Spelarbetyg: Everton – Manchester United

Spelarbetyg: Everton – Manchester United

Ole Gunnar Solskjaer visade igen sin speciella förmåga att prestera med kniven mot strupen. Fernandes låg bakom vändningen som ser till att norrmannen högst troligt förblir Manchester United tränare över landslagsuppehållet. Resultatet idag är även Solskjaers första vinst på Goodison Park

1: Underkänd
2: Godkänd
3: Bra
4: Mycket Bra
5: Världsklass
 


David De Gea: 2
Kan inte göra något på Bernards mål och blev knappt prövad över 90 minuter. 
 
Aaron Wan-Bissaka: 2
Dåligt försvarsspel på första målet när han blir totalt bortfintad av Bernard. Gav honom mitten och öppnade upp sig. Evertons anfall kom ofta från hans kant då han var högt uppe i anfallet. 
 
Victor Lindelöf: 3
Förlorar duellen mot Calvert-Lewin på första målet men tycker att målet inte ska läggas på honom. Få täcka upp mycket på grund av Maguires och Wan-Bissaka positionsspel. Lindelöf och Maguire förlorade inte många dueller förutom på målet. 
 
Harry Maguire: 3
Gjorde väldigt lite fel men känns som att han ofta är fel positionerad. Lindelöf får täcka upp för två och Maguire själv måste söka upp Calvert-Lewin. Gör en betydligt bättre andra halvlek med flera viktiga tacklingar och borde fått en straff med sig. 
 
Luke Shaw (Ut: 67:de min): 3
Fortsätter att höja sitt spel med Telles ankomst. Bra boll till Bruno för att ta United tillbaka in i matchen och löper konstant. Förhoppningsvis ingen allvarlig skada.

Scott McTominay: 3
En stabil prestation där man vet vad man får av skotten. Sliter och löper mycket på mittfältet. 
 
Fred: 3
Förblir det bättre defensiva alternativet på mittfältet. Visade upp sin passningsfot på 2-1 målet. Första passen till Rashford öppnade upp Evertons försvar och låg bakom vinstmålet. I princip felfri idag. 
 
Juan Mata (Ut: 81:e min): 2
Ett konstigt val i startelva i förhand men tanke på matchen. Fick aldrig tillfällen att verkligen skina med sin kreativitet. Ett bra alternativ att ha i truppen men dagens fysiska matchbild passade inte honom. 
 
Bruno Fernandes: 4
Relativ osynlig i första halvlek men vänder matchen med två mål. En bra placerad nick och ett inlägg som blir ett perfekt skott. Avslutar med en assist till Cavani. Har en extremt avgörande roll i truppen och det är skrämmande att tänka på hur läget hade varit utan portugisen. 
 
Marcus Rashford: 3
Aktiv som vanligt med sina löpningar och sätter fart när han får bollen. Såg först ut som han nickade in Brunos inlägg men stör faktiskt Pickford och fick honom att tveka. 

Anthony Martial (Ut: 81:e min): 2
Första matchen tillbaka efter sin avstängning och fick matchens första chans. Var annars osynlig i majoriteten av matchen men skapar oro när han får bollen rättvänd mot mål.
 
Byten:

Axel Tuanzebe (In: 67:de min): 2
Fick spela som vänsterback, vilket inte är hans normala position. Trots det såg han till att säkra upp försvaret. 
 
Paul Pogba (In: 81:e min):
Spelade för lite att betygsättas
 
Edison Cavani (In: 81:e min): 3
Fick göra sitt första Premier League mål för klubben. VAMOS EL MATADOR!
 
Matchens spelare: Bruno Fernandes
 

Eric Länje2020-11-07 16:54:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham