Spelarbetyg: Galatasaray - Manchester United
Manchester United bjöd in turkarna hela två gånger i matchen som slutade oavgjort.

Spelarbetyg: Galatasaray - Manchester United

Vilket antiklimax det blev i Istanbul under den tidiga kvällen. Manchester United tog tag i tillställningen direkt men hela två gånger om bjöds turkarna in i matchen. Efter ett böljande spel ser chanserna nu oerhört små ut, om inte obefintliga, för att United ska spela CL till våren. Detta efter 3-3 mot Galatasaray på ett kokande Ali Sami Yen-stadion.

1 - Sälj!
2 - Usel
3 - Underkänd
4 - Godkänd
5 - Bra
6 - Världsklass
7 – Best


André Onana: 2
Står för två katastrofalt dåliga insatser vid båda frisparksmålen från bästa vännen Hakim Ziyech. Två obergripligt svaga insatser som enkom går att underteckna med kameruanens namn. På egen hand bjuder han in turkarna två gånger i matchen och hotar därmed Uniteds potentiella avancemang. 

Aaron Wan-Bissaka (ut ´78): 4
Spindelmannen står för en godkänd insats och erbjuder en trygghet i det defensiva spelet med fötterna, vilket är behövligt med Antony framför sig. Bjuder även britterna på plats på några räder som får en att minnas Brasilien 2002. Återigen känns det stabilt i defensiven på högerkanten. 

Harry Maguire: 5
Resurrection of Harry Maguire! Fortsätter att ingjuta lugn och trygghet på ett sett vi sällan tidigare sett under hans sejour i den röda tröjan. Mot Galatasaray likaså och därtill vann han mer eller mindre det mest i luften. 

Victor Lindelöf: 4
Gör en godkänd insats på det hela taget. Tappar markering några gånger i Galatasarays snabba omställningar. Tydligast framgick detta när han kliver för högt och ställer 18-åriga Kobbie Mainoo helt ensam i en otroligt rapp omställning som leder fram till 3-3 målet. 

Luke Shaw: 4
Har varit enormt saknad under skadeperioden. Kommer flera gånger på överlapp och underlättar således mycket för Garnacho, Bruno och Höjlund. Står även för en stabil insats i defensiven. 

Sofyan Amrabat (ut ´58): 3
Ser fotfarande lika trög och tungsprungen ut som när han anlände. Svårförklarat då det från hans position måste vara ett högre tempo för att inte dra ner hela Uniteds offensiva tempo. Droppar också ner för att understödja backlinjen vilket ska inge stabilitet men kommer för ofta alldeles för djupt ner vilket skapar stora utrymmen för turkarna centralt utanför straffområdet. Har inte riktigt kommit in i det ännu och i sanningens namn gjorde insatsen att det inte osar mindre återkomst till Italien vid säsongsslutet. 

Scott McTominay: 4
Jobbar oerhört mycket i det tysta. Om ni lägger en minut på att bara följa McTominays rörelser mot Galatasaray så lär han ha sprungit timglaset flera gånger om. Kommer upp fint i omställningarna och erbjuder understöd med sina löpningar in i boxen bakom eller framför Höjlund. Mycket stabil och fin insats av skotten. Får även utdelning på löpningarna när han följer med upp efter en snabb erövring vid mittplan för att sedan helt fri kan stöta in 1-3. 

Antony: 2
Anonym i stora delar av matchen. Är fortfarande långt ifrån en miljardman i insatserna, så även ikväll mot Galatasaray. Kommer allt som oftast på andra tankar när han har farten istället för att utmana sin gubbe, likt vi sett sen han anlände från Holland. Överlag väldigt blek.

Bruno Fernandes: 5
Stod för det mesta i offensiven ikväll där han dikterar och styr löpningar och framspel. Krönte insatsen med ett otroligt fint långskott och hade även bud på mer som förtjänade ett bättre öde. 

Alejandro Garnacho (ut ´78): 5
En mycket fin insats av argentinaren som jobbar stenhårt både offensivt men även defensivt. Fin positionering vid 0-1 målet som han drämmer till likt en glödhet potatis. Kombinerar också fint med Shaw längs kanten vilket gav United ett övertag i omställningarna. Svårt att begripa varför Garnacho plockas av istället för Antony när ett segermål jagas. 

Rasmus Höjlund (ut ´58): 4
En enormt viktig del i Uniteds uppspelsfas. Agerar flera gånger väggspelare och håller sin motståndare och fungerar utmärkt felvänd som en uppspelspunkt för Bruno och övriga offensiva pjäser. 

Inhoppare:

Kobbie Mainoo (in ´58): 3
Hamnar ensam och på efterkälken i omställningen som leder fram till kvitteringsmålet, dock är det totala samarbetet i försvaret som snarare får lastas för målet. De gånger han håller i bollen känns det tryggt även om tillfällena är få. En relativt anonym insats av ungtuppen men en oerhört bra erfarenhet att bygga vidare på.

Anthony Martial (in ´58): 2
Lika blek och ointresserad som vanligt. Står inte för en insats som går till historieböckerna. Joggade i presspelet och föll i offensiva omställningar, raka motsatsen mot vad som önskas.

Facundo Pellistri (in ´78):
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Diogo Dalot (in ´78): 
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Tror du Manchester United greppar halmstrået och har turen på sin sida och får spela CL tilll våren? Och vad ska man egentligen säga om prestationen? Dela dina tankar och åsikter i kommentarsfältet. Men kom ihåg: Håll en god ton!


GGMU
 

Johan Åkesson@aakessonjohan2023-11-29 20:48:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham