Spelarbetyg: Manchester United - Brighton
Blytung start för Erik ten Hag och Manchester United

Spelarbetyg: Manchester United - Brighton

Det blev en mardrömsdebut för Erik ten Hag hemma på Old Trafford. Ett starkt Brighton manövrerade enkelt ut hemmalaget och tog sin första seger någonsin i Manchester. Sämsta möjliga start på säsongen och betygen blir följaktligen därefter.

1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best


David De Gea: 3
Inte mycket att göra på första målet.  Slår en boll i tomma intet som leder till omställningen till 0–2. Släpper också en billig retur på detsamma. Har inte jättemycket mer att bestyra i övrigt. Tuff start på säsongen.  

Diogo Dalot: 4
Har fått en ny roll offensivt som han ser ut att gilla. Tyvärr kvarstår problemen i positionsspelet och i beslutsfattandet. Hade fullt upp med matchens gigant Trossard. Visar dock vilja vid reduceringen vilket räddar ett svagt godkänt betyg.

Harry Maguire: 3
Den hårt kritiserade kaptenen har sett lite bättre ut på försäsongen, tyvärr ett steg tillbaka när det väl gällde. Slår ett par fina crossbollar i första och drev upp bollen fint ett par gånger. Avslöjad vid första målet, bolltittande vid andra. Varnad och spelade sedan på gränsen i flera situationer.

Lisandro Martinez: 4
Den potentiella fansfavoriten blandade och gav i debuten. Vann det mesta i luften och kändes het i duellspelet i första halvlek, det gula kortet kom därför väntat. Ur position för att täcka upp bakom Maguire vid 0–1 och aningen passiv vid 0–2. Nära att kvittera på hörna. Godkänd.

Luke Shaw (Ut 90´): 2
Trög säsongsinledning för Shaw. Deltog för lite i offensiven och det forna samarbetet med Rashford lyste med sin frånvaro. Hade det tufft defensivt och såg seg ut i vändningarna. Väntat varnad. De många skadorna ser ut att plåga engelsmannen. Nått vägs ände i United?

Scott McTominay (Ut 78´): 2
Gör kanske sin sämsta insats i Unitedtröjan. Slarvig med boll, otajmad i löpningar och ovårdad i närkampsspelet. Ser ut som en elefant i porslinsaffär. Borde blivit utvisad, men lyckades – trots insatsen – mirakulöst nog hålla sig kvar på planen i 78 minuter, en bedrift i sig.

Fred (Ut 53´): 3
Inledde med att bjuda Trossard på ett jätteläge. Genomgående svag med bollen och hade problem i duellspelet. Formen från försäsongen som bortblåst. Offrades märkligt nog före McTominay.

Bruno Fernandes (Ut 90´): 3
Inledde med att bränna ett jätteläge vilket satte tonen för hela matchen. Visade löpvillighet och skapade ett par halvchanser i första. Tynade bort i andra och tillbringade mestadelen av tiden på marken. Den blytunga formsvackan består.

Christian Eriksen: 5
Dansken levererade en klart godkänd debut. Finurlig med bollen och tog tag i taktpinnen offensivt. Klev ner ett hack i planen när United jagade mål och hade ett finger med i det mesta som hemmalaget skapade. Klart bäst i ett svagt United.

Jadon Sancho (Ut 90´): 4
Var helt isolerad på sin kant första kvarten när laget valde att anfalla på vänstersidan. Rörde sig över stora ytor och försökte hitta lösningar. Försöker alltid vara kreativ, ibland lite för mycket.   

Marcus Rashford: 3
Löpviljan och arbetsinsatsen var det inget fel på. Ser dock fortsatt extremt trubbig ut i avslutningslägena. Räknar man in avvinkningen på Ronaldo brände engelsmannen tre kanonlägen. Vågar man trots allt hoppas på en starkare säsong?

Inhoppare:

Cristiano Ronaldo (In 53´): 4
Gav laget en liten injektion bara av sin blotta närvaro på planen. Såg hyfsat lätt ut i steget och oroade bortalaget vid ett par tillfällen. Lär starta nästa match.

Donny van de Beek (In 78´): -
Tyrell Malacia (In 90´): -
Anthony Elanga (In 90`): -
Alejandro Garnacho (In 90´): -

Spelade alla för kort tid för att betygssättas

Håller du med? Tyck till nedan!

GGMU

 

Micke Martinsson2022-08-07 18:12:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham