vart flyttlasset tar vägen efter sejouren i United är dock fortsatt oklar, det har ryktats om allt från The Championship till USA och Argentina. Vi får helt enkelt se.

#13 Lee Grant (-)
Kontrakt: Juni 2021
Säsongsbetyg: 
Spelat för lite för att bedömas.
Även Lee Grant sitter på ett utgående kontrakt, dock är det oklart om det ska förnyas över kommande säsong. Vad som är klart är att även Grant fick noll minuter i benen under säsongen men var trots det en aktiv deltagare på bänken. Med Tom Heatons intågande kommer det nog se Grant falla ytterligare ett steg i hackordningen. 

Johan Åkesson@aakessonjohan2021-06-01 11:00:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham