Spelarbetyg: Manchester United 3–1 Everton
Marcus Rashford går på vatten just nu

Spelarbetyg: Manchester United 3–1 Everton

Manchester United vinner till slut rättvist mot ett spretigt spelande Everton. En stekhet Marcus Rashfords formkurva fortsätter spikrakt uppåt. Lovar gott inför kommande uppgifter.

1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best


David De Gea: 4
Sysslolös i långa stunder. Lyckas trots det hamna i händelsernas centrum med en rejäl tavla när han likt Mikael Lustig glömde hålla stolpen. Knappt godkänt.

Diogo Dalot: 4
En dag på jobbet. Förhindrade Mykolenkos fösning från att gå i mål. Samarbetet med Antony flyger dock inte riktigt ännu. Bygger sig i form för kommande uppgifter.

Raphael Varane: 4
Håller alltid en hög lägstanivå. Så även idag. Lite passiv vid målet men vägde upp med en offensiv räd. Förstavalet!

Luke Shaw: 4
Formstarke Shawberto fick ånyo chansen i mittförsvaret. Spelar enkelt utan att glänsa. Något steg tillbaka i prestation jämfört med de senaste kalasinsatserna.

Tyrell Malacia (Ut 76): 3
Nederländaren får det inte att stämma i den röda tröjan. Svajig i passnings- och positionsspelet. Sätter sig själv i många 50–50-dueller i onödan. Borde blivit varnad efter tacklingen på Iwobi.

Casemiro (Ut 71): 4
Mittfältsdynamon alltjämt dominant långa stunder även ikväll, trots att han såg ut att inte gå för fullt. Lite slarvig med bollen enstaka gånger. Klokt utbytt inför tuffare uppgifter.   

Christian Eriksen (Ut 83): 4
Likt Casemiro gick dansken lite på halvfart och hade stundtals problem i Evertons omställningar. Ligger ändå bakom mängder av omställningar och anfall med sin smartness och trygga passningsspel.

Antony (Ut 84): 3
Fick en perfekt start när han snyggt stötte in Rashfords briljanta framspelning. Sedan såg det ut som vanligt. Det förutsägbara rörelsemönstret liknar ibland en bordshockey-pjäs längs kanten. Såg åtminstone piggare ut än på länge.  

Bruno Fernandes: 3
Glimtar till med ett par aktioner, jobbar hårt och skapar ytor åt sina medspelare, men i övrigt finns det inte jättemycket nytt att rapportera. När ska det lossna på riktigt?

Marcus Rashford: 6
Ännu en uppvisning från en glödhet nr 10. Ligger bakom ”allt” ikväll (igen) och ser närmast ostoppbar ut för tillfället. Fingrade på en sjua i betyg, men den kommer…

Anthony Martial (Ut 71): 4
Blandar och ger. Bitvis fin i kombinationsspelet utan att få till det. Borde förvaltat friläget bättre. På nytt tidigt utbytt. Kan visa sig klokt på sikt.

Inhoppare:

Fred (In 71): 4
Går in och gör jobbet när matchen svängde som värsta. Hann inte uträtta speciellt mycket, men fortsätter att vara väldigt nyttig.  

Alejandro Garnacho (In 71): 5
Det händer alltid något när argentinaren får bollen. Avig, lurig och blixtsnabb. På nytt utslagsgivande när han ordnar straffen. Här finns det mycket att ta av!

Lisandro Martinez (In 76): 4
Kliver in och markerar fysisk närvaro med ett par rejäla aktioner. Lär starta nästa match.  

Scott McTominay (In 83): -
Spelade för kort tid för att betygssättas

Harry Maguire (In 84): -
Spelade för kort tid för att betygssättas

GGMU



TV: Rashford inblandad i allt när United slog ut Everton i FA-cupen
 

Micke Martinsson2023-01-06 23:52:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham