Spelarbetyg: Arsenal - Manchester United
"Nej, Raphael, du kan inte ha kvar det smeknamnet om du ska spela här. Conference League Varane, take it or leave it"

Spelarbetyg: Arsenal - Manchester United

Trots en vecka där en smärre revolution har inletts och ljusare tider gryr i Manchester United var det den fortsatt sorgligt sammansatta spelartruppen som skulle ut och slå ett sista slag för Champions League-spel. Hur det gick? Take a f**king guess.

Betygsskala
1 - Sälj.
2 - Usel
3 - Underkänd
4 - Godkänd
5 - Bra
6 - Mycket bra
7 - Best

David de Gea: 4
Kan väl inte göra något på något av målen, och gör en del patenterade reflexräddningar. Helt bortkopplad när vi ska spela oss ur lägen och slår bara långt, även när det finns andra bättre alternativ. Jag kan dock till hundra procent förstå att han inte är så sugen på att hjälpa sina utespelare med tanke på hur lite hjälp han själv får.

Diogo Dalot: 4
Som vanligt otroligt svår att betygsätta. Trycker på framåt och är dessutom ofta bäst i backlinjen i uppspelsfasen. Defensivt är han däremot fortsatt på tok för oskolad och ouppmärksam. Ett fall fram från hans bedrövliga insats mot Liverpool, och jag tycker nog ändå att det finns mer skriande behov än på högerbacken.

Victor Nilsson Lindelöf: 3
Tappar bort Nketiah i situation som leder fram till 2-0, och gör i övrigt en ganska timid insats. Ensam i backlinjen att inte gå bort sig vid 1-0-målet och det är väl alltid något.

Raphael Varane: 3
Sparkar hål i luften, ser rätt loj ut och utstrålar inte direkt självförtroende. Rösternas som höjdes om att han efter tiden i Real Madrid skulle behöva en stark ledare bredvid sig lär ju inte bli tystare efter denna insats.

Alex Telles: 2
Farligt nära en etta. Det räcker liksom inte med en känslig vänsterfot för att vara ett viable back-up option. Konstant utsatt när motståndet blir det minsta kvalificerat, och slarvig och långsam i offensiva omställningar. Ännu en scouting som får klassas som sådär.

Nemanja Matic (Ut 78’): 4
Den enda i United som kan bryta mönster med uppspel, och även om det inte alltid känns tryggt när han har bollen känns det tryggare än hos någon annan mittfältare i truppen. Defensivt känns det inte alls lika tryggt. Vackert inspel till målet.

Scott McTominay: 4
Det har varit tydligt att Scott och Fred saknats de senaste matcherna enbart gällande frenesi och driv, och det bidrar han ju absolut med. Men det är också typ det. Ett ganska frustrerat dagsvirke, och det yttersta beviset på att gubbmyten om att ”visa känslor” inte alltid räcker så himla långt längre.

Bruno Fernandes (Ut 84’): 3
Försöker och lyckas med en del, men inte i närheten tillräckligt, och det är egentligen bisarrt att han får ta straffen. Tappar dessutom boll till Xhakas matchavgörande mål. Bortsett vår tragiskt bombhotade kapten kanske den bärande spelare som tydligast symboliserar denna avgrundsdjupa säsong. Trean är i absoluta överkant.

Anthony Elanga (Ut 78’): 4
Bryter sig loss några gånger och ska kanske ha en straff. Bör såklart bära mycket mindre börda än många äldre syndabockar, men faktum kvarstår att med så många lägen han skapar för sig själv och andra borde han redan renderat fler mål. Fortsatt lite valpig i vissa situationer, både framför mål och när löpningar ska tas.

Cristiano Ronaldo: 5
Alla ska veta att jag är långt ifrån Cristiano Ronaldos största supporter, men givet hans väldigt nyliga personliga tragedi är en sån här insats ett enastående styrkebesked från vilken idrottare som helst. Tillgänglig hela tiden och fördelar bollar bra, samtidigt som han kommer till farliga lägen. Hade man bara bedömt hans säsong på matcherna mot Arsenal hade ingen kunnat nämna honom i samma mening som problem.

Jadon Sancho: 4
Vill alltid göra något av bollen, och försöker sätta krav på sina medspelare med smarta passningar. Eftersom att medspelarna inte är lika smarta ser det ibland ganska huvudlöst ut. En av de bättre idag, vilket inte säger så mycket, och hans enträgna utmanande borde såklart genererat en straff.

Inhoppare

Jesse Lingard (in 78’) – N/N
Jag är egentligen allergisk mot uttrycket ”spelade för kort tid för att betygsättas”, men att komma in i ett sånt här dysfunktionellt bygge gör att det krävs ganska mycket mer än 12 minuter för spelare att uträtta något i en forcering.

Marcus Rashford (in 78’) – N/N
Se Jesse Lingard.

Juan Mata (in 84’) - N/N
Se Marcus Rashford. Snyggt att han fick ta bindeln dock, i en av sina sista insatser för en klubb han tjänat otroligt väl. Vi förtjänar inte mycket, och verkligen inte Juan Mata.

Tim Norinder Jonsson2022-04-23 16:17:10
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham