Spelarbetyg: Brentford  –  Manchester United
Anthony Elanga stod återigen för en bra prestation mot Brentford.

Spelarbetyg: Brentford – Manchester United

En svag första halvlek följdes upp av en bättre andra när Manchester United hittade tillbaka till vinnarspåret i premier league. Det stora glädjeämnet från matchen var svenske Anthony Elanga som blev en av matchvinnarna.

1– Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best


 David De Gea: 5
Får som vanligt stå för en del högklassiga parader och håller United kvar i matchen i första halvlek. Andra halvlek var betydligt lugnare för De Gea, trots att han tvingades släppa en boll förbi sig.

Diogo Dalot: 5
Defensivt gör Dalot en bra match och täpper till högerkanten samt står för en del viktiga brytningar. Fick täcka upp mycket för de båda mittbackarna när de hamnade ur position och använder sin snabbhet på ett bra sätt. 

Victor Lindelöf: 4
Svårt att bedöma Lindelöfs insats. Svensken gör en del viktiga brytningar och lyckas avvärja en del Brentfordanfall. Dock hamnar han ur position och hade stora problem när hemmalaget kontrade. Kändes även rätt skakig när han fick bollen och hamnade i en del svåra situationer. 

Raphael Varane: 4
Något stabilare än sin mittbackskollega, men det räcker ändå bara till ett godkänt betyg. Stark i huvudspelet och bra i närkampsspelet samt trygg med bollen. Men Varane har, likt sin kollega svårt med positionsspelet och hamnade i problem när Brentford ställde om.

Alex Telles: 3
Det går att argumentera för att Telles ska ha ett högre betyg då det händer mycket på hans kant, framförallt i offensiv riktning men brassen kommer aldrig riktigt till någon slutprodukt. Riktigt svag inläggsspelet och visar inte alls prov på sin fina fot. Defensivt hamnar han på efterkälken alldeles för ofta och tappar sin position.

Fred: 4
involverad i mycket, både i positiv och negativ riktning. Noteras för assisten till 1-0 målet när han slår en fin crossboll, men överlag uträttade inte brassen särskilt mycket konstruktivt. Håller i bollen för länge och hade stora problem när Brentford satte press. Var även rätt slarvig passningsspelet.

Scott Mctominay: 5 ( Ut 85 ’)
Mctominay hittade inte alls rätt inledningsvis och tillsammans med Fred förlorade han mittfältskampen. Efter pausen höjde sig skotten rejält och började vinna mer boll samt vågade ta sig framåt i banan. Låg bakom 3-0 målet när han startade kontringen med en fin bollvinst. Utgick sent i matchen på grund av skada vilket är oroväckande.

Mason Greenwood: 4 ( Ut 71’)
Unitedtalangen fick det inte att stämma idag, trots att han noterades för ett mål. Greenwood var i stort sett osynlig fram till målet, vilket till stor del berodde på att han inte fick särskilt många bollar att jobba med. Trots det lyckas som sagt engelsmannen att gör ett mål och man kunde se vad det betydde för Greenwood som kommer från en jobbig period. 

Bruno Fernandes: 6
I första halvlek var det en frustrerad Bruno som mest gick runt och gnällde på planen. Portugisen spelade upp sig rejält i den andra halvleken och låg bakom det mesta offensivt. Mittfältaren noterades för två assist och Bruno är påväg att hitta tillbaka till gammal god form.

Anthony Elanga: 5
Svensken svarade upp den glädjande insatsen mot Aston Villa med ytterligare en bra prestation. Den här gången lyckades han komma med i målprotokollet, när plockade ner Freds boll på ett elegant vis och placerade in den bakom Lössl. Elanga har verkligen varit ett nödvändigt glädjeämne för alla Unitedsupportrar och fortsätter han såhär går det inte att peta honom.

Cristiano Ronaldo: 3  ( Ut 71’)
En annorlunda roll för portugisen i den här matchen, när han gick långt ner i banan och hämtade boll. Var betydligt mer delaktig i spelet men skapade inte speciellt många chanser. Låg bakom 2-0 målet när han fint bröstade ned bollen till Bruno som kunde assistera Greenwood.

Inhoppare:
Marcus Rashford: 5 ( In 71’)
Har fått mycket kritik den senaste tiden och med all rätta. Men dagens inhopp var verkligen en positiv injektion. Rashford såg pigg ut och när han gjorde 3-0 målet fick vi äntligen se en leende Marcus Rashford, vilket var glädjande. 

Harry Maguire: 3 ( In 71’)
Maguire visade inte direkt att han ville ta tillbaka en plats i startelvan. Uträttar inte speciellt mycket den tid han är på planen. Olyckligt inblandad i Brentfords reduceringsmål där han agerar passivt. Det krävs en rejäl höjning av engelsmannen om han vill starta i Manchester United igen.

Nemanja Matic: ( In 85 ’)
Spelade för lite för att betygsättas


GGMU
 

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2022-01-19 23:27:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham