2020-07-19 19:00

Manchester U - Chelsea
1 - 3

Spelarbetyg: Manchester United - Chelsea

Spelarbetyg: Manchester United - Chelsea

En plats att möta Arsenal i årets FA-cup final stod på spel när United och Chelsea möttes för fjärde gången denna säsong. På förhand kändes det som en jämn match men där United kanske hade lite mer av favoritskapet då man varit obesegrade i 19 matcher och dessutom slagit Chelsea i de tre föregående mötena denna säsong. Men dessvärre bröts båda dessa sviter då Lampards Chelsea var klart bättre och vann till sist med 3-1.

5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

David De Gea
: 1
En ny underkänd match från De Gea och Solskjaer måste nog fundera ordentligt på om inte Romero borde få chansen som nummer ett mellan stolparna. Girouds första mål är långt från otagbart och andra målet är en boll som han måste ta. Han gör några bra räddningar emellanåt men en stor del av dagens förlust kan man lägga på De Geas axlar.

Aaron Wan-Bissaka: 1,5 (ut 79`)
Wan-Bissaka gör en ganska anonym insats både offensivt och defensivt. Har som hela United problem att hitta uppspel när Chelsea sätter press och får ta på sig en liten del av Chelseas tredje mål då inspelet kommer från hans kant. Överlag gör han inga stora misstag men gör heller inte tillräckligt mycket nytta för att nå ett godkänt betyg.

Eric Bailly: 2 (ut 45`)
Bailly fick chansen från start i en fembackslinje och fram till hans uttåg höll man nollan. Dessvärre fick Bailly kliva av efter att ha krockat med Maguire och det verkade ta väldigt illa då både bår och syrgas behövde användas. Vi får verkligen inte hoppas att det är något för allvarligt men med tanke på hur det såg ut lär det bli lång frånvaro för ivorianen. Under den dryga halvlek han fick så utmärkte han sig inte särskilt men backlinjen såg betydligt skakigare ut efter bytet.

Harry Maguire: 1
En väldigt svag insats från kaptenens sida. Startade matchen ganska bra och hade övertaget mot Giroud i deras dueller. Sen kan man nog inte lägga Girouds mål på Maguire då det är Lindelöfs markering men tycker ofta att Maguire är felplacerad vid inspel längs marken både i denna match men även överlag denna säsong. Vid just ett inspel längst marken sparkade Maguire in Chelseas tredje mål i egen bur dessutom så denna match är ingen att minnas för den dyra mittbacken. Hade även flera fina lägen med huvudet offensivt som borde förvaltats bättre.

Victor Nilsson Lindelöf: 1,5
Lindelöf gör en klart bättre match än sin kollega men 1-0 får han ta sin del av då Lindelöf hamnar bakom Giroud. Annars är det inte jättemycket att klaga på, tycker han står upp bättre än vanligt i luftspelet och hans uppspel i där hans styrkor ligger hålls det en godkänd nivå. 

Brandon Williams: 1 
Lovordade Williams fick starta i dagens match men man fick inte se en liknande prestation som de han visat upp tidigare denna säsong. Mycket av Chelseas farligheter skapades från hans kant och han hade framförallt problem med Willian. Står för en stor miss vid 2-0 målet då han skickar en väldigt slarvig pass rätt till Mount som sen kunde skjuta in bollen. Man ser fortfarande potentialen och han spelar alltid med mycket energi men en frisk Shaw känns som det bästa valet i dagens United på vänsterbacken.

Nemanja Matic: 2
Med tanke på Matic nivå tycker jag han är godkänd idag. Slarvar inte så mycket med bollen som han kan göra och är bättre än Fred i passningsspelet. Chelseas mittfält med Jorginho och framförallt Kovacic som är lysande idag vinner mittfältskampen men jag vill inte lägga alltför mycket av den skulden på Matic. En ganska signifikativ insats där han gör det han skall och är i dagsläget det bästa alternativet att ha bakom Pogba och Fernandes.

Fred: 1 (Ut 55`)
Det börjar bli allt mer tydligt att Fred inte har den kvaliteten som behövs för att spela som den sittande mittfältaren på denna nivå. Han försöker alltid göra sig spelbar och tanken är ofta rätt men utförandet håller inte samma nivå. Slår bort mycket konstiga bollar i opressade situationer och blir med rätt utbytt efter 55 minuter. Har en ganska bra säsong bakom sig men nivån måste bli jämnare om den lille brassen skall ha en framtid i United.

Bruno Fernandes: 2
Bästa spelaren i United idag och av det lilla man hade i offensiv väg så var det Fernandes som låg bakom det. Slår bort en del bollar också men söker hela tiden den avgörande passningen vilket leder till att alla passningar inte kommer sitta. Trots att han är bäst i dagens United är det ingen fantastisk match från portugisen som hade svårt att öppna upp ett välorganiserat försvar från Chelseas sida. Fick göra ett nytt mål på straff då kan kyligt rullade in bollen i Caballeros högra hörn.

Daniel James: 1,5 (Ut 56`)
Tuff match för James och blir som vanligt hårt omhändertagen av motståndarna. Är alltid ett hot i djupled och vinner några frisparkar för Uniteds del. Men hade som hela Uniteds offensiv det svårt att komma till några riktiga farligheter och blev utbytt en bit in i andra.

Marcus Rashford: 1 (Ut 79`)
Betygen må vara hårda mot många men med tanke på den höga nivå som många i United visat upp det senaste och inte minst då Rashford, tycker jag inte att hans insats är tillräckligt bra idag. Får inte mycket bra bollar att jobba med men om det var någon från startelvan som kan hitta på något på egen hand är det Rashford och idag fick vi tyvärr inte se något av det. Hoppades att han skulle lyfta sig när man ändrade formation och kompisen Martial kom in men Rashford gjorde en förvånansvärt anonym match idag.

Inhoppare:

Anthony Martial: 2 (In 45`)

Kom in istället för Bailly i slutet av den första halvleken vilket även gjorde så att formationen ändrades tillbaka till den som vart så lyckad de senaste. Martial fixar fram en straff och är den som hotar mest med sin teknik och fart. Lyckas inte med alltför mycket utöver straffen men lyckades ändå hota mer än vad James och Rashford gjorde och därför blir han godkänd.

Paul Pogba: 1,5 (In 55`)
Pogba kom in för att få bättre kontroll på mittfältet i andra halvlek men även Pogba hade en tuff match. Kom aldrig in i spelet på ett bra sätt och såg istället ganska loj ut på det sätt som han kan göra när inte allt flyter på. Som alltid har han stunder med briljans men dessa var alldeles för få idag och vi får hoppas att denna match inte påverkar varken Pogba eller de andra alltför mycket.

Mason Greenwood: 1 (In 56`)
Greenwood har inte hittat de höjder de senaste tillställningarna som man såg innan och motståndarna kanske börjat läsa in sig mer på den unge supertalangen. Har inte ett enda skott under sin tid på plan och lyckas inte utmana eller kombinera sig fram på samma sätt. Även om potentialen är enorm finns det fortfarande en del i Greenwoods spel som går att jobba på.

Timothy Fosu-Mensah: 2 (In 79`)
För andra matchen i rad fick Fosu-Mensah minuter och tycker att han gör ett ganska piggt inhopp. Får inte spela en lång tid men håller koll på sin kant och känns kanske som han har mer offensiva förmågor än Wan-Bissaka. Bra om det finns en konkurrens på högerbacksplatsen också.

Odion Ighalo: 2 (In 79`)
Hinner inte uträtta mycket men är godkänd den tid han får. Tar emot boll och fördelar vidare och försöker hota i djupled. Alltid ett bra alternativ att slänga in även det inte blev några mål idag.


 

 

Erik Söderlund2020-07-20 02:53:35
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham