Manchester U - Brentford
3 - 0

Spelarbetyg: Manchester United – Brentford
Juan Mata hade en sista föreställning på Old Trafford.

Sista hemmamatchen för säsongen och United bjöd kanske inte på något fullt ut bländande spel – men likväl en seger. Och dessutom fick vi njuta av Juan Mata på Old Trafford en sista gång, och tillsammans med Ronaldo visade gubbarna vägen.

David de Gea: 5
Håller nollan och gör en stabil match. Har inte särskilt mycket att stå i under första halvlek men de inlägg som kommer hanterar han. I andra motar han undan en tung Eriksen-frispark och gör en fin fotparad på ett Toney-avslut.

Diogo Dalot: 4
Här blandas det och ges hejvilt, han skickar passningar upp på läktaren eller förbi de Gea till hörna för att i nästa moment slå en ”Lindelöf-passning” som landar in bakom motståndarbacklinjen och ger United fina lägen. Just en sådan ledde till Uniteds 1-0 när Elanga löpte fram på kanten. Helt okej bakåt och tar med sig en hållen nolla, kunde gått sämre.

Victor Lindelöf: 5
Har en ganska lugn första halvlek där han inte ställs på allt för mycket prov, men när Brentfort väl utmanar står svensken rätt och plockar undan bollarna som kommer mot honom. Håller sig uppmärksam matchen igenom och står för några viktiga brytningar som gör att United kan hålla nollan. Sett över hela säsongen är han för mig vår bästa mittback.

Raphael Varane: 5
Gör en bra match där han ofta står rätt och med sitt huvudspel från undan en del inlägg och andra farligheter. Tappar bort Toney i första halvlek och får tackar anfallaren för att han inte träffade mål. Går istället själv upp i andra halvlek och punkterar matchen med sitt första United-mål när han trycker in en hörna.

Alex Telles: 4
En match som liknar flera andra matcher Alex Telles gjort, där han visar prov på fina fötter och en aktivitet i det offensiva spelet som är viktigt för United. Men där han också i perioder får lite problem i defensiven när Brentford trycker på från hans kant. Men det blir en hållen nolla och dessutom en assist in på kontot så det är fullt godkänt.

Scott McTominay: 4
Syns knappt till i spelet med bollen förutom några enkla sidledspassningar, men gjorde ett förtjänstfullt arbete i defensiven. När United hade ledningen och Brentford försökte mata in lite inlägg och fasta situationer dök han upp där som en tredje mittback mer än en gång och rensade undan. Inget fancy alls idag, men han fick undan lite bollar och för det blir det godkänt.

Nemanja Matic: 4 (ut 71’)
Sista matchen på Old Trafford för serben, i alla fall som Manchester United-spelare. Har spelat helt okej sista tiden och gör en fullt godkänd insats idag också. Visst går det inte så snabbt och han hänger inte med när han drar ner Eriksen, men han vill hitta passningar framåt och när han får lite tid prickar han in passningar likt den som frispelar Bruno i andra halvlek.

Anthony Elanga: 5 (ut 75’)
Började piggt direkt och tog löpningar både längs kanten och in i straffområdet. När han löpte sig fri på högerkanten och tryckte in ett inlägg med kraft behövde Bruno bara sätta till foten och det var 1-0 för United. Fortsatte på inslagen väg och även om han inte alltid fick med sig bollen eller domsluten slutade han inte försöka. Mattades av och applåderades när han gick av plan, och nog har hans intåg på Old Trafford denna säsong varit ett ljus i mörkret.

Juan Mata: 6 (ut 75’)
Första starten i ligan sedan sista matchen förra säsongen, men har gjort fina inhopp sista tiden så förtjänar en startplats. Såg pigg och spelsugen ut där han var aktiv och skapade en del offensivt med sin rörelse och passningar. Fick sånär med sig en assist, men Ronaldo var en hårsmån offside. Byts ut med kvarten kvar och får hyllningar i vad som med all sannolikhet var hans sista match på Old Trafford som Manchester United-spelare. Klart betyget ska vara högt idag, det är han värd. Tack för att vi fått ha dig i vårt lag, Juan!

Bruno Fernandes: 5
Med Mata centralt fick han utgå lite från vänster berättade Rangnick inför matchen, och in från vänsterkanten kom han i en helt fri yta och tryckte in 1-0 på Elangas fina inlägg. Första målet på tio ligamatcher, 50 mål i Manchester United. På tiden, och imponerade. Går inte att klaga på arbetsinsatsen, han springer och springer även om formen inte är där den varit och alla aktioner inte går som han vill. Om spelarna ska rösta om kaptenskapet till nästa säsong ligger han nog rätt bra till.

Cristiano Ronaldo: 6
Var verkligen på spelhumör idag, var det någon som räknade hur många klackar han hann med? Löpte och visade sig hela tiden, deltog i många kombinationer, fick mål bortdömt för offside, agerade target och lite allt möjligt. När han sedan vann en duell och sprangs omkull i straffområdet var det slut med de nätta klackarna, då dunkade han dit sitt 18 ligamål för säsongen. Avslutar Old Trafford-säsongen med flaggan i topp.

Inhoppare

Fred: 4 (in 71’)
Tillbaka igen efter skadan. Lyckas absolut inte med allt, men försöker göra lite saker.

Phil Jones: (in 75’)
Kommer in och får göra vad som ser ut att vara ett sista framträdande på Old Trafford som Manchester United-spelare. Han har haft det jobbigt ganska många säsonger nu, men han har också gjort en hel del bra för United och varit klubben troget under lång tid, det ska han ändå hyllas för.

Edinson Cavani: (in 75’)
Får några minuter i hans sista framträdande på Old Trafford i vad som varit en rätt kass säsong.