2021-05-06 21:00

Roma - Manchester U
3 - 2

Spelarbetyg: AS Roma - Manchester United

Spelarbetyg: AS Roma - Manchester United

Vi ses i Gdansk! Man Utd går vidare till final efter en blek insats i semifinalens andra möte. Ikväll var det svårt att hitta motivationen vilket syntes tydligt.

5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd


David De Gea: 4
Idag fick vi en återblick i den gamle David De Gea. Reflexerna var där, spelet med fötterna och närvaro vid snabba avslut. Idag höll han hög klass och målen går det inte att klandra honom för, snarare tvärtom då han räddade United allt för många gånger.

Aaron Wan-Bissaka: 2 (ut 46’)
Idag var The Spider inte riktigt med. Han hade några säkra brytningar och snabbheten hjälper honom att rädda upp en del situationer. Däremot får vi än en gång dessvärre se ett svagare passningsspel och de offensiva räderna är fortsatt för svaga. 

Eric Bailly: 1
Bailly ville verkligen visa att han förtjänade förtroendet i elvan när han nockade Mhkitaryan efter enbart ett par minuters spel. Det förtroendet besvarades inte och partnerskap med Maguire var även det långt ifrån bra. En rakt igenom svag prestation där han var en bidragande faktor till Romas farliga avslutslägen. 

Harry Maguire: 2
Som sagt, partnerskapet med Bailly fungerade inte alls idag. Kaptenen stod fel ett par gånger och hade till synes svårt att hitta sin rätta plats. Men ett par säkra brytningar och fina uppspel får honom ändå att framstå som tämligen trygg sett till dagens prestation. 

Luke Shaw: 3 (ut 46’)
Luke Shaw springer och är involverad i flertalet vackra kombinationsspel. Han ligger för det mesta rätt i defensiven och visar med bara en halvlek i benen att han fortsatt är förstavalet på vänsterbacken. 

Donny van de Beek: 2
Donny ville ha bollen och Donny borde fått bollen vid flertalet lägen. Men sedan ser han rätt vilsen ut i stora stunder. Men så ibland blixtrar det till och han är närvarande i farliga lägen. Dock för många felpass och för lite involvering i spelet för att betyget ska vara mer än godkänt.

Fred: 2
Freds understöd till försvaret i defensiva omställningar var inte bra. Han krigar och kämpar och vinner en del bollar vilket ger honom ett godkänt betyg överlag. 

Mason Greenwood: 2
Idag fanns det många fina ytor för Mason att arbeta på. Tyvärr en del bolltapp och lite för mycket vandring ut mot långsidan för att det någon gång ska bli riktigt farligt. En godkänd insats helt enkelt. 

Bruno Fernandes: 3 (ut 84’)
I det United har offensivt är Bruno involverad i. En mycket effektiv och bra prestation. Hans fötter trollbinder både mig och många andra supportrar. En riktigt bra insats som borde med bättre skärpa fått krönas med en pytts. 

Paul Pogba: 3 (ut 64’)
I första halvlek låg Pogba rätt i de flesta situationer, framför allt när han utgick mer från kanten. Han kommer mer till sin rätt då i det offensiva spelet. I andra halvlek så var det mer huvudet ner från den gode fransmannen. Storformen nalkas, helt klart. 

Edinson Cavani: 4 (ut 73’)
Två mål och flertalet direkt riktigt farliga djupledslöpningar in i boxen. Idag var Romas straffområde Cavanis. 

Byten:
Brandon Williams: 2 (in 46’)
Hade svårt att komma till sin rätt i inledning av andra halvlek. Desto längre matchen gick desto stabilare. Hamnar fel i omställningar ett par gånger. 

Alex Telles: 2 (in 46’)
Liksom Williams hade Telles svårt att komma till sin rätt i inledningen. Roma kom på rulle flertalet gånger där han hamnade på efterkälken. Spelade upp sig en aning ju längre matchen gick. 

Nemanja Matic: 2 (in 64’)
Kommer in i ett enda syfte, att stänga igen gapet mellan mittfält och försvar. Lyckades okej utan att förta sig allt för mycket. 

Marcus Rashford: 2 (73’)
Kommer in och anstränger sig för att dels erbjuda ett offensivt hot men också för att skapa trygghet med bollen offensivt. Lyckas okej, varken mer eller mindre. 

Juan Mata: (in 84’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Johan Åkesson@aakessonjohan2021-05-06 23:06:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham