Craven Cottage, 2023-11-04 13:30

Fulham - Manchester U
0 - 1

Spelarbetyg: Fulham – Manchester United
Bruno Fernandes placerar in segermålet för United, och lättnaden är total.

Spelarbetyg: Fulham – Manchester United

Matchen bara fortled och tiden tickade på utan att Manchester United egentligen kändes särskilt nära att hitta ett avgörande. Så gör Bruno Fernandes mål och känslan man lämnar matchen med blir en helt annan. Dessutom fanns det några bra prestationer i de bakre leden, och någon riktigt dålig insats framåt.

1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best


André Onana: 5
Gör några riktigt bra räddningar på tunga avslut, även om returkontrollen ibland känns lite skakig. När Fulham i andra halvlek trycker på ger han United möjlighet att hänga kvar och till slut få chansen att avgöra.

Aaron Wan-Bissaka: 4
Är inte i matchform riktigt än, men gör det helt okej. Ställs mot en lurig Willian och och har ganska bra koll på brassen. Några fina brytningar och det är så skönt att se Spiderwan tillbaka i laget.
 
Harry Maguire: 5
Efter 30 sekunder sätter han sig ner och det ser ut som att dagen tar slut för honom där. Men han reser sig och är Uniteds bästa spelare när vi summerar matchen. Nickar undan en mängd inlägg och hörnor, slår dessutom några fina öppnande passningar längs marken. Upplevs stabbig, men tar inte många felsteg idag.

Jonny Evans: 4
Uppmärksam när bollar kommer upp mot Muniz, och tar ofta rätt beslut när han ska trycka fram eller falla ner. Vissa bekymmer när det går lite snabbare, men sköter spelet i eget straffområdet bra.

Diogo Dalot: 4
Får kliva över till vänster och blandar fantastiska brytningar med onödiga satsningar. Överbelastar centralt när United har boll, och tar sig fram längs kanten när Garnacho varvar upp. Ingen jättematch, men hållen nolla och visar energi.

Scott McTominay: 4
Har inte på något sätt kontroll på mittfältet, men han gör en kämpainsats och avgörande prestationer i respektive straffområde. Stänger ner en farlig retur i egen box, borde kanske haft ett mål på sitt konto och krånglar fram bollen till Uniteds segermål.

Christian Eriksen (ut 79’): 3
Tillsammans med McTominay har han svårt att ta tag i mittfältet och ge United kontroll på händelserna. Visar upp en klokhet och en kvalitet i spelet med boll vid några tillfällen, men slår också bort en del och blir passerad i det defensiva spelet. Behöver mer trygghet bredvid sig för att blomstra.

Antony (ut 63’): 1
Alibiaktioner i försvarsspelet och totalt värdelös i spelet med boll. Har en 35-årig landsman mot sig på samma kant i motståndarlaget, och blir totalt överglänst. Kan ni tänka er ett byte rakt av Fulham? Antony, du… behöver inte byta om till nästa match.

Bruno Fernandes: 4
Mål ändrar matcher, så är det. Fram till tilläggstid försöker han, men är allt för svag i avgörande lägen – trots en pigg och precis start – och är underkänd. Men så gör han en riktigt fin prestation där han vänder bort motståndare och placerar in segermålet. Så oerhört viktigt för kaptenen.

Alejandro Garnacho (ut 93’): 4
Egentligen lyckas United inte skapa något alls, och argentinaren har en svag första halvlek där han inte lyckas med mycket. I andra varvar han upp sätter fart direkt mot försvarare och skapar bekymmer, dels med inspel men också genom alla frisparkar han ordnar.

Rasmus Højlund (ut 79’): 3
Kämpar på i duellspelet och har någon inspirerande aktion, men får en otroligt otacksam uppgift där han allt som oftast stångas mot två starka mittbackar på egen hand. Lyckas inte med mycket när han väl får tag i bollen, och är helt osynlig i andra halvlek.

Inhoppare

Facundo Pellistri (in 63’): 5
Kommer in med entusiasm och energi. Krigar fram bollen längs kanten och lyckas hålla den kvar i straffområdet, har sedan dessutom sinnesnärvaro att peta fram bollen till Fernandes som ger United segern. Ge honom mer tid på plan.

Mason Mount (in 79’):
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Anthony Martial (79’):
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Raphael Varane (in 93’):
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Tränare

Erik ten Hag: 3
Typ livsviktig seger för Ten Hag, och lättnaden gick att ta på. Men det är inte någon bra match detta, och frågorna kring spelarval står kvar. Varane på bänken, Mount på bänken och framför allt… Antony fortsätter starta – och får dessutom vara kvar i en timme. Och när United har bekymmer väntas det ändå med byten. Fin prestation av Fernandes ger tre poäng, men det finns väldigt mycket som behöver se bättre ut. Kan ta med sig en positiv känsla, och kanske bygga på den.

Vi andas ut, och tar med oss känslan av ett avgörande i sista minuterna. Några bra prestationer, och några som inte var lika lyckade. Vad tänker ni om prestationerna idag, dela med er i kommentarsfältet.

Pontus Berg Nilssonpontusbn@hotmail.com@pontusbn2023-11-04 16:05:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham