Spelarbetyg: Manchester United - Bournemouth

Vilken käftsmäll! 0-3 hemma mot Bournemouth tog verkligen ner United på jorden efter att i veckan vunnit komfortabelt mot Chelsea. Individuella misstag samt en oförmåga att luckra upp Bournemouth försvar låg till grund för detta bottennapp för Erik ten Hags grabbar. Nu väntar ännu en tuff vecka när både Bayern Munchen och Liverpool ska avhandlas.


1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best


Andre Onana: 4
Lugn och trygg med bollen. Gör några fina räddningar på Bournemouth omställningar. Inte mycket att göra på något av målen.

Diogo Dalot: 3
Glömmer bort sig ibland i defensiven då han blir stillastående istället för att ta upp en löpning bakom honom.  Får inte ut så mycket av sin offensiv under matchen tyvärr.

Harry Maguire: 4
En jätte i försvaret igen.  Ingen förvåning att han vart POTM för september månad i Premier League. Fortsätter på samma sätt även i denna match. Snacka om att ha kommit tillbaka från att ha varit uträknad av precis alla.

Luke Shaw (Ut 79’): 2
Slarvar med flera pass i inledningen. Får problem med Bournemouth höga press i matchen. Han har även problem i en-mot-en situationerna mot Solanke matchen igenom. Får ta på sig 0-2 målet då han slavar i passningen i speluppbyggnaden samt förlorar nickduellen vid målet.

Sergio Reguilon: 3
Fyller på väldigt bra i offensiven. Ställer Solanke snyggt offsaide i mitten av första som räddar United från ett 0-2 underläge. Kommer runt ett par gånger på sin kant men får inte inläggen till någon medspelare.

Sofyan Amrabat : 4
Även om det ser avigt ut när Amrabat spelar fotboll gör han ändå mycket rätt. Ligger ofta rätt och städar upp framför backlinjen. Löser även trängda situationer med bra öppnande passningar.

Scott McTominay: 2
Kommer fel i i matchen när han slarvar i koncentrationen vid 0-1 målet. Håller även på att ställa till det i slutet av första när hans felpass leder till ett stolpskott av Bournemouth. Vet inte om han har ett rätt pass i hela matchen?

Alejandro Garnacho (Ut 79) : 2
Är ett hot med sin fart men tyvärr stannar hans inspel eller skottförsök allt för ofta på första försvarare. Kommer inte upp i någon hög nivå i denna match och slår även han bort alldeles för många bollar.

Bruno Fernandes: 3
Många fina lösningar från våran kaptenen på sista tredjedelar av planen i början av matchen där han vid ett flertal tillfällen frispelar sina medspelare som tyvärr inte tar vara på chanserna.. Dra på sig ett gult kort och är med det avstäng nästa vecka mot Liverpool.

Antony (Ut 79’): 3
Bra fart idag men likt resten av spelarna får han inte till det sista lilla för att luckra upp försvaret idag.

Anthony Martial (Ut 56’: 2
Vill mycket men får det inte att stämma. För många felbeslut av fransmannen runt offensivt straffområde.

Inhoppare:

Rasmus Höjlund In 56’: 2
Kommer inte alls upp i någon nivå. Såg mest vilsen ut idag den halvtimmen han spelade.

Johnny Evans In 79’:
Spelade för lite för betyg

Marcus Rashford In 79:
Spelade för lite för betyg

Facundo Pellistri In 79’:
Spelade för lite för betyg

Erik ten Hag: 3
Svårt att förutspå individuella misstag som ändå både första och andra målet är. Tycker även han har förberett laget ganska bra på att Bournemouth skulle pressa högt och mer eller mindre spela man-mot-man försvar över hela planen. Men tyvärr löser inte våra offensiva spelarna den ytan de ändå får när vi spelar bort första pressen. Sen måste man väl kritisera att Scott McTominay får spela hela matchen. Samtidigt är det den spelaren som gjort flest mål för oss i PL men idag var han inte bra. Men 0-3 hemma mot Bournemouth är inte okej någonstans.

Vad säger ni om dagens bottennapp? kommentera men håll en god ton i kommentarerna.

GGMU

Marcus Sundellminiraka@hotmail.com@Miniraka2023-12-09 18:27:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham