Spelarbetyg: Manchester United – Burnley
Marcus Rashford stod för ett briljant solomål när Manchester United avancerade i ligacupen.

Spelarbetyg: Manchester United – Burnley

Manchester United fick bästa tänkbara start efter ett långt VM-uppehåll. Burnley avfärdades och Marcus Rashfords solomål blev en tidig julklapp för alla United-supportrar.

1– Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best

 
Martin Dubravka: 4
Håller på att ställa till det för sig två gånger om när han först kommer ut fel på en hörna som tvingar Wan-Bissaka att rensa på mållinjen. Sedan spelar Dubravka lite väl cool när han missar bollen vid en hemåtpass men lyckas hinna upp den. Spelet med fötterna blev bättre ju längre matchen led.

Aaron Wan-Bissaka (Ut 72’):
Första matchen från start för Wan-Bissakas del och på det hela taget en positiv insats. Brilijant assist på 1-0 målet när lyckas styra in Brunos hårda inspel till Eriksen. Defensivt gör han det som krävs, även om han stundtals hamnar i lite pressade situationer vilket leder till en del felpass.

Casemiro: 5
Ny position för brassen som nyss kom hem från VM-slutspelet. Hur han löste det? Alldeles utmärkt, trygg med bollen och stod för ett imponerande passningsspel, även om det blev något sämre mot slutet. Hade lite problem med postionsspelet vilket ledde till att Burnley kunde skapa en del farliga chanser. 

Victor Lindelöf: 5
Ställdes inte på jättemycket prov och löste de flesta uppgifter på ett föredömligt sätt. Blev likt hela Uniteds försvar skakig mot slutet och lät Burnley skapa lite väl farliga lägen.

Tyrell Malacia ( Ut 86’): 3
Osynlig insats av holländaren. Knappt delaktig i det offensiva spelet och defensivt tenderade Malacia att hamna ur position ibland när Burnley kontrade vilket gjorde att mittbackarna var tvugna att täcka upp.

Scott McTominay: 4
Bland och ger. Passingsspelet och tekniken är inte på topp men samtidigt står skotten för gedigen kämpainsats och vinner bollen i viktiga lägen. Fyller även på i offensiven på ett imponerande sätt och noteras för en assist till 2-0 målet.

Christian Eriksen: 5
Stöter in 1-0 målet på ett fint sätt när han fyller på i boxen. Trygg i passningsspelet och starta många anfall. En av de bättre spelarna i Manchester United idag.

Marcus Rashford (Ut 86’): 5 
Ruskigt läckert solomål när han fintar upp två Burnley försvarare på läktaren. Rashford var involverad i mycket av det United skapade offensivt och såg pigg ut. Fortsätt så Marcus!

Bruno Fernandes: 4
Central i speluppbyggnaden och startar flertal anfall. Slår många öppnande passningar och crossbollen till Wan-Bissaka är magnifik. Kvalitén i passningsspelet kan dock bli ännu bättre då Bruno stundtals slår bort lite väl enkla passningar.

Alejandro Garnacho (Ut 56’): 2 
Ville sig inte riktigt för Garnacho idag. Får ett friläge i början av matchen, men står för ett svagt avslut. Överlag en ganska anonym prestation.

Anthony Martial (Ut 72'): 4
Väldigt nyttig i kombinationspelet och lyckas flera gånger skarva vidare bollen som startar farliga omställningar. Även om fransmannen inte alltid får bollen löper han i många bra ytor. Väldigt nyttig i spelet även om Martial inte skapar särskilt mycket.

Inhoppare:
Antony (In 58’): 3
Svagt inhopp av Antony som inte alls lyckas med speciellt mycket. Står för många felbeslut och det finns förbättringspotential när det kommer till speluppfattningen.

Anthony Elanga ( In: 72’): 3
En nyfriserad Elanga fick äntra planen i den 71:a minuten. Men inhoppet var besvikelse. Svensken lyckades inte skapa särskilt mycket och är inne i en tung period just nu. Utlåning eller försäljning i januari känns rimligt.

Luke Shaw (In: 72’): 4
Ett okej inhopp av Shaw utan att sticka ut i varken positiv eller negativ riktning.

Brandon Williams (In: 85’): Spelade för kort tid för att betygsättas.

Fred (In: 85’): Spelade för kort tid för att betygsättas.


GGMU
Håller ni med om betygen? Diskutera i kommentarsfältet men tänk på att hålla en god ton.
 

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2022-12-21 23:28:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham