Spelarbetyg: Manchester United – Aston Villa
Paul Pogba var en Manchester Uniteds bättre spelare i förlusten mot Aston Villa

Spelarbetyg: Manchester United – Aston Villa

Det blev en tung eftermiddag för Manchester United. Skador på Shaw och Maguire, straffmiss av Bruno Fernandes och ett sent avgörande av Aston Villa gjorde att “The Red Devils” inkasserade sin första ligaförlust.

1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best


David De Gea: 5
Fick göra ett par högkvalitativa räddningar när Aston Villa tryckte på. Det känns verkligen som De Gea har hittat tillbaka till gammal fin form, vilket är glädjande. Bör inte lastas för målet.


Aaron Wan-Bissaka: 4
Löper enormt mycket och använder sina långa ben för att stoppa anfall och täcka upp ytor. Hamnar ibland ur position vilket gjorde att Aston Villa kunde skapa en del på Wan-Bissakas högerkant. Bidrar alldeles för lite offensivt i vanlig ordning.


Harry Maguire: 3 (Ut 67´)
Såg likt hela Uniteds försvar skakig ut. Mycket felpass och höll på att ge Aston Villa ett mål när han slog en slarvig hemåtpass till De Gea i den första halvleken. Hade stora problem med Aston Villas snabba omställningar där Maguire inte riktigt hängde med. Utgick skadad i andra halvlek.


Raphael Varane: 4
Såg betydligt stabilare ut än sin mittbackskollega. Visade prov på sin snabbhet när han täckte upp ytor defensivt för Maguire. Fransmannen var säker med bollen och gav ett lugnt intryck. Var dock något passiv i vissa situationer när Aston Villa anföll.

Luke Shaw: 3 (Ut 35’)
Utbytt skadad i slutet på första halvlek och kanske var det en av orsakerna till engelsmannens svaga insats. Shaw hade stora problem defensivt när Cash gång på gång lyckades ta sig runt. Förhoppningsvis är det ingen allvarlig skada då vänsterbacken fortsatt är en av Uniteds viktigaste spelare.

Fred: 3
Brytningssäker och täcker upp mycket ytor men tyvärr är det alldeles för mycket felpass och onödiga bolltapp från brassens sida. Det går ofta för långsamt och det tydligt att United saknar kreativitet på det centrala mittfältet med Mcfred på plan.
 

Scott Mctominay: 3
Som vanligt en bra kämpainsats av skotten. Fyllde inledningsvis på bra in i boxen med andravågslöpningar, men utan resultat. Hade en del problem med tempot i matchen vilket gjorde att han hamnade i många svåra situationer som ledde till bolltapp.

Mason Greenwood: 5
Uniteds bästa spelare idag. Det mesta offensivt kretsar kring Greenwood. Han är rivig,  tar sig till flera bra lägen och borde gjort mål. Tyvärr vill det sig inte idag för engelsmannen och han måste bli mer effektiv när lägena dyker upp.

Bruno Fernandes: 3
Blir stor syndabock när han missar straffen i slutminuterna. Många blev nog förvånade när det var Bruno som klev fram istället för Ronaldo, och kanske även portugisen själv blev chockad. Utöver missen stod Fernandes för några bra öppnande passningar och det var hans inlägg som skapade straffen. Dock bör man kunna ställa högre krav på portugisen, det är han som ska kliva fram i de här typen av matcher och det lyckades han inte med idag.

Paul Pogba: 4
Har ett fint kombinationsspel med Greenwood genom hela matchen och såg pigg ut. Sliter även bra över hela planen och täcker upp för Fred och Mctominays misstag. Tappar dock bollen i lite onödiga lägen ibland.

Cristiano Ronaldo: 3
Inte portugisens match idag. Tämligen osynlig och skapar inte speciellt mycket. Borde nog fått slå straffen istället för Bruno då Ronaldo inte missar i den typen av lägen.

Inhoppare:

Diogo Dalot: 4 (In 35’)
Fick komma in för Shaw i slutet på första halvlek, men sticker inte ut på något sätt. Löper på bra längs vänsterkanten och gör inga större misstag defensivt.

Victor Lindelöf: 4 (In 67’)
Bytte av skadade Maguire och gav ett stabilt intryck. Som vanligt visade “Vigge” prov på en fin passningsfot. Intressant att se hur han och Varane kommer att komplettera varandra nu när Maguire förmodligen blir borta några matcher.

Edinson Cavani: (In 82’)
Spelade för kort tid för att betygsättas
 

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2021-09-25 16:11:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham