Spelarbetyg: Burnley - Manchester United

Spelarbetyg: Burnley - Manchester United

Serieledningen, kul ändå! Trög match och det satt hårt inne men men likväl är Manchester United serieledare efter bortavinsten mot Burnley med 0-1 på Turf Moor under tisdagen.

5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd


David De Gea: 2  
Ställdes inte direkt på några sörre prov men var solid när väl lågen dök upp. En bra dag på jobbet ändå och en till inkasserad nolla på spanjorens konto. 

Wan-bissaka: 2
Samma gamla problem med denna unga glidtacklande högerback, bra defensivt men rent av kass offensivt.

Eric Bailly: 2
Var väl inte direkt en av Baillys bästa kvällar men ack så visar han form just nu och fin rörlighe i djupled när bollarna skickades upp mot både Barnes och wood.

Harry Maguire: 2
Stabil! Som vanligt är det kaptenen som sköter uppspelsfasen från defensiv planhalva. Maguire jobbar smart genom att täcka ytor snarare än att utmana i snabbhet.

Luke Shaw: 3
Luke Shaw var det abslolut motsatta till Wan-Bissaka, han fyllde på i ytorna framåt och täckte upp fin även bakåt. Riktigt bra spel av Shaw denna match.

Nemanja Matic: 2
Var helt okej under matchen. Täckte ytor och fanns som spelalternativ i uppspelsfasen. Varken bu eller bä.

Paul Pogba: 4
Vilken fin match han gör återigen Pogba! Fin driv, fint löpsteg och den fina speluppfattningen finns också där. Matchens bästa spelare tillsammans med Shaw och vilket mål han gör på volley, som också avgör matchen.

Bruno Fernandes: 2
Inte ofta man ser ett så lågt betyg på en klassspelare som Bruno men ikväll var inte hans kväll helt enkelt. 

Marcus Rashford: 3
Gör en bra match utifrån förutsätningarna och bidrar med energi, löpningar, kreativitet och en assist. Klart bättre i andra än första halvlek.

Anthony Martial: 2
Hade fina lägen under hela matchen men förvaltade de inte och om man ska vara 9:a i United och få högt betyg, måse man bannemig sätta sina lägen.

Cavani: 1
Direkt svag i dagens match. Osynlig och bidrog varken med något positivt eller negativt, tyvärr. Synd efter sådanna förväntningar efter startelvan släpptes.
 

Andreas Kristensson@adde7892021-01-13 00:32:02
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham