-

Spelarbetyg: Everton - Manchester United

Här kommer betygen i matchen som hade det mesta. Eller vad sägs om mål, målvaktstabbar, dramatik i slutsekunderna och VAR-kaos. Även om det sistnämnda har blivit en vardag i Premier League.

5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

David De Gea: 1

Återigen står David De Gea för en supertabbe när han slarvigt, nonchalant och idiotiskt slår en boll på en pressande Calvert-Lewin som studsar in i eget mål. Räddar upp sig lite med en fin räddning i slutet. Med tanke på tabben han gör och framförallt på sättet han gör det så blir det ett underkänt idag.

Aaron Wan-Bissaka: 2
Börjar matchen lite nonchalant på egen planhalva där han står för flera onödiga bolltapp som bidrar till omställningar för Everton. Har problem att hitta in med sina bollar i offensiv box.

Victor Lindelöf: 2
Har problem i kampen med Calvert-Lewin, förlorar dueller och hamnar i bakhasorna. Ser klumpig och osäker ut i spelet med fötterna när han sätts i press defensivt. Städar bra på Evertons alla hörnor med sin kollega i mittlåset.

Harry Maguire: 3
Ser tillsammans med Victor osäker ut i egen box i början av matchen. Växer ju längre matchen lider och i andra halvlek ser han ut att vara 3 meter lång då han städar bort de flesta av Evertons hörnor. Blir räddad korrekt? (jag vet inte) av VAR i slutskedet av matchen.

Luke Shaw: 2
Fyller på bra offensivt i första halvlek och bidrar till kvitteringsmålet genom sin höga press.

Scott McTominay: 2
Vinner kampen på mittfältet i första halvlek  tillsammans med Fred och Matic. River och sliter och vinner dueller.

Nemanja Matic: 3
Lugn och trygg på mittfältet. Har två farliga distansskott i första halvlek där ett av dem träffar ribban.

Fred: 2
Bra första halvlek tillsammans med sina kollegor på mitten. Bidrar till 1-1 med sin höga press tillsammans med Luke Shaw. Plockar upp ett till synes onödigt gult kort för protest vid en handssituation där bollen tar på brassens ben. Ett horribelt domslut och Fred kan inte klandras för det.

Bruno Fernandes: 4
Återigen visar vårt nyförvärv klass. Fernandes rör sig över stora ytor och är alltid spelbar. Står för Uniteds kvittering med ett hårt distansskott. Ligger bakom det mesta framåt och är livsfarlig i en mot en situationer. Har chansen att avgöra sent i matchen men Pickford står för en fin räddning med ena handen.

Mason Greenwood (ut 72): 2
Idag gör han inte en av sina bästa matcher. Har inte mycket att jobba med framåt men gör heller inte många misstag.

Anthony Martial (ut 89): 2
Har några fina samarbeten med Shaw på vänsterkanten matchen igenom men förutom det finns inte mycket att tycka till om. En sval offensiv insats.

Inhoppare:

Odion Ighalo (in 72): 2
Kommer in sent men är ändå inblandad i flera farligheter framåt. Har ett superläge att avgöra matchen sent men Pickford står för en fin räddning, därför stannar betyget på en tvåa.

Juan Mata (in 72): 2
Kommer också in sent i matchen men har en fin framspelning till Fernandes som kunde resulterat i ett avgörande.