2018-12-05 20:45

Fulham - Leicester
1 - 1

Spelarbetyg: Fulham - Leicester

En bra match av Fulham som börjar kännas lite mer spännande nu. Det slutade dock med att lagen fick nöja sig med varsin poäng i slutändan.



5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd
0 - Usel



Sergio Rico - 4
Ännu en stabil insats av målvakten som växer in i sin roll. Gjorde ett par fina räddningar i den första halvleken men fick en lite lugnare sista 45 av matchen. Just nu känns Sergio Rico som den solklara 1.an i Fulhamburen efter att han radat upp flera fina insatser.

-

Maxime Le Marchand2
“Godkänd” är det exakta ordet på Le Marchands insats mot Leicester. Gjorde det han skulle, inte mer än så. Haltade av i minut 77’ med en skada, förhoppningsvis inget allvarligt.

Dennis Odoi - 2
Odoi kan variera i sina insatser men gjorde denna kväll en godkänd insats. Såg bekväm ut bredvid Mawson och försökte ta med sig bollen framåt i plan gång på gång. Brände ett superläge i minut 94’ som kunde fått Fulham att kamma hem samtliga 3 poäng.

Alfie Mawson - 2
Har vuxit in i rollen “försvarschefen” och gör en bra insats. Kändes bolltrygg med bra bollfördelning och tufft närkampsspel.

Cyrus Christie - 3
Christie som nästan är bättre framåt i plan än bakåt kunde i matchen visa upp sina styrkor med öppnande löpningar och bra understöd till Kamara på högerkanten. Fin match av högerbacken överlag.

-

Calum Chambers - 4
Har de senaste matcherna varit en av Fulhams bästa spelare och i matchen mot Leicester fortsatte han sin formtopp med bra bollkontroll, fina fötter och starkt närkampsspel. Hade även han en fin chans som tyvärr aldrig seglade i mål.

Jean Micheal Seri - 3
Hade sin bästa match på länge, inga dunder och bravader men såg hungrig ut. Har en fantastisk passningsfot och spelförståelse som han måste visa ännu oftare. Fortfarande en spelare som har mycket att bevisa efter den stora prislappen på drygt 300 miljoner kronor i somras.

-

Ryan Sessegnon - 3
Hade inget flyt i första halvleken med bollen och såg rätt blek ut. I andra halvleken däremot blev det bättre fart på yttern som skapade problem för Leicesters backlinje med sina löpningar i djupled.

Luciano Vietto -  0
Ordet “likblek” förklarar väl Viettos insats i matchen då han såg helt vilsen ut stundtals. Ett bra val av Ranieri att plocka av honom i halvtid och sätta in publikfavoriten Tom Cairney istället.

Aboubakar Kamara3
Fulhams målgörare under kvällen som bjöd på fysik och snabbhet på högerkanten. Bufflade sig fram många gånger men glömde nästan bollen ibland. Trots sin storlek har han för vana att falla lätt, en egenskap som Fulhams fans inte uppskattar. 

-

Aleksandar Mitrovic4
Store starke Mitrovic visade sig även ikväll att vara en vital del i Fulhams lagbygge. Ett par rejäla dueller blev det med en viss Morgan i Leicesterförsvaret till publikens förtjusning. Visade sin skickliga bollmottagningsförmåga flera gånger och spelade fram till Kamaras mål efter en fin skarv.

Inhoppare:

Tom Cairney - 2
Hade svårt att komma upp in i matchens tempo och kom inte loss från två skickliga mittfältare i Ndidi och Mendy. Visade ändå kämparglöd trots att det inte var hans dag.

Joe Bryan -
För få minuter.

Tim Ream -
För få minuter.

Melker Lundström2018-12-06 15:38:00
Author

Fler artiklar om Fulham