Old Trafford, 2021-04-18 17:00

Manchester U - Burnley
3 - 1

Spelarbetyg: Manchester United - Burnley

Spelarbetyg: Manchester United - Burnley

Trots fyra mål var det en ganska tempofattig tillställning vi fick bevittna på Old Trafford mellan United och Burnley. Matcherna mellan dessa två lag brukar dock se ut på detta sätt men det som skiljer denna gång från tidigare möten är att United lyckas ta de tre poängen. Det såg länge ut som en typisk kryssmatch men en Greenwood i bra form blir avgörande.

5 - Världsklass
4 - Mycket Bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd



Dean Henderson: 2
Henderson behåller startplatsen mellan stolparna men står för en lite svajigare insats idag än tidigare. Vid matchens första anfall kommer han snett på en boll som Wood nickar i mål men som tur är för United är anfallaren offside. Kommer även snett på en boll i andra halvlek och störtar rätt in i Lindelöf som blir aningen frustrerad efter. I övrigt är han rätt sysslolös och har inte mycket att göra på målet. Trots att han hamnar snett idag är det positivt att han står långt ut och hjälper backlinjen. Nästan så man vill ge han underkänt efter den kepsen han kommer ut med i andra som sitter såpass högt att den knappast lär hjälpt mot solen och bara ser komiskt ut.

Aaron Wan-Bissaka: 2
Ja ni vet ju hur det brukar låta om högerbacken och så även idag. Stabil defensivt men svårt att hitta rätt framåt. Har en väldigt hög utgångsposition i denna match och med tanke på det ryck han har så borde han vara ett större hot offensivt än vad han är men om något är han medveten om vart han skall utvecklas.

Victor Lindelöf: 3
"Vigge" fortsätter prestera och är trygg återigen. Man var lite oroad innan hur han skulle lösa duellerna med store starka Wood i bortalaget och visst vann han inte alla dueller mot bjässen men överlag ser han bra ut och Ole behöver fundera på om man nu vill ha en ny mittback i sommar som det snackats mycket om innan. 

Harry Maguire: 2
Förlorar duellen mot Wood som leder till kvitteringen vilket sänker betyget till en tvåa. Annars är kaptenen återigen bra och står upp bra mot Wood i övrigt. Har även blivit allt bättre med tiden med bollen vid fötterna och står bland annat för en briljant passning till Rashford som han inte lyckas utnyttja. 

Luke Shaw: 3
Bäst i backlinjen återigen men kanske inte riktigt når upp till de nivåer han nått den tidigare matcher. Lite osynlig i första halvlek men i andra kommer han igång ordentligt och står för mycket av Uniteds anfallsspel längst vänsterkanten. Har alltid haft en fin vänsterfot och står för mycket bra inlägg. Även sammarbetet med Rashford blir allt bättre och framtiden ser ljus ut för vänsterbacken.

Scott McTominay: 3
Man vet vad man får av skotten och står för en ny bra insats. Gör ett bra jobb i att hämta boll men där man kanske vill se lite mer är hur han fördelar de i nästa moment. Har en fin passningsfot när han får tid och detta är något han behöver utnyttja lite bättre. Fyller på bra i straffområdet och är nära mål två gånger.

Fred: 2 (Ut 46`)
Brassen får endast en halvlek och gör en godkänd insats under den tiden. Är hundraprocentig i passningsspelet vilket han annars kan vara aningen ojämn i men gör inget som sticker ut.

Paul Pogba: 3
En ny bra match från Pogba. Gör inget matchavgörande men står för mycket bra saker matchen igenom och är nyttig när han leker runt med boll vid hörnflaggan i slutet av matchen. Det som framförallt blivit bättre på den senaste tiden är jämnheten i sitt spel. Brukade ofta blanda och ge i matcher men nu står han sällan för några misstag och är bättre på att besluta när han ska spela lätt eller svårt.

Bruno Fernandes: 3
Bruno har inte sin bästa match men som alltid får han en nyckelroll i de matchavgörande momenten. Visar upp sin spelförståelse vid första målet när han släpper bollen mellan benen till Grennwood på ett mycket vackert sätt. Är även högst delaktig i Cavanis mål där han släpper den till Van de Beek i precis rätt läge. Borde kanske även gjort ett mål själv men gör tillräckligt idag.

Marcus Rashford: 3 (Ut 84`)
Är väldigt pigg idag även om det lilla sista saknas. Det som skiljer han från Greenwood är att han har en större variation i sitt spel och är mer oberäknelig. Greenwood söker allt som oftast skott medan Rashford är lite bättre på att kombinera med lagkamrater och även aningen vassare på att utmana. Får en assist till Greenwood och fortsätter Rashford som idag lär mer poäng komma. 

Mason Greenwood: 4 
Stekhete Mason fortsätter på den inslagna vägen och gör två nya mål idag. Vi alla har ju lärt oss vilke klassavslutare han är vid det här laget och det ser man när han öppnar målskyttet. Har lite tur vid andra målet då styrningen på Cork är avgörande för att den bollen går i mål men fortsätter ta för sig och skönt att det nu lossnat för supertalangen. Lyckas han bli lite bättre i spelet utan boll och kombinationsspelet så finns det inga gräsner för denna grabb.

Inhoppare:
Edinson Cavani: 3 (In 46`)

Gör egentligen en ganska anonymt inhopp men står för ett nytt mål och jag tror inte det är av en slump att mer lägen uppstår i andra halvlek när Cavani är på planen. Börjar bli väldigt tjötigt men man ska verkligen inte underskatta av vad en ren nia kan göra för anfallsspelet. 

Donny Van de Beek: 3 (In 84`)
Spelar egentligen för lite tid för att ge han något genomtänkt betyg men serverar Cavani till ett av sina lättare mål i karriären och även om han inte alltid presterat när han fått spela så tror jag att han hade kunnat vara väldigt nyttig för United i dessa typer av matcher med lågt stående försvar då man kan se hur smart han är i och runt straffområdet. Men skönt för Van de Beek med en assist idag som kanske kan öka hans chanser framöver.


 

Erik Söderlund2021-04-18 20:02:30
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham