Spelarbetyg: Manchester United – Aston Villa
Rasmus Højlund satte sitt första Premier League-mål när United vände och vann.

Årets sista hemmamatch blev en rejäl berg- och dalbana! Manchester United vände ett 0-2-underläge till 3-2 efter en rejäl comeback i den andra halvleken. Garnacho blev dubbel målskytt och Højlund avgjorde matchen när han satte sitt första Premier League-mål någonsin!

André Onana: 3
Släppte (återigen) in ett alldeles för enkelt 0-1-mål när han inte agerade resolut nog. Kändes möjligen lite svajig efter det, vilket Villa utnyttjade. Spelade upp sig, likt resten av laget, i andra halvlek.

Aaron Wan-Bissaka: 4
Såg snurrig ut men löste en del situationer defensivt med hjälp av sitt goda försvarsspel. Hyfsat anonym insats.

Raphaël Varane: 5
Spelade med ett lugn och stod ofta rätt. Hade få passningsalternativ när han hade bollen. Borde kanske ha agerat bättre vid 0-2-målet på hörnan men ska inte lastas för det. I övrigt felfri.

Jonny Evans: 5
Stabil och positionssäker. Stod ofta på rätt plats och bröt således en hel del inspel och anfall. Räddade även en boll på mållinjen. Stark insats.

Diogo Dalot: 4
Slarvade någon gång i första halvlek vilket kunde ha gått riktigt illa. Fyllde annars på bra i offensiven och visade hjärta.

Kobbie Mainoo (ut 81’): 4
Lugn med bollen och agerade trygg kugge på Uniteds mittfält. Lite väl lugn i vissa situationer? Drev på bra i andra halvlek och manade på Old Trafford när han byttes ut. En publikfavorit!

Christian Eriksen (ut 90’): 4
Bidrog med bolltrygghet och stabilitet men utmärkte sig inte mer än så. Anonym insats.

Alejandro Garnacho (ut 90’): 6
Kvällens stjärna! Mycket initiativrik och Uniteds klart största hot i offensiv väg. Hade tre bollar i mål, varav ett dömdes bort för offside. Visade hjärta i både presspel och offensiv vilja.

Bruno Fernandes: 4
Svag i beslutsfattningen i första halvlek. Slog bort en hel del passningar och sprang ofta offside. Höjde sig däremot i andra och serverade flera fina djupledsmackor. Drog på sig ett onödigt gult kort på grund av snack. Ojämn prestation.

Marcus Rashford (ut 81’): 4
Kom till en del avslut men såg mycket trubbig ut. Tog många djupledslöpningar bakom Villas höga backlinje men fick sällan bollen. Assisterade snyggt till Garnachos reducering. Stod för en prestation i andra halvlek som pekade i rätt riktning.

Rasmus Højlund (ut 89’): 4
Vilsen, isolerad och slarvig i den första halvleken. Spelade dock upp sig i andra och fick till slut avgöra matchen i form av sitt första Premier League-mål någonsin. En stor, stor stund för dansken. Utöver målet måste det dock konstateras att Højlund knappt var godkänd i spelet.

Inhoppare
Antony (in 81’): N/A

Spelade för kort tid för att betygsättas.

Scott McTominay (in 81’): N/A

Willy Kambwala (in 89’): N/A

Daniel Gore (in 90’): N/A

Hannibal Mejbri (in 90’): N/A

Tränare
Erik ten Hag: 5

Startade med rätt lag och gjorde ett klokt val i att bänka en formsvag Antony. Den första halvleken är givetvis under all kritik, men att sedan få ut motiverade spelare till halvlek nummer två är ruggigt imponerande. Vad sas egentligen i det där omklädningsrummet i paus? Det hade jag velat veta. Erik ten Hag lyckades i alla fall få spelarna att vända på steken i den andra halvleken och sätta tre mål på ett riktigt starkt Aston Villa. Det är imponerande och visar på att det fortfarande finns saker att bygga på.

Efter den första halvleken kändes det som att ten Hags jobb hängde löst på riktigt, men efter 90 minuter var känslan helt annorlunda. Bytena var även välavvägda och korrekta, tycker jag. Kanske förtjänar ten Hag ett högre betyg ikväll, men med tanke på den första halvleken har jag inte mage att ge honom mer än en femma.

Sebastian LuukTwitter: @sebastianluuk2023-12-26 23:17:00