Spelarbetyg: Luton Town – Manchester United

Spelarbetyg: Luton Town – Manchester United

Det blir en fortsättning för Manchester United i ligacupen efter 3-0 segern borta mot Luton Town. Det såg väl inte superbra ut och matchen punkterandes inte förrän sista minuterna, men avancemang och minuter i benen för flera spelare som vill visa att de ska slåss om en plats i startelvan.

5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

 
Dean Henderson: 3
Äntligen fick Dean Henderson göra debut för Manchester United, och han fick också hålla nollan. Eller fick och fick, det såg han själv till när han gjorde en jättefin räddning på en bra nick med tio kvar. I övrig en lugn match där han fick visa upp fina fötter, och han fortsätter flåsa De Gea i nacken.
 
Aaron Wan-Bissaka: 2
Ganska svag under första halvlek där han inte syntes till offensivt och inte heller stängde sin kant defensivt så bra som vi blivit vana vid. Spelade upp sig i andra och kom fram i flera fina positioner som skapade bekymmer för hemmaförsvaret.
 
Eric Bailly: 3
Som vanligt med Bailly blandas och ges en del. Men idag vägde det positiva absolut över, han avvärjer flera situationer med sin snabbhet och styrka och visar prov på ett lugn med bollen. Dessutom ser han till att United behåller ledningen när han räddar bollen på mållinjen efter returen på Hendersons fina räddning. Kan han inte bara få hålla sig skadefri nu, snälla.
 
Harry Maguire: 2
Enda spelaren från startelvan mot Crystal Palace som startade även idag, inte så överraskande eftersom Harry spelat i stort sett varenda minut sedan han kom till United. Lite slarvig med bollen några gånger, annars gör han det han ska defensivt och tar sig även fram med bollen vid något tillfälle.
 
Brandon Williams: 2
Williams vill mycket, det gör han alltid, men det är inte alltid det fungerar så som han önskar och han har några onödiga bolltapp som kunde blivit kostsamma. Viljan att ta sig framåt och bidra väger ändå över och det är han som vinner straffen som ger United ledningen. Att det finns en framtid i Williams, absolut. Hotar han verkligen Shaw om vänsterbacksplatsen, inte riktigt va. Ännu.
 
Fred: 2
Har inte blivit så mycket speltid för Fred sedan återstarten i somras, och han kan nog inte förvänta sig vara mer än en rotationsspelare denna säsongen. Men idag visar han upp goda intentioner och är inte rädd för att ge sig in i närkamper på mitten. Har några fina bollvinster och passningar och fick välbehövliga minuter i benen.
 
Nemanja Matic: 2
Precis som för Fred var det välbehövliga minuter för Matic, som väl mer konkurrerar om att ta en startplats till helgen. Lugn och trygg med bollen och gör det man förväntar sig av honom, täcker rätt ytor och finns som en sköld framför backlinjen. Finns så klart mer att ta av när han blir ännu mer matchvan.
 
Juan Mata: 3 (ut 78’)
Mycket av det United skapade i första halvlek skedde kring Matas fötter. Verkade trivas tillsammans med van de Beek och hade några lovande kombinationer med holländaren. Rörlig, finurlig och hur säker som helst från straffpunkten.
 
Donny van de Beek: 3 (ut 78’)
Visar vid några tillfällen upp det han är som bäst på, att hitta ytor i och kring straffområdet och med ett snabbt avslut eller en överhoppning skapa farligheter. Styrkor som United kan komma få mycket nytta av framöver. Frågan är hur Ole Gunnar ska formera laget för att få ut hans kvalitéer när bästa laget ställs på benen. Väldigt lovande start i United är det i alla fall.
 
Jesse Lingard: 3
Ska han vara kvar i United eller inte? Han försökte i alla fall visa att han ska det idag. Såg livlig ut, rörde sig ständigt och löpte över stora ytor. Tog fram bollen med fart och kom till flera avslut. Dock saknas slutprodukten hos Jesse, även om han var nära att trycka in ett inlägg i andra halvlek.
 
Odion Ighalo: 2 (ut 78’)
Försöker vara en uppspelspunkt men lyckas inte fånga in bollen så ofta och har det ofta tufft mot mittbackarna. Lyckas inte bli så involverad som man velat se honom, men kommer lite mer till sin rätt i andra halvlek. Även om det aldrig blir riktigt farligt runt honom så kravlar han sig upp på ett godkänt betyg.
 
Inhoppare:
 
Mason Greenwood: spelade för kort tid för att betygsättas (in 78’)
Hoppar in och gör några överstegsfinter innan han placerar in 3-0, lite väl enkelt kanske, men skönt att se honom i målprotokollet.
 
Bruno Fernandes: spelade för kort tid för att betygsättas (in 78’)
Involverad direkt när han kommer in, avslut som räddas och med i förspelet till Rashfords mål.
 
Marcus Rashford: spelade för kort tid för att betygsättas (in 78’)
Fint anfall när han kombinerar med Fernandes och Greenwood innan han kyligt rullar in 2-0 och punkterar matchen. Precis som för Greenwoods del, viktigt att öppna målprotokollet för säsongen.  

Pontus Berg Nilssonpontusbn@hotmail.com@pontusbn2020-09-23 00:23:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham