Spelarbetyg: Aston Villa – Manchester United
Scott McTominay blev återigen matchvinnare för Manchester United.

Spelarbetyg: Aston Villa – Manchester United

Manchester United var tillbakatryckta och hängde mot repen. Det såg länge ut att bli ett poängtapp på Villa Park, men då klev som så många gånger förr en skotsk supersub in i handlingarna och löste tre poäng för Erik ten Hags mannar.


1– Sälj
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best

 
Andre Onana: 6
Gör många klassräddningar och ger över lag ett stabilt intryck.Var högst bidragande till att Manchester United lämnade Villa Park med tre poäng.

Diogo Dalot: 6
Pumpar på bra längs högerkanten och ligger bakom McTominays segermål. Visar prov på riktigt fin precision i glidtacklingarna då portugisen avstyr flera Aston Villa-anfall. Dock hamnar han stundtals ur position vilket leder till att hemmalaget får mycket ytor att anfalla på.

Harry Maguire: 6
Fick den otacksamma uppgiften att ersätta Lisandro Martinez. Men engelsmannen löste det med den äran. Bidrar direkt i offensiv riktning när Maguire läckert nickskarvar fram bollen till Höjlund vid ledningsmålet. Utöver det är han stark i huvudspelet och blockerar mycket skott. 

Raphael Varane: 5
Syns inte jättemycket i spelet, vilket nödvändigtvis inte behöver vara en negativ sak om man är mittback. Överlag gör Varane en stabil prestation, men stundtals har han problem med markeringsspelet och tappar bort Watkins med flera, vilket sänker betyget.

Luke Shaw (Ut 46'): 4
En halvlek blev det för engelsmannen som tvingades utgå skadad, vilket är oroväckande. Den tiden Shaw var på planen stod han för en stabil insats och bidrog både offensivt och defensivt.

Kobbie Mainoo (Ut 92'): 4
Har tillsammans med sin brasilianske mittfältskollega svårigheter att hantera Aston Villas fysiska tremannamittfält. Lämnar stora ytor efter sig när Aston Villa ställer om och samspelet med backlinjen fungerar inte klockrent, då det blir för stora ytor mellan de båda lagdelarna. När Mainoo väl får bollen lyckas han uträtta mycket konstruktivt och slår öppnande passningar. Gör ett gediget förarbete till segermålet.

Casemiro: 2
Misslyckas med att stabilisera det centrala mittfältet. Brassen ska stå för trygghet och defensiv stabilitet, men i den här matchen har Casemiro enorma problem. Känns trög, ligger allt för sällan rätt i positionerna och har problem med hemmalagets presspel vilket ledde till att Villa fick anfallsmöjligheter.

Alejandro Garnacho: 4
Känns het och vill mycket. Utmanar ofta Villas backlinje men slutproduktionen är det blandad kvalitet på. Slarvar ofta i hemjobbet då han lämnade Dalot ensam på högerkanten när hemmalaget anföll. Men intentionerna finns där och det gör att betyget landar på godkänt.

Bruno Fernandes: 4
Tar en djupare roll på mittfältet, då portugisen tvingas understödja Casemiro och Mainoo. Det gör att Fernandes inte alls får ut särskilt mycket av sina offensiva kvaliteter. Löper extremt mycket och det är positivt, sett till matchbilden gör Bruno ändå en godkänd prestation.

Marcus Rashford (Ut 73'): 2
Får mycket boll i den offensiva tredjedelen, men slarvar bort många möjligheter och står för svaga inspel. Har problem med beslutsfattningen och även om Rashford stundtals visade upp pigga intentioner i spelet så är det inte i närheten av tillräckligt bra.

Rasmus Höjlund (Ut 92'): 5
Målformen fortsätter för dansken, vilket är otroligt glädjande. Spelmässigt är det inte Höjlunds bästa match men han befinner sig ofta i rätt ytor och är på hugget och det är positivt.

Inhoppare:
Victor Lindelöf (In 46’): 3

Ersätter Shaw och tyvärr blir det tydligt att det offensiva spelet blir lidande. Lindelöf har inte alls samma kvaliteter i anfallsspelet och defensivt har svensken problem att hantera Diabys snabbhet. På det hela taget ett svagt inhopp.

Scott McTominay (In 73’): 6
Ja, ni vet väl hur det fungerar vid det här laget. När Manchester United behöver ett segermål, då är Scott McTominay svaret. Dyker upp på klassiskt måltjuvsmanér och nickar in bollen och skotten börjar alltmer bli en modern tids Ole Gunnar Solskjaer.

Tränare:
Erik ten Hag: 5

Ställer helt rätt elva på benen och inledningsvis sitter matchplanen perfekt. Men ju längre matchen går så tappar Manchester United initiativet och hade det inte var för André Onana så hade Manchester United inte vunnit, då Aston Vill missade extremt mycket lägen. Bytena hamnar dock på nederländarens pluskonto då han slänger in McTominay i helt rätt läge och det blir matchavgörande.

Håller ni med om betygen? Vilken spelare var bäst i United enligt er? Gör er åsikt hörd i kommentarsfältet men tänk på att hålla god ton!

GGMU

 

 

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2024-02-11 19:41:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham