Spelarbetyg: Manchester United 1-1 Everton
Han har ett coolt hår iallafall.

Spelarbetyg: Manchester United 1-1 Everton

Inte blev det något vidare avstamp i det sena avgörandet mot Villarreal, utan istället fortsatte Solskjares holm(enkollen)gång mot ett Everton med tusentals skadebortfall. Det blir svårare och svårare att förhålla sig objektiv till den här typen av slätstrukna insatser vi fortfarande har en tendens att stå för alldeles för ofta, men nedan följer ett försök.

1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best

David de Gea: 4
Stabil insats idag. Gör en fin räddning på ett helt reko distansavslut från Gray i första halvleken. Hamnar på fel ben på kvitteringsmålet och blir, bokstavligt talat, ställd av Townsends fina och hårda avslut.

Aaron Wan-Bissaka: 3
Han har många bra intentioner idag och tar sig till ett par fina inläggslägen, exempelvis den klassiska AWB-kroppsfinten i första halvlek. Tyvärr schabblar han bort lika många fina möjligheter till inlägg på grund av, vad jag uppfattar som, bristande koncentration och ”100-procentighet” i situationerna. Den okoncentrationen resulterade i en usel andra halvlek rent offensivt. Ibland undrar jag om han är mentalt vaken när han spelar fotboll eller om han tänker på något helt annat. Försvarsmässigt finns, som vanligt, inte mycket att anmärka på. 

Victor Lindelöf: 4
Avsaknaden av Maguire gjorde sig inte bekant idag och Vigge hade några riktigt fina crossbollar, bland annat en öppnande boll på 60-70 meter till Martial i början av första halvlek. Ett par tuffa dueller med fysiskt överlägsna Rondon där han ofta förlorade första bollen, men utöver det en okej insats.

Raphael Varane: 5
Fin prestation av fransmannen. Antog sig med den äran rollen som mellanchef över sina medarbetare i avdelningen ”backlinjen”.

Luke Shaw: 4
Blandade och gav. Den lättare skadan från Aston Villa och veckans sjukdom såg ut att ha en viss påverkan på honom, då det genomgående intrycket var rätt segt. Svag fyra.

Fred (ut 70'): 2
Här blir det nog svårast att formulera sig på ett någorlunda proffesionellt sätt för att beskriva hur dålig och framförallt farlig Fred kan vara på en fotbollsplan. Han får ta på sig baklängesmålet till 110%, där han som 28-årig defensiv mittfältare inte vet vad ett bra gult kort är. Han förlorar två närkamper mot Gray och lägger upp en smashboll för kvitteringsmålet. Även om han gör en okej insats idag suddas den helt ut av Evertons kvittering, och därmed kostar han, inte för första gången, mer än han smakar. 

Scott McTominay: 4
Gör, som många andra, en okej match. Jobbar mycket i det tysta och är rak, kraftfull och tydlig i sitt spel och karisma på planen, men lyckas dessvärre inte smitta av sig till sin "pivot"-kollega

Anthony Martial (ut 57'): 4
Har några bolltoucher och aktioner i första halvlek som är bra. Jag tycker ofta att det verkar vara något i kemin mellan Shaw och Martial som gör att de inte lyckas komplettera varandra bra på vänsterkanten och Martial blir ofta låst och stillastående med boll. Målet måste innebäre ett välbehövligt tillskott i självförtroendebanken. En okej insats allt som allt och förhoppningsvis kan han bygga vidare på detta.

Bruno Fernandes: 5
Gör inga underverk just idag men är över 90 minuter en av de bättre United-spelarna, vilket förvisso inte säger överdrivet mycket. Hans mottagning och servering till Martials 1-0 mål är matchens delikatess.

Mason Greenwood: 4
Får mycket uppmärksamhet av motspelarna och har ibland lika svårt att komma loss när de väl lyckas fånga in honom. Det till trots ligger han bakom mycket av Uniteds farligheter, främst i första halvlek, och bidrar med en väl avvägd hockeyassist till Martials 1-0.

Edinson Cavani (ut 57'): 5
Sliter, kämpar och springer. Om hälften av spelarna i United hade haft hans energi, vilja och vinnarskalle så hade United varit favorittippade att vinna både ligan och minst en cuptitel. Nu verkar det snarare som att man nog nöja sig med Roslagscupen i Uppland eller VM i krocket. Nåväl, sett till Cavanis spel med boll så är det lite fyrkantigt där avsaknaden av matchtid gör sig påmind. Arbetsinsatsen? En rak sjua.

Inhoppare:
Cristiano Ronaldo (in 57'): 4
Relativt osynlig idag, igen. Får en halvchans på ett fint instick i straffområdet från Sancho och gör en fin klackframspelning till densamme i slutskedet på matchen. Han bidrar dock med energi, tempo och vinnarmentalitet i slutskedet av matchen. Det är något fler behöver ta efter (t.ex. AWB).

Jadon Sancho (in 57'): 5
Gör sina bästa minuter hittills i en United-tröja. Han tog sig med kvicka fötter och fin tekni ofta förbi sin försvarare. Det märks bara av att titta på honom hur mycket fotboll det finns i den där kroppen (se veckans panel för vidare resonemang). Missade förvisso ett halvt jätteläge (låt oss klassa det som normalstorlek) att avgöra men får inte ordentlig träff på bollen. 

Paul Pogba (in 70'): 4
Har några patenterade mönsterbrytande passningar. Blir helt ren på en hörna som han kommer en aning fel till och ”missar” en gyllene chans att öppna säsongens målkonto. 5/10

Tim Norinder Jonsson2021-10-02 18:21:58
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham