Old Trafford, 2022-02-15 21:15

Manchester U - Brighton
2 - 0

Spelarbetyg: Manchester United - Brighton
Efter sex mållösa matcher gjorde Ronaldo äntligen mål igen, ett riktigt klassmål dessutom.

Spelarbetyg: Manchester United - Brighton

Äntligen lyckades United hålla ut och inte släppa in en kvittering, äntligen gjorde Ronaldo mål igen och äntligen gjorde Fernandes detsamma. Det var väl inte helt övertygande från start till mål, men tre poäng blev det och det sitter inte fel en tisdagskväll.

1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best


David de Gea: 6
Spanjoren bara fortsätter rada upp fina prestationer efter varandra, och idag fick han också hålla nollan till slut. Får göra en räddning tidigt i matchen, men det som verkligen sticker ut är när han fläker ut högerhanden och motar bort Moders nick. En riktig kanonräddning, och när dessutom ribban kommer till understöd i andra vet man att detta var de Geas match.

Diogo Dalot: 4
Fortsätter starta och trycker Wan-Bissaka längre och längre ner i frysboxen. Stod väl egentligen inte ut på något håll idag, men gillar ändå att han allt som oftast försöker vara proaktiv offensivt och vill vinna boll tidigt. Känns lite mer stabil defensivt även om det fortsatt är framåt han har sina finaste sidor.

Victor Lindelöf: 5
Skulle inlett matchen på bänken men kastades in med kort varsel när Varane blev sjuk. Tillbaka i spel efter att ha missat några matcher och gör en stark insats överlag. Kanske inte har full kontroll vid något inlägg under matchen, men framför allt tar jag med mig hans driv framåt med bollen och hans vilja att stöta upp och bryta Brightons uppspel. Lindelöf och Varane tycks aldrig vara hela samtidigt, men kan de vara det borde de nog få några starter.

Harry Maguire: 4
Kaptenen har med all rätt fått en hel del kritik på senare tid, men idag är han godkänd. Inte lika bra som Lindelöf då han slarvar med en del uppspel och fortsatt ser kantig ut i en del aktioner och inte riktigt hänger med. Men det blir en hållen nolla och han gör några viktiga insatser med huvudet.

Luke Shaw: 4
Lite likt sin kollega på andra kanten blir detta ingen match där Luke sticker ut på något vis. Kanske lite mer återhållsam offensivt än Dalot, även om han får mer utrymme vilket han utnyttjar när Brighton får spela med en man kort.

Scott McTominay: 4
Blandar och ger en del, under första halvlek har han svårt att komma in i matchen. Drar på sig ett gäng frisparkar och är allmänt slösaktig med bollen vilket är på väg att ställa till det rejält. Kommer in i det mer efter paus och det är hans press och bollvinst som sätter Ronaldo i läge till 1-0. Helt okej insats, även han inte har sina största förtjänster när han ska vara mer konstruktiv med bollen.

Fred: 4 (ut 73’)
Tillbaka i startelvan efter att ha missat några matcher med sjukdom, och att han var lite ringrostig märktes direkt när han gav bort en boll rakt i gapet på Brighton-spelare som kunde gett ett baklängesmål. Jobbar sig in i matchen och täcker stora ytor och blir viktig i presspelet där han stressar motståndare över hela planen.

Jadon Sancho: 5 (ut 79’)
Att formkurvan pekar uppåt fick vi ingen anledning att revidera idag. Börjar matchen väldigt piggt när han utmanar så fort tillfälle ges och försöker hitta de farliga ytorna gång på gång. Sätts i jätteläge av Ronaldo men får till ett för svagt avslut när han borde gjort mål eller passat vidare för öppet mål. Har fortsatt lite att utveckla när det kommer till visst beslutsfattande i sista tredjedelen, men är just nu en given ytter i United.

Bruno Fernandes: 5
Han kan blanda en briljant passning in i offensivt straffområde som ger United ett jätteläge med att slå en crosspassning från eget straffområde rakt i gapet på en motståndare vilket ger Brighton ett friläge. Men idag är det ändå övervägande positivt och han sätter Ronaldo i två finfina nicklägen innan han revanscherar sig för en rejäl miss när han på stopptid punkterar matchen genom att lura både målvakt och försvarare. Bygg nu vidare på detta Bruno!

Anthony Elanga: 4 (ut 79’)
Är entusiastisk och löper en hel del men idag kom han inte med i spelet så speciellt mycket för att verkligen sticka ut. Visar ändå prov på sin snabbhet och kvicka fötter när han i första halvlek vinner frispark precis vid straffområdeslinjen och när han i andra snor bollen av Dunk och får den reslige mittbacken utvisad.

Cristiano Ronaldo: 5
Tar sina löpningar men när han väl får bollen sitter inte sista passningen eller så kommer han inte helt rätt till bollen. Men blixtrade ändå till mer än på senare tid, som när han spelade fram Sancho till exempel. Och när han få bollen efter McTominays brytning avancerar han fram och drar till i steget och vrider tillbaka klockan några år. Växer direkt med självförtroendet från målet och är väldigt aktiv, borde nog gjort ett eller två mål till. Klart steg i rätt riktning.

Inhoppare:

Paul Pogba: 4 (in 73’)
Visar prov på en del finesser och verkar vara spelsugen. Sätter snabbt igång spelet på slutet till 2-0 och gör ett bra inhopp.

Alex Telles: (in 79’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Marcus Rashford: (in 79’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.
 

Pontus Berg Nilssonpontusbn@hotmail.com@pontusbn2022-02-15 23:49:13
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham