Spelarbetyg: Manchester United – Aston Villa

Spelarbetyg: Manchester United – Aston Villa

Ett till stora delar dominerande Manchester United kunde till slut räkna hem en seger med 1-0 i mötet med Europaspels-jagande Aston Villa. Bruno Fernandes blev matchens enda målskytt i en match som kanske något onödigt, levde hela vägen in på stopptid.

1 - Sälj!
2 - Usel
3 - Underkänd
4 - Godkänd
5 - Bra
6 - Världsklass
7 – Best


David de Gea: 5
Hade en förhållandevis lugn eftermiddag på kontoret. Trygg i de ingripanden han ställdes inför.

Diogo Dalot: 5
Fortsätter att imponera på undertecknad. Tar bättre beslut i planens båda längdriktningar än förut. Är ett hot med sin fart och tillslag när tillfälle ges.

Luke Shaw: 6
Uniteds egen quarterback och MacGyver löser med till synes små medel och insatser, de problem som han ställs inför. Enligt mig en av säsongens allra bästa spelare.  

Victor Lindelöf: 6
Trygg, stabil och en av planens bästa spelare. Följer upp den ena goda insatsen med nya fina diton. Spelar sig sakta men säkert in i kommande säsongs truppbygge.

Tyrell Malacia: 4
Gör likt övriga backlinjen en väldigt bra insats. Har fortfarande en del kvar att lära sig i beslutsfattandet, men en klart mycket stabilare match idag.
 
Casemiro: 5
Låg minst sagt nära den berömda gränsen i ett antal situationer under matchen. Monumentalt viktig i kampen kring mittens rike och gör en mycket stark insats.

Christian Eriksen (Ut: 76´): 5
Hittade med sin klokhet ofta den djupa passningen bakom Villas backlinje som gjorde att man med enkelhet kunde skapa tryck på gästerna. 

Jadon Sancho (Ut: 76´): 4
Blandar och ger. Har en förmåga att överarbeta situationerna som gör att hans inneboende potential, inte riktigt visar sig i sin fulla prakt.

Bruno Fernandes: 5
Skiter björnar i skogen? Startar Bruno Fernandes en match för Manchester United? Mannen med Europas bästa läkkött, stod återigen på planen och var lika instrumental som vi lärt oss känna det senaste. Fick göra ett efterlängtat mål.
 
Marcel Sabitzer (Ut: 86´): 4
Inte lika synlig som vissa andra av hans kompisar i matchen. Fyller dock skickligt på framåt från sin mittfältsposition och gör även ett gediget defensivt arbete och hjälpte sin backlinje på ett bra sätt.

Marcus Rashford (Ut: 86´): 4
Som vanligt stiger förväntningarna varje gång han rör bollen. Inte lika vass som brukligt när tillfällena gavs. Betyget blir därmed inte högre än godkänt.  

Byten/Inhoppare

Fred (In: 76´)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Antony (In: 76´)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Anthony Martial (In: 86´)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Harry Maguire (In 86´)
Spelade för kort tid för att betygsättas.


GGMU 

TV: Fernandes stor hjälte när Manchester United besegrade Aston Villa 

Andreas Astegren@astegren2023-04-30 17:04:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham