Spelarbetyg: Manchester United – Arsenal
Marcus Rashford kramas om efter två nya mål i segermatchen mot Arsenal på Old Trafford

Spelarbetyg: Manchester United – Arsenal

Det ska krävas ett besök till Old Trafford för att ett obesegrat Arsenal ska komma ner på jorden. Vi har hört den förut och så blev även fallet idag. Manchester United vinner med 3-1 och ger med detta gästerna deras första förlust för säsongen, samtidigt som man själv tar sin fjärde raka seger.

1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best


David de Gea: 4
Gör en väldigt fin parad i den första halvleken som tog tankarna tillbaka till hans positiva fjolårssäsong. Hamnar i ett svårt läge vid Arsenals mål, men gör i övrigt det han ska på ett bra vis.

Diogo Dalot: 4
Frejdig framåt, men spelar fortsatt med kronisk nackspärr i försvarsspelet. Skapar genom detta ytor åt motståndaren som ruckar på det kollektiva positionsspelet. Står dock för en i det hela taget, godkänd insats.

Lisandro Martínez (Ut: 80´): 4
Tidig publikfavorit som spelar med hjärta och passion. Samma egenskaper gör också att han tenderar att bli lite för het och går ibland bort sig. Lever lite farligt och hade på en annan dag både kunnat orsaka straff och eget rött kort.

Raphaël Varane: 5
Tog kampen mot Jesus på ett bra sätt matchen igenom. Rejäl i närkampsspelet i övrigt med och inger en klokhet som passar bra i jämvikt till kollega Martínez. Är den bästa av de två mittbackarna idag.

Tyrell Malacia: 3
Hade svårt med försvarsspelet mot Arsenals kvicka och skickliga yttrar matchen igenom. som helst egna initiativ. Jobbar sig in i matchen men har på det hela taget en ganska svettig dag på jobbet.

Christian Eriksen: 5
Gör en väldigt bra match idag. Är vårdad och klok i passningsspelet och har vuxit fram till lagets kollektiva lunga som kan bestämma tempot i matcherna. Får även kröna insatsen med en assist efter en fin och något överraskande djupledslöpning.

Scott McTominay: 5
Krigar på i sedvanlig stil. Hade fötterna påskruvade på ett bättre vis idag och står för en bra insats. Fick även in en fin halv-nelson som både Karelin och Frank Andersson hade uppskattat.

Bruno Fernandes: 5
Äntligen leder ett försök till avgörande passning, också till ett mål. Som alltid rörlig och vill ha boll, men slår fortfarande bort många passningar under matchen. Assisten kan man dock inte ta ifrån honom, som var delikat.
 
Jadon Sancho (Ut: 67´): 4
Tämligen osynlig och lämnade relativt tidigt i den andra halvleken. Gör inget direkt dåligt, men inte heller något iögonfallande bra. Betyget blir därefter.

Antony (Ut: 58´): 5
Mål i debuten, ett kysst klubbmärke och firande mot bortafansen. Succédebut? Nja, kanske inte helt. Trots att delar av det som nyss nämnts är älskvärt, så blandar han och ger. Fin med bollen, ambitiös i försvarsspelet men en del fel i beslutsfattandet. Men målet gör att betyget ändå höjs från godkänd till bra.
 
Marcus Rashford (Ut: 80´): 6
Målskytt gånger två varav det ena på liknande vis som mot Liverpool. Har ett helt annat klipp i steget och ser ut att må bra på fotbollsplanen igen. Känns något oväntat som vårt bästa nyförvärv hittills.

Byten/Inhoppare
Cristiano Ronaldo (In: 58`): 4
Ville mycket när han kom efter paus. Jobbade hårt i presspelet och var relativt delaktig i spelet. Tog sig till bra situationer där bättre leverans från kompisarna, hade kunnat leda till både ett och två mål.
 
Fred (In: 67´): 4
Kommer in och gör det han är bäst på. Är ettrig och aggressiv men också skicklig på att sätta press på motståndarna.

Harry Maguire (In: 80´): –
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Casemiro (In: 80´): –
Spelade för kort tid för att betygsättas

GGMU!

Andreas Astegren@astegren2022-09-04 19:40:34
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham