Villa Park, 2022-01-15 18:30

Aston Villa - Manchester U
2 - 2

Spelarbetyg: Aston Villa – Manchester United
United fick fira med bortasupportrarna två gånger, men det blev ändå en dåliga känsla man lämnar matchen med efter att ha tappat ledningen mot slutet.

Spelarbetyg: Aston Villa – Manchester United

Manchester United började i full fart och tog ledningen och utökade även den när Bruno Fernandes exploderade och äntligen gjorde mål igen. Men det här med att kontrollera matcher har United inte lärt sig under Rangnick än, och en tappad tvåmålsledning är för dåligt.

1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best


David de Gea: 5
Har inte mycket att göra inledningsvis men står sedan för tre fina räddningar i tur och ordning på Buendias, Dignes och Ramseys avslut. Så långt allt gott, men när sedan Ramsey drar till från ganska nära håll och Coutinho kastar sig fram vid bortre stolpen får han kapitulera två gånger om. Inte mycket spanjoren kan göra på målen dock.

Diogo Dalot: 3
Rangnick har pratat om att man får en betydligt mer offensiv ytterback i Dalot jämfört med Wan-Bissaka, och det visade sig väl idag. Försöker göra saker framåt och står för några fina prestationer, men när United blir tillbakatryckta har han det svårare. Täcker visserligen upp väldigt bra i straffområdet vid några tillfällen, men har problem i det defensiva positionsspelet och en-mot-en-spelet.

Victor Lindelöf: 4
Gör länge en fin match där han läser spelet och står rätt i de flesta positionerna. Är duktig i luften och står för några riktigt fina brytningar. Men sen hänger han inte riktigt med vid första baklängesmålet och kommer bort sig en bit upp på plan vilket lämnar stora ytor när kvitteringen kommer för Villa.

Raphael Varane: 5
Lugn och trygg, en gigant i luften i stora delar av matchen. När United gör det väldigt bra första halvtimmen är han en lugn pjäs i backlinjen, och när United sedan trycks tillbaka är han fortsatt trygg och stabil. Men United släpper in två mål mot slutet och det blir för öppet och för mycket ytor i eget straffområde.

Alex Telles: 4
Börjar matchen riktigt bra, är delaktig offensivt och tar en massa initiativ framåt som ger United mängder med möjligheter. Får väl dessutom en assist på det där lilla petet till Fernandes första mål. Har bra samspel med Elanga, men får det sedan jobbigare i defensiven i andra halvlek när Villa tar över matchen. Märks att han har sina största förtjänster offensivt, och när han inte kan utnyttja det ser det inte lika bra ut.

Fred: 4
Får en betydligt offensivare utgångsposition idag och kan därifrån inleda den där pressen Rangnick vill, och vinner en del bollar och assisterar Fernandes till Uniteds andra mål. Men den gode Fred slarvar också en hel del med bollen där han blir saktfärdig och slår bort passningar man inte tror man ska kunna göra.

Nemanja Matic: 3
När Fred får en offensivare position får Matic vara det där defensiva ankaret framför backlinjen. Han gör en del bra brytningar och gör sitt jobb väl vid flera tillfällen, men allt för ofta kommer han in lite sent i dueller och det går dessutom lite för långsamt när han ska fånga upp löpningar och när han ska distribuera boll.

Mason Greenwood: 4 (ut 89’)
Är inte allt för involverad i spelet men när han väl får bollen tar han ofta fina initiativ och kan skapa en massa oreda på alla möjliga sätt. Tar sig till några bra lägen men det vill sig inte riktigt i avsluten idag. Blixtrar verkligen till och gör det bra, men hjälps inte av att United blir rejält tillbakatryckta i andra och då får han inte ut det mesta av sin förmåga.

Bruno Fernandes: 5 (ut 89’)
Får ta på sig kaptensbindeln när Maguire sitter på bänken, och det är också han som gör det offensivt för United idag. Det första målet var en rejäl tavla av Martinez men det andra är ett kanonavslut. Sen kan man ha sina frågetecken kring hans presspel och att han kommer långt ner i plan för att känna på boll. Steg i rätt riktning för Bruno jämfört med senaste tiden, även om det inte var hans bästa prestation.

Anthony Elanga: 6 (ut 78’)
Roligt att få se Elanga från start för första gången i ligan denna säsong – och nyhetens behag speglar väl betyget en del – och han tog verkligen vara på chansen. Från första minut vågade han utmana och använda sig av sin fart. Det visades ingen respekt mot bra Premier League-motstånd, han gjorde det han är bra på utan vidare betänkligheter och fick sånär kröna sitt fina jobb både offensivt och defensivt med ett mål på något av de avsluten han kom till.

Edinson Cavani: 4
Knepigt att bedöma Cavani idag, han gör ett fint jobb där han löper över stora ytor och till och med vid flera tillfällen är nere i eget straffområde och får undan bollar. Men offensivt syns han inte mycket alls. Visserligen får han löpa på egen hand en hel del, och när bollen kommer in i straffområdet är han där vid något tillfälle, men samtidigt syns han inte mycket och får inte fast bollen när United väl får upp den i andra halvlek.

Inhoppare:

Jadon Sancho: (in 78’)
Spelade för kort tid för att betygsättas, men hade ingen som helst inverkan på spelet.

Donny van de Beek: (in 89’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Jesse Lingard: (in 89’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.
 

Pontus Berg Nilssonpontusbn@hotmail.com@pontusbn2022-01-15 21:08:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham