Stamford Bridge, 2021-11-28 17:30

Chelsea - Manchester U
1 - 1

Spelarbetyg: Chelsea – Manchester United
Eric Bailly imponerade i mittförsvaret mot ligaledarna.

Spelarbetyg: Chelsea – Manchester United

United kom till London för att ta sig an suveräna Chelsea, och när vi summerar matchen åker man tillbaka till Manchester med en förtjänt poäng. Det var mycket försvar och krigande, och så länge man gör det på detta sätt kan det fungera ganska bra. Dessutom fortsätter Sanchos formkurva peka uppåt.

1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best


David de Gea: 6
Spanjoren fortsätter prestera på en väldigt hög nivå denna säsong. När Chelsea kommer till lägen i första halvlek är han ständigt på plats och står i vägen för Hudson-Odois friläge och styr Rüdigers skott i ribban. Alert när bollen kom i djupet och på inläggen som skickades in. Nollan spräcks när Jorginho skjuter från straffpunkten, men annars väldigt bra match.

Aaron Wan-Bissaka: 4
Går ifrån matchen med någon riktigt fin brytning som kan ha räddat baklängesmål, men orsakade också straffen som Chelsea kvitterade på. Hade en del bekymmer i första halvlek när hemmalaget tog sig fram på hans kant, men spelade upp sig och gjorde det sedan väldigt bra i flera situationer.

Victor Lindelöf: 5
Börjar matchen ganska skakigt när han går bort sig mot Hudson-Odoi och sedan spelar bort någon passning som är på väg att straffa sig. Men efter första kvarten är det inga konstigheter från svensken, han gör det tryggt och stabilt och står ofta rätt när Chelsea lyfter in bollar i straffområdet från kanterna. Smart och ser hela tiden hur han ska agera i lugn och ro.

Eric Bailly: 6
Vi vet att ivorianen ibland gör superprestationer och ibland går bort sig rejält, idag fick vi se det första av dessa alternativ. Är stabil och har bra kontroll på händelserna, vinner det mesta i luften och står på rätt plats när boll efter boll lyfts in mot Uniteds mål. Fortsatt förtroende i elvan nu kanske…

Alex Telles: 5
Kanske inte helt naturligt ses som den mest trygga försvararen defensivt, men idag är det i stort sett endast det defensiva vi får se prov på av brassen. Visst kommer han fel någon gång och hinner inte fylla upp förlorad yta men han är för det mesta på plats och dessutom visar han prov på styrka i luften på de många hörnor och inlägg hemmalaget har.

Scott McTominay: 5
Försöker tidigt få tag på matchen centralt och hjälper till i försvarsspelet när han faller ner utanför Lindelöf för att stoppa upp Chelseas offensiva löpningar. Han går in och krigar i dueller, även efter att han fått ett gult kort. Fortsätter lägga ner ett hårt arbete och täcker ett tungt skott med ansiktet precis på slutet, något som personifierar skotten ganska väl.

Fred: 5
Som vanligt är brassen energisk och får idag utgå från en lite högre position. Därifrån sätter han in en ordentlig press och hittar dessutom någon fin boll framåt. Vinner bollen några gånger i fina lägen och täcker stora delar av planen. Lite svagt beslutsfattande när Mendy ger bort bollen, men en fin match.

Nemanja Matic: 6
Han kanske börjar bli gammal och han kanske är långsam, men idag är han en av Uniteds allra bästa spelare. Står rätt mest hela tiden, vinner bollar och täcker de farligaste ytorna. Är dessutom lugn när han får tag i bollen och kan spela sig ur Chelseas press. Lägger inga fingrar emellan utan smäller på och krigar på varenda boll.

Bruno Fernandes: 4 (ut 89’)
Får ta hand om kaptensbindeln och försöker leda från frontlinjen som en falsk nia. Försöker göra något produktivt med bollen när han får den men missar en del och har inte kommit helt ur den svacka som han varit inne i en tid nu. Inblandad i Uniteds mål när han rensar iväg bollen från eget straffområde, men den sista x-factorn vi vet han har saknas just nu.

Jadon Sancho: 6 (ut 64’)
Bygger vidare på inhoppet mot Watford och målet han bombade in mot Villarreal genom att göra United mål. Sätter tillsammans med Rashford press på Jorginho och har sedan en hel planhalva fri mot Mendy. Skulle han passat, ja kanske – men nu lurar han Mendy och rullar in den och det höjer så klart betyget. Löper en del annars men får inte så mycket att jobba med.

Marcus Rashford: 4 (ut 77’)
Spelar längst fram och får ta mycket jobb utan boll genom att sätta press på motståndarna och får inte så mycket bolla att jobba med. Högst inblandad i Uniteds mål, och försöker så mycket han kan komma till lägen och ställa till bekymmer för Chelsea. Drar på sig ett gult kort när han kapar Chalobah och fortsätter löpa utan att få så mycket uträttat.

Inhoppare:

Cristiano Ronaldo: 3 (in 64’)
Överraskande på bänken, men när han kommer in syns han nästa inget alls. Gör inte någon skillnad och kommer inte till något läge men snackar till sig ett gult kort.

Jesse Lingard: (in 77’)
Spelade för kort tid för att betygsättas, men hade gärna sett honom på plan innan Ronaldo.

Donny van de Beek: (in 89’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Pontus Berg Nilssonpontusbn@hotmail.com@pontusbn2021-11-28 20:01:50
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham