Spelarbetyg: Burnley – Manchester United
Ett frustrerat Manchester United fick bara med sig en poäng från mötet med Burnley på ett regnigt Turf Moor

En match som slutade med besvikelse för Manchester United där deras första halvlek lovade mer, men som också med all önskvärd tydlighet visade att ineffektivitet avgör fotbollsmatcher. Delad poäng på Turf Moor där hemmalaget, tillika jumbon i tabellen, gläds mest över resultatet mot ett tydligt frustrerat Manchester United som blev bortblåsta av VAR vid inte mindre än två tillfällen i matchen.

David de Gea: 4
En väldigt lugn första halvlek, avlöstes av en betydligt intensivare andra. Ingenting att göra på det insläppta målet och överlag en stabil insats med en rad fina parader av de Gea i målet.

Diogo Dalot: 3
Inte lika delaktig offensivt som Shaw på den andra kanten. När han väl kom upp i banan var det ömsom vin, ömsom Fernet. Blandar och ger utan att göra något större avtryck.

Harry Maguire: 2
Ute och hänger tvätt vid Burnleys kvitteringsmål, sprider bollar omkring sig i passningsspelet och yvig med armarna likt en stins. Frågan är hur mycket mer tålamod Ralf Ragnick har gällande Maguires vara eller inte vara i Uniteds laguppställningar.

Raphaël Varane: 4
Hårfint bortblåst målskytt efter en vacker nick i första halvlek. Tydligt dominant och bäst av de två i mittbacksparet. Står för en stabil och godkänd insats.

Luke Shaw: 5
Fyllde på bra i offensiven och visade kvalitet vid inläggslägena. Visade upp ett fint kombinationsspel tillsammans med Jadon Sancho. En av de bättre i United-laget, framförallt under den spelmässigt fina första halvleken.

Paul Pogba (Ut: 82´): 6
En mycket fin insats av Paul Pogba. Med små fina touch och en god blick för spelet, öppnar upp stora spelytor på planen. När han vaknar på det här humöret är det inte många spelare i ligan, om ens någon, som besitter i närheten av den verktygslåda som fransmannen stundtals visar upp. Såg på det hela taget pigg ut med en vilja att delta mycket i spelet och dessutom målskytt genom ett behärskat avslut fram till 1-0. En av planens absolut bästa spelare.

Scott McTominay: (Ut: 80´) 4
En gedigen arbetsinsats som brukligt av McTominay. Bildade ett starkt centralt mittfällt tillsammans med Pogba under framförallt den första halvleken. Byttes ut till förmån för offensivare pjäser när det jagades ledningsmål i slutet av matchen.

Bruno Fernandes: 4
Som brukligt väldigt involverad i spelet. Snuvad på en assist vid Varanes bortdömda mål. Fördelade bollar fint i den första halvleken, men det blir ibland lite hafsigt och stressat vilket gör att hans insats stannar på betyget godkänt.

Jadon Sancho (Ut: 82´): 4
Bildade tillsammans med Luke Shaw en farlig, hotande vänsterkant framförallt i den första halvleken. Utmanade med mer pondus i allt som oftast rätt lägen. Som bäst när han inte är en del av speluppbyggnaden, utan istället får bollen rättvänd mot försvararna.

Edinson Cavani: (Ut: 68´) 4
Rörlig, erbjuder alltid ett spelalternativ och löper smart utan att sättas i spel av lagkamraterna särskilt ofta i matchen. Nära att bli målskytt men där målvakt Pope gör en fin parad med knäet. Byttes ut en bit in i den andra halvleken till förmån för Cristiano Ronaldo.

Marcus Rashford (Ut: 85´): 5
Likt Sancho på andra kanten så var Rashford rörlig och hotande en del offensivt. Provade skottlyckan vid ett flertal tillfällen utan resultat. På det hela taget en insats som lovade mer.

Inhoppare
Cristiano Ronaldo (In: 68`): 4
Inledde matchen på bänken och ersatte Cavani i den andra halvleken, men utöver två hyfsade nicklägen så syntes han inte till särskilt mycket under den tid han var på planen.

Jesse Lingard (In: 80´): –
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Anthony Elanga (In: 85´): –